Zeilvakantie in GriekenlandFamily Sailing Lefkas - Zakynthos

Al vanaf: €1724
prijs gebaseerd op:
22-07-2023- 15dagen
p.p. incl. vlucht bij 4 pers.
Griekenland meezeilen gevulde meloencorfu flottielje 1levkas_henriette2 (15)corfu flottielje 2flottielje moederschip
Beoordeling deelnemers: 9,0

Tweeweekse tocht naar Zakynthos

We starten vanuit Lefkas Marina op het eiland Lefkas met haar prachtig steile bergwanden. En dan zeilen we in een flottielje naar de helderblauwe open zee waar kleine paradijsjes wachten om door jullie ontdekt te worden... Dit wordt genieten! Zon en zee. Cultuur en schildpadden. Baaien om te snorkelen, zwemmen en relaxen.
We zeilen naar het zuiden. Door het rijk van Odysseus op de eilanden Ithaka en Kefalonia naar onze bestemming: Zakynthos. Een eiland bekend van de 'blauwe grotten', 'het scheepswrak' en van de schildpadden. Maar ook een eiland waar je buiten de gebaande paden nog schilderachtige, nostalgische dorpjes vindt. Met kleine straatjes, ezeltjes, koffiehuizen en tavernen. De rust, de door de zon verbleekte en bijna betoverende stenen, de kleur van leem en kalksteen, we gaan het samen zoeken.

Lefkas - Zakynthos - Lefkas

We noemen deze tocht de 'Zakynthos reis' omdat dit geweldige eiland onze doel is. Om daar te komen start je echter op het eiland Lefkas. Jullie gaan dus veel meer zien dan alleen Zakynthos!

Avontuur voor de kinderen, ontspanning voor de ouders

Snorkelen, vissen, strandwandelingen – alles mag en niets hoeft. Geniet van een hapje en drankje aan het voordek of op een terrasje, terwijl je kinderen zich samen met hun nieuwe vriendjes uit de vloot vermaken op het strand. Ga met je gezin op een culinaire ontdekkingsreis en probeer elke avond een ander lokaal gerecht of ga heerlijk barbecueën samen met de andere gezinnen uit de vloot.


Voor iedereen, met of zonder zeilervaring

Zeilervaring is niet nodig voor deze vakantie. De schipper en flottieljeleider kunnen het zeiljacht varen. Natuurlijk vragen we jullie af en toe te helpen bij het hijsen van de zeilen, het sturen en het aanleggen of wegvaren. En als je dat leuk vind kun je zelf ook héél véél zeilen. Maar het hoeft dus niet!

Ook voor éénoudergezinnen

De zeiljachten zijn geschikt voor gezinnen van 3 tot 6 personen. Ook voor éénoudergezinnen is dit dé manier om zeilvakantie mogelijk te maken. Je zeilt samen met de schipper en flottieljeleider en in de flottielje groep ontstaan makkelijk en als vanzelf contacten. Hartstikke gezellig voor ouder en kinderen.

boeken

Hieronder vind je de basisprijzen en verschillende vertrekdata van deze reis. Vul voor een goede berekening het juiste aantal personen en hutten in dat je wilt hebben (houd rekening met een hut voor de schipper van Amorgos). Is jouw gewenste vertrekdatum vol of staat deze niet op de lijst? Neem contact op om te overleggen welke alternatieven mogelijk zijn.

 • Once in a lifetime. Een geweldige vakantie voor iedereen
 • Zeilen, relaxen, samen zijn, ontdekken van mooie eilanden
 • Enthousiaste schippers, gastvrije bevolking, prachtige uitzichten
 • Zeilervaring is niet nodig, voor jong en oud
 • Inclusief alle zekerheden van een pakketreis

Selecteer eerst aantal personen en gewenste type jacht. Kijk ook naar de 4 hutter!
(Beschikbaarheid en prijzen verschillen per type zeiljacht).

Inbegrepen

De reissom is inclusief:

 • vlucht en luchthavenbelasting* (exclusief ruimbagage),
 • accommodatie aan boord van het zeiljacht,
 • linnengoed en
 • een ervaren schipper.
  *Als de vluchtprijzen sterk afwijken van de gebruikelijke tarieven, vragen we je een meerprijs te betalen.
 • Exclusief

  Bij de prijs is niet inbegrepen:

 • boekingskosten (€ 19,50),
 • SGR klantbijdrage (€ 5,00 p.p.),
 • calamiteitenfonds (€ 2,50),
 • reis- en/of annuleringsverzekeringen,
 • ruimbagage vlucht,
 • transfer vliegveld – jachthaven,
 • eindschoonmaak en transitlog (vergunningen) zeiljacht
 • bijdrage boordkas.
  Souvenirs, excursies en eventuele andere persoonlijke uitgaven zijn voor eigen rekening. Voor deze reis zijn de kosten van de transfer vliegveld Preveza – jachthaven Lefkas per taxi: € 50,00 per rit. De bijdrage aan de boordkas (zie praktisch) is voor deze reis gemiddeld € 25,00 p.p.p.d..
 • Offerte op maat

  Als je een afwijkende vlucht en/of een andere bestemming wilt, regelen wij dit ook graag voor je. In overleg kijken we wat er mogelijk is. Waarschijnlijk zijn aan deze reis wel extra kosten verbonden.

  Wil je advies of heb je nog vragen over de mogelijkheden, neem dan gerust contact met ons op! E-mail ons of bel ons op telefoonnummer: 036-521 82 10.

  Verzekeringen

  Annuleringsverzekering
  Het is verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, ook bij een last minute reis. Amorgos kan een annuleringsverzekering bij Allianz Assistance voor je afsluiten. Wij bieden twee varianten, een Basis verzekering en een Dubbel-Zeker variant...
  Het is verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, ook bij een last minute reis. Amorgos kan een annuleringsverzekering bij Allianz Assistance voor je afsluiten. Wij bieden twee varianten, een Basis verzekering en een Dubbel-Zeker variant. De basisverzekering is een complete verzekering:
 • met hoge dekkingen;
 • verzekerd bij annulering en vertraging;
 • en aanvullende services zoals een eigen alarmcentrale en reisarts.
  Met Dubbel-Zeker speel je op safe: Moet je eerder huiswaarts, dan krijg je de volledige reissom terug, tot maximaal het verzekerde bedrag. Zelfs tot de voorlaatste dag van de vakantie. Met de Basis variant krijg je een vergoeding voor de niet genoten vakantiedagen.

  De premies zijn:
  Basis: 6,776% van de reissom (inclusief assurantiebelasting) + € 5,45 poliskosten
  Dubbel-Zeker: 7,865% van de reissom (inclusief assurantiebelasting) + € 5,45 poliskosten

  Op de informatiekaart van deze annuleringsverzekering lees je kort waar je wel en niet voor bent verzekerd.
 • Verzekeringen

  Reisverzekering Europadekking
  Een goede reisverzekering is van groot belang als je op vakantie gaat. Mocht er een onverwachte gebeurtenis voordoen, dan dekt een reisverzekering de bijkomende kosten en sta je niet voor onaangename verrassingen. Deelnemers aan onze zeilreizen zijn ...
  Een goede reisverzekering is van groot belang als je op vakantie gaat. Mocht er een onverwachte gebeurtenis voordoen, dan dekt een reisverzekering de bijkomende kosten en sta je niet voor onaangename verrassingen. Deelnemers aan onze zeilreizen zijn verplicht te beschikken over een reisverzekering met volledige dekking.

  Amorgos kan een reisverzekering voor je afsluiten bij Allianz Assistance wanneer je woonachtig in Nederland bent. Dit zijn complete verzekeringen met hoge dekkingen en aanvullende services:
 • Overal professionele hulp bij ziekte en ongeval.
 • Uitgebreide vergoeding van medische kosten, als aanvulling op de dekking van je zorgverzekering.
 • Snelle en eerlijke schadebehandeling bij verlies, diefstal en medische kosten.
 • Bij Allianz Assistance: kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

  Op de informatiekaart van deze reisverzekering lees je kort waar je wel en niet voor bent verzekerd.

  Premies Reisverzekering met Europadekking

  Pakket A: € 0,95 p.p.p.d.
  Pakket B: € 1,85 p.p.p.d.
  Pakket C: € 2,55 p.p.p.d.
  De poliskosten zijn € 5,45 per verzekeringsbewijs.
  Kijk in het dekkingsoverzicht van de reisverzekering voor de verschillen in dekking tussen de pakketten A, B en C.

  Woonachtig in België?

  Ben je woonachtig in België, dan kun je rechtstreeks bij Allianz Assistance een reisverzekering afsluiten. Kijk daarvoor op de website https://www.allianz-assistance.be.
 • De groep

  De flottieljes waar je deel van uit maakt tijdens deze vakantie, zijn echte gezinsflottieljes. De groepen bestaan uit maximaal 9 gezinnen waardoor kinderen makkelijk aansluiting vinden bij andere kids.

  Moet je kunnen zeilen?

  Nee, je hebt geen zeilervaring nodig om mee te gaan. We varen met gezinnen die nog nooit een voet aan boord hebben gezet tot gezinnen met zeilervaring, die hun handen op vakantie 'vrij' willen hebben.

  Dit is een gezinsvakantie voor ieder gezin dat zin heeft in een zeilvakantie, zich niet verantwoordelijk wil voelen voor het zeilen zelf en de gezelligheid van een groep gezinnen zoekt. Het is een vakantie voor beginnende zeilers, zonaanbidders, waterratten en iedereen die samen met anderen wil genieten van een mooie zeilvakantie.

  De reis

  De reis maken jullie op eigen gelegenheid. De vertrek- en aankomsttijden van de vluchten liggen tussen 5.00 uur en 22.00 uur. Voor vliegreizen die buiten deze tijden liggen, overleggen we met je. Vanaf de luchthaven in Preveza ben je ongeveer in twintig minuten met de taxi in de jachthaven van Levkas Stad.

  De boordkas

  Voor we het anker lichten, maken we een boordkas die wordt beheerd door de deelnemers. Hieruit worden de kosten aan boord betaald: boodschappen voor ontbijt, lunch, hapjes en drankjes, havengelden, diesel, water en schoonmaakkosten van het jacht. De schipper is vrijgesteld van betaling aan de boordkas. In onderling overleg kan ook het avondeten in taveernes uit de boordkas worden betaald. Aan wal betalen de schippers voor zichzelf. De kosten zijn in Griekenland gemiddeld € 25,00 p.p.p.d.. Dit is exclusief het avondeten, drankjes op de wal, souvenirs etc..

  De schippers en instructeurs

  Onze schippers en instructeurs zijn onze trots en dragen ieder jaar weer bij aan vele mooie vakanties! Onze collega’s zijn enthousiaste zeilers die hun ervaring hebben opgedaan op diverse (zee)zeilscholen. Voor ze bij Amorgos komen werken, krijgen ze een gedegen opleiding. Specifiek voor Amorgos is de uitgebreide aandacht voor communicatie en sociale vaardigheden. Met een open houding en goede communicatieve vaardigheden zorgen onze schippers voor een ontspannen, prettige, veilige en fijne vakantie. Onze schippers houden zoveel mogelijk rekening met de verschillende zeilniveau’s en wensen van de deelnemers. Door onze schippers niet langer dan vier tot zes weken achter elkaar in te zetten, blijven ook zij met veel plezier genieten van het zeilen.

  Zeilen op het moederschip

  Je gaat zeilen met een enthousiaste Amorgosschipper en een flottieljeleider op een zeiljacht in een vloot met Nederlandse gezinnen. Jullie zeiljacht is het moederschip van het flottielje. Dat heeft als voordeel dat je meer tijd hebt naast het zeilen. ’s Ochtends kun je heerlijk uitslapen terwijl het flottielje naar het palaver gaat en ´s middags zeil je als eerste de haven of baai binnen. Terwijl de andere jachten nog moeten aanleggen, heb je als gezin alle tijd om mooie plekken te ontdekken.

  Met andere zeilers en jachten

  We zeilen, als de omstandigheden het toelaten, minimaal vijf dagen per week met meerdere jachten van Amorgos. Het precieze verloop van een tocht ligt bij Amorgos niet vast: dat bepaal je deels zelf, afhankelijk van de wind, het jaargetijde en in overleg met je schipper. Zo is een zeiltocht nooit hetzelfde!

  Kajuitzeiljachten

  Ondanks dat we spreken over een ruime, comfortabele zeiljachten, moet je je realiseren dat de ruimte aan boord van een boot beperkt is. Je vaart met je gezin, een schipper en een flottieljeleider. De vrij nieuwe, moderne jachten zijn voorzien van koelkast, douche, toilet, keuken en navigatiehoek en douche op het achterdek.

  Slapen

  Je slaapt in een 2-persoonshut of in een kooi in de kajuit. Je kunt zelfs onder de sterren op het dek slapen. De Amorgosschipper en flottieljeleider delen samen een hut.

  Activiteiten

  Het hele gezin kan actief deelnemen aan het zeilen, sturen, navigeren, aanleggen en afvaren. Wanneer de kinderen en/of ouders dat willen, leren we je ook zelf zeilen. Naast het zeilen is er veel ruimte om samen met andere kinderen en gezinnen in het flottielje leuke activiteiten te ondernemen. Denk daarbij aan een hike op een onbewoond eiland, zwem- en snorkeltrips, samen eten of barbecueën of een watersportwedstrijd.

  Leven aan boord

  Je hoeft niet te kunnen zeilen. Natuurlijk vragen we jullie af en toe te helpen bij het hijsen, strijken en reven van de zeilen en het aanleggen en afvaren van het jacht. De schipper leert je graag het één en ander op zeilgebied! Daarnaast steek je af en toe de handen uit de mouwen met boodschappen doen, de lunch maken, afwassen en de boot opruimen. Gelukkig maken vele handen licht werk. Verder hoef je aan boord niets te doen, behalve genieten van de zon, het water en de eilanden!

  Bagage en linnengoed

  Koffers zijn moeilijk op te bergen aan boord, neem daarom een rugzak of weekendtas mee. Aan boord zijn lakens, kussens en kussenslopen aanwezig (1 set p.p. per periode). Dekens zijn er niet altijd, neem een slaapzak mee wanneer je graag op het dek slaapt. Neem ook handdoeken en theedoeken mee. Voor aan boord heb je schoenen nodig met rubber zolen die niet afgeven.

  Douchen en drinkwater

  Douchen kan aan boord. Er is een dekdouche zodat je je na het zwemmen kunt afspoelen. Uitgebreid douchen kan op veel plaatsen aan wal. Aan boord hebben we watertanks die ongeveer om de dag gevuld moeten worden. Dit water is geen drinkwater. Daar kopen we flessen water voor. Wij zorgen altijd voor voldoende drinkwater aan boord.

  Zon en zee

  Op het jacht zit een bimini (een zonnetent) voor extra schaduw aan boord. Neem ook een petje mee tegen de zon en vergeet je zonnebril en zonnebrandcrème niet. Het komt wel eens voor dat iemand, afhankelijk van het weer, last krijgt van zeeziekte. Je kunt dit voorkomen door op tijd en niet te vet te eten, alcohol en koffie met mate te gebruiken, goed te slapen, buiten (bezig) te blijven en naar de horizon te kijken. Er zijn ook pillen tegen zeeziekte verkrijgbaar bij de drogist.

  Reisbescheiden

  Amorgos stuurt je een week voor vertrek de contactgegevens van de schipper en vliegtickets (indien van toepassing).

  boeken
  zeiljachten zakynthos sq.jpglevkas_kees tabak (7)schildpad zakynthos sq.jpglevkas_kees tabak (3)levkas_henriette (6)

  Zakynthos

  zeiljachten zakynthos sq.jpg

  Zakynthos is het meest zuidelijk gelegen eiland in de Ionische Zee. Volgens de oude Venetianen de bloem van de Oriënt. Het eiland staat bekend om de mooie stranden. Of om de Caretta Caretta: met uitsterven bedreigde waterschildpadden die ieder jaar naar de zuidpunt van Zakynthos komen om eieren te leggen.

  Rond Zakynthos liggen een aantal kleine eilanden en riffen. Het diepste punt van de Middellandse Zee vind je tussen Zakynthos en de westkust van de Peloponnesos en onder invloed van water en wind zijn er opmerkelijke grotten gevormd, zowel op het eiland als in de zee.

  Talloze kleurrijke haventjes en prachtige baaien om in te overnachten, maken het een mooie zeilbestemming. Met als bijkomend voordeel dat je de drukte rondom Lefkas een beetje kunt mijden.

  Il fioro di Levante

  huis zakynthos sq.jpg

  Zakynthos is erg bekend geworden met het scheepswrak, de blauwe grotten en het schildpadden eiland (Marathonisi). Stuk voor stuk aanraders. En zeker met een zeilboot. Maar behalve deze highlights vind je ook schilderachtige, nostalgische dorpjes met kleine straatjes. Waar ezeltjes langs de koffiehuizen hobbelen. Voor Griekse begrippen zijn er op Zakynthos veel zandstranden. Sommige zijn natuurlijk wat verpest door resorts. Buiten de bekende plekken vind je ook kleinere stranden met kristal helder water, met een taverne waar je van een lekker Griekse maaltijd geniet.

  Ithaka: koninkrijk van Odysseus

  levkas_henriette2 (16)

  Ten zuiden van Lefkas ligt het kleine liefelijke eiland Ithaka. Ithaka staat bekend als het door Homerus beschreven koninkrijk van Odysseus. De hoofdstad Vathi heeft een gezellige haven. De groene bergen in het noorden en de kale, onherbergzame krijtrotsen in het zuiden worden met elkaar verbonden door een landengte, waarop de Adelaarsberg (Aëtos) staat. Vanaf de top heb je een schitterend uitzicht op het naburige Kefalonia in het westen en op de fjordachtige inham in het oosten. De enige verharde weg op het eiland voert van Vathi naar het noorden door een landschap van cipressen, amandelbomen en kleine verspreide olijfboomgaarden. Het eiland is heel rustig en heeft een bijzonder sfeer.

  Kefalonia: levendige visserplaatsen

  kefalonia fiscardo

  Kefalonia is het grootste Ionische eiland met levendige visserplaatsen zoals Fiscardo, Eufemia en Samos. Fiscardo is het meest fotogenieke dorp van het eiland door de Venetiaanse huizen die rondom een baai met dennenbomen staan. Het eiland heeft alles wat je nodig hebt voor een fijne vakantie: mooie stranden, schitterende bergen, gevarieerde landschappen met overdadige groene natuur, slaperige boerendorpjes, prachtige steden, unieke natuurverschijnselen zoals het ondergrondse meer van Melissani, een rijke historie, veel excursiemogelijkheden en lekker eten.

  Lefkas: witte stranden en rotsen

  lefkas kustlijn

  Lefkas ligt onder Corfu en vlak voor de westkust van Griekenland. De gelijknamige hoofdstad wordt door een brug over een ondiepe lagune met het vasteland verbonden. Het binnenland is bergachtig en de hoogste top is “Elati” (1158 meter). In het zuiden rijzen steile witte krijtrotsen uit zee. Het contrast van de witgekleurde stranden en rotsen en de diepblauwe zee is oogverblindend mooi. Verspreid over het eiland zijn vruchtbare dalen waar akkerbouw bedreven wordt. Hier wordt de zeldzame druivensoort Vertzami verbouwd; de beste druivensoort van Griekenland! Voor de oostkust ligt het eiland Skorpios, bekend als privé bezit van de familie Onasis.

  boeken
  st_zakynthos baaicorfu flottielje 1zakynthoslevkas_henriette2 (7)st_kefalonia myrtos bay

  Voorbeeldroute Lefkas - Zakynthos - Lefkas

  De route die we varen wordt deels bepaald door het weer, de wind, de mensen en de wensen aan boord of in het flottielje en de drukte. Er zijn altijd rustigere alternatieven, onontdekte baaien, of juist havens met extra vertier of beschutting, dus een route ligt nooit van te voren helemaal vast. Hieronder beschrijven we een voorbeeldroute.

  Dag 1 Amsterdam - Lefkas

  Vanuit Nederland vlieg je eerst over de kustlijn van de Adriatische Zee naar Preveza in Griekenland. Via de kust rij je in een klein halfuur naar Lefkas stad. Deze dag is een reisdag, maar ook een dag om je vakantie gezellig en comfortabel in te richten: kennismaking met je medereizigers of andere zeilers uit flottieljes, kennismaking met schipper, flottieljeleider of de lokale verhuurder, boodschappen doen en de boot inrichten. Afhankelijk van je aankomsttijd kun je vandaag de stad bekijken of zwemmen in de buurt. ’s Avonds kunnen we met z’n allen eten in een geweldig restaurant met mooie binnentuin; dit plekje is een goed bewaard geheim en lastig om te vinden (oneindig vaak links - rechts door smalle steegjes); vraag naar de specialiteit! Na afloop kan het nog lang gezellig blijven op het centrale plein of bij de bars aan de rand van het stadje (dansen!).

  Dag 2 Lefkas - Sivota (20 mijl)

  De eerste dag zeilen! De tocht begint met stukje over een kanaal richting de Ionische Zee. Daar eenmaal aangekomen, gaan de zeilen omhoog en begint het heerlijke genieten: lekker zeilen in de zon, de wind en het opspattende water voelen, relaxen, genieten van de omgeving en op de uitkijk naar mooie eilanden. Daar hoef je niet naar te zoeken, die zijn hier overal en ze hebben de meest prachtige “lunchbaaitjes”: Skorpios, Madouri, Sparti. Het dorpje Sivota is klein maar sfeervol; het ligt aan een diepe goed beschutte baai en stelt niet veel meer voor dan een lange kade rond de baai vol (souvenirs)winkeltjes en restaurants waarvan de eigenaren vaak visser zijn. Langs de baai kun je een mooie avond- of ochtendwandeling maken en mocht je zin hebben: ook vanuit Sivota is een tocht per scooter te gek; de bergen van Lefkas bieden uitzichten die fabuleus zijn.

  Dag 3 Sivota - Fiskardo (12 mijl)

  De tweede ochtend wakker worden in het Griekse eilandenrijk. Je kan de ochtend beginnen met uitslapen, zwemmen in de baai of met een frappé op het terras genieten van het geweldige uitzicht. De vakantie is nu echt begonnen! Fiskardo is het st. Tropez in de Ionische Zee; een tikkeltje chique en in de haven liggen altijd een paar enorme privéjachten. Het dorp is echt sfeervol en schilderachtig, ieder huis heeft een andere kleur en levendig door de flottieljes en toeristen ferries. Je kunt hier heerlijk uit eten (zelfs een goede Thai!) of genieten van cocktails op een terras aan het water, er zijn een paar openluchtclubs waar we tot diep in de nacht uit ons dak kunnen gaan. Henna-tattoo's zijn hot in Fiskardo en sommige 'mannetjes' hebben ook de enige echte Amorgos-tattoo...

  Dag 4 Fiskardo - Eufemia (12 mijl)

  In Fiskardo is veel te zien; kijk naar de prachtige omgeving, kijk vanaf het voordek naar wat er gebeurt in de haven of kijk vanaf het terras naar voorbijgangers. De te varen afstand naar Eufemia is niet groot en daarom kunnen we kiezen de dag rustig te beginnen of juist meteen te vertrekken. In Eufemia kunnen we op het einde van de middag een excursie maken naar het blauwgroene ondergrondse Melissanimeer.

  Dag 5 Eufemia - Agio Nikolaos (32 mijl)

  Zakynthos here we come! We laten Kefalonia achter ons en zeilen vandaag een flink eind naar het zuiden. De wind kan hier lekker vanuit een noordoostelijke richting tussen de eilanden door waaien. Halverwege zien we veel vissers. En dat is niet voor niets! De bodem van de Ionische zee is erg 'bergachtig'. Het diepste punt is meer dan vier kilometer diep en bevindt zich ten oosten van Zakynthos. Maar hier, iets ten zuiden van Kefalonia, staat een 'berg'. Het puntje van die berg bevindt zich slechts een paar meter onder het wateroppervlak. Dus we moeten goed opletten... Je ziet de prachtig gekleurde rotsbodem als we er overheen varen. En dat is een natuurlijke plek voor veel vissoorten.

  Dag 6 Agio Nikolaos – Ormos Vromi (14 mijl)

  ‘s Morgens worden we wakker bij de kleine veerboot die vanaf hier naar Kefalonia vaart. Na de lange tocht van gisteren, doen we het vandaag rustig aan: kabbelend water, wat Grieks geroezemoes op de achtergrond. Kopje thee of een ochtendduik. Mmm… Het vakantiegevoel is nu helemaal werkelijkheid. Aan de noordzijde van Zakynthos vind je twee beroemde toeristentrekpleisters: de blauwe grotten en het scheepswrak. Nikolaos is de plek waarvandaan we de blauwe grotten kunnen bezoeken. Met kleine bootjes gaan we de grotten in en je kunt zelf ook het water in waar je je lichaam helemaal blauw ziet worden. Dat terwijl de bodem op vijftien meter diepte nog scherp onder ons doorschuift. Aan het begin van de middag hijsen we de zeilen en vertrekken we naar Ormos Vromi. Onderweg zien we het beroemde scheepswrak liggen!

  Dag 7 Ormos Vromi - Keri Baai (20 mijl)

  Ormos Vromi is een diepe baai met kleine bootjes aan de steile noordwestkust. Er is weinig drukte en we hebben vannacht in stilte genoten van de sterren en de maan. We staan vroeg op vandaag omdat het hier in de loop van de ochtend volstroomt met toeristen. Die gaan hetzelfde doen als wat wij van plan zijn: naar de wrakbaai. Daar ligt een oude coaster waarmee smokkelaars sigaretten probeerden te smokkelen. Helaas kozen ze de verkeerde baai en liepen ze aan de grond. Het schip ligt op het strand, half boven het zand, half eronder. Geweldig... we zijn er met zonsopkomst, nog geen enkele toerist te bekennen: de hele baai en het wrak voor ons alleen! De baai is erg mooi, met hele hoge wanden en blauw water. Een perfect fotomomentje... Als de eerste toeristen komen, vertrekken we richting Keri.

  Dag 8 Keri Baai

  Een relaxdag. Alle eilanden hebben wel een reden om een dag te blijven. Tijdens deze reis kiezen we voor de rust en het ontspannen leven op Zakynthos en dan de baai van Keri. Dat doen we met een reden: dit is de schildpaddenbaai en we willen graag meer weten over deze bijzondere dieren. Ben je van de wat meer toeristische activiteiten? Dan kun je beter een dag later, in Zakynthos-stad, een dag blijven liggen. De dag begint met een heerlijk ontbijt in de ochtendzon. We brengen een bezoek aan het Schildpadden Rescue Centre waar we veel te weten komen over de Caretta Caretta schildpadden. Ieder zijn ding, maar wij vonden dit een mooi alternatief voor een boottrip voor schildpaddenspotters. Verder veel relaxen vandaag!

  Dag 9 Keri Baai - Zakynthos (18 mijl)

  Eén dag rust en we kunnen er weer tegenaan! Vandaag draaien we richting het noordwesten. Twintig mijl verder ligt Zakynthos-stad. We vertrekken op tijd om ’s middags nog wat te kunnen ondernemen in deze levendige havenstad. We varen ruim om de baai van Keri heen: lekker zeilen in de zon, de wind en het opspattende water voelen, relaxen, genieten van de omgeving en op de uitkijk naar mooie eilanden. Daar hoef je hier niet naar te zoeken, want de zuidzijde van Zakynthos ligt bestrooit met de meest prachtige ‘lunchbaaitjes’. Voor vanavond staat een van de bekendste taverna’s op Zakynthos de planning: Arekia. Hier worden elke avond Canthades gezongen. Aan de grote tafel in het midden van het overvolle restaurant komen we middenin een voorstelling terecht. Het wordt een hilarische avond met veel gezang, prachtige muziek en Grieken die spontaan een dans ten uitvoering brengen. Ook een deel van onze bemanning kan haar enthousiasme niet beteugelen als ze door donkerharige Adonissen worden uitgenodigd voor de Sirtaki.

  Dag 10 Zakynthos - Poros (25 mijl)

  Vandaag verlaten we Zakynthos en zeilen we richting het noorden terug naar Kefalonia. Onderweg zijn er mooie ankerplekjes, de meeste zijn ongeschikt om te overnachten en halverwege zien we Agio Nikolaos weer liggen. Vanaf deze kant ziet Kefalonia er groen en bergachtig uit, met een prachtige kustlijn. Tegen het einde van de middag trekt de wind lekker aan. En terwijl de ferry de eilandhoppers afzet in Poros, kunnen we prachtig door de baai zeilen en een goed moment afwachten voordat we aanleggen in het haventje. 's Avonds vinden we een gezellige, in de rotsen uitgehouwen bar en genieten we van een cocktail met uitzicht op het water.

  Dag 11 Poros - Kioni (20 mijl)

  Vandaag zetten we koers richting het eiland van Odysseus, Ithaka. Het dorpje Kioni is de bestemming. Het dorpje is als een amphitheater rondom de baai gebouwd. Het water is kraakhelder en je zwemt tussen de vissen. Kioni is klein, maar heeft alles wat we nodig hebben: een gezellige kade, winkeltjes, taveernes en barretjes. Voor de liefhebbers worden excursies georganiseerd naar een prachtig kerkje waar je uitzicht hebt over de eilanden uit het rijk van Odysseus in de omgeving.

  Dag 12 Kioni - Kalamos (15 mijl)

  Vandaag verlaten we het ene kleine Ithaka op zoek naar een nog kleiner eiland: Atokos. Eén van de allermooiste plekjes! Er ligt één geweldige baai: de “one-house-bay”. Helder water, een strand vol kleurige kiezels, groene heuvels, een paar geiten en één huis. That’s it. We kunnen hier niet overnachten, dus zeilen we op het einde van de dag verder naar Kalamos. Op Kalamos ligt het dorp Porto Leone op ons te wachten. Dit is een beetje een spookdorp. Schitterende setting in een grote groene baai. Na de grote aardbeving in de jaren ’50 heeft de bevolking het dorp verlaten. De huizen staan nog overeind, deuren hangen open, daken zijn geheel of gedeeltelijk weg. Alleen de kerk wordt nog onderhouden. Het wordt een mooie avond onder de sterren, lekker eten aan boord of op het strand en misschien nog een stukje zwemmen of roeien in het maanlicht!

  Dag 13 Kalamos - Klein Vathi (14 mijl)

  Begin de dag met een duik in het mooie water! Daarna zeilen we naar het de haven van Kalamos en doen wat boodschappen bij de lokale super. Het stelt niet veel voor, maar ze hebben alles. Vanuit de haven zeilen we richting Meganissi. Onderweg een stop bij een van de grotten aan de zuidkust: kijken hoe ver we de grot in durven te snorkelen… en natuurlijk een stop om te lunchen en relaxen in het zonnetje. Einde van de middag komen we aan in klein Vathi op het eiland Meganissi: een liefelijk dorpje met lounge-bar, plein en een paar taveernes door lokale families gerund. Veel meer is er niet, maar met een lekkere cocktail en uitzicht op de baai heb je ook niet meer nodig!

  Dag 14 Klein Vathi - Lefkas (12 mijl)

  Laatste dag alweer.. Je kunt nu heel rustig aan doen want het is niet ver naar het noorden. Maar wij hebben eerst onze eigen Meganissi Regatta! Rondje om het eiland en de winnaars trakteren vanavond. Het wordt een spannende race waarbij van alles wordt ingezet... Daarna zeilen we naar Lefkas voor een afsluitende avond in sfeervolle taveerne in het centrum van Lefkas. Voor degene die nog energie over hebben: dansen vlakbij de brug of nakletsen op één van de terrasjes op het plein!

  boeken
  Hieronder een greep uit de ervaringen van andere deelnemers die meezeilden de afgelopen jaren.

  Fam Van der Kraan, Oosterhout

  'Heerlijke zeilweek beleeft. Wij hebben gezeild met een schipper aan boord. Ook de flottieljeleider was een paar dagen bij ons aan boord. Dit klinkt wellicht veel drukker dan dat wij het hebben ervaren. Op een buitengewoon prettige harmonieuze wijze heeft dit plaatsgevonden. Voor ons als niet zeilers was dit een zeer leuke kennismaking en mogelijkheid om te genieten van een zeilvakantie. Leuke plaatsen aangedaan, pittoreske baaitjes en gezellige groep! '

  Martine, Utrecht

  'Een heerlijke actieve en toch ontspannen vakantie, omdat de ervaren schippers van Amorgos goed weten wat ze doen. We hebben lekker gezeild, eindeloos in blauw water gezwommen, heerlijk gegeten en gedronken, mooie plaatsjes gezien en cultuur gesnoven in Athene en Epidauros. Met andere woorden: voor iedereen wat wils.'

  Antoon, Prinsenbeek

  'Ik ben met drie dochters 14,18 en 20 met amorgos gaan zeilen van 1 tm 8 augustus. Aan boord een schipper Janneke en flottielje leider Marleen. Beide waren en super team en wisten het zeil programma zeer afwisselend te maken zodat iedereen van flottielje naar zijn zin had. Wij hebben super gezeild, gesnorkeld, gezwommen en ook nog cultuur gesnoven. Eten in restaurants was afwisselend maar altijd gezellig. En niet te vergeten waren de avondjes op de dansvloer voor de meiden ook heel leuk. Bedankt voor de fijne super vakantie !'

  boeken