Zeilvakantie in KroatiëFamily Sailing Kroatië Murter

Al vanaf: €749
prijs gebaseerd op:
16-07-2022- 8dagen
p.p. excl. vlucht bij 4 pers.
flottieljezeilen kroatie in de kuipzeilvakantie kroatie sibenik havenflottieljezeilen kroatie in de dinghyflottieljezeilen kroatie wandelen kornatenzeiljachten in hramina vk-min.jpg
Beoordeling deelnemers: 9,0

Ten zuiden van de Kornaten

Deze 8-daagse reis start op het gezellige eiland Murter. Goed bereikbaar, kleurrijk, met een paar kleine stadjes en prachtig gelegen direct aan de Dalmatisch kust met uitzicht op de Sibenik Archipel. Vanuit de beschutte jachthaven op Murter zeilen we met ons flottielje naar het open water. In de verte zie je bewoonde en onbewoonde eilanden. Overal vind je baaien, vaak alleen per boot bereikbaar en perfect om te ankeren, voor een frisse duik of een uitgebreide lunch... Vakantie!

Het Murter flottielje zeilt de eerste dagen naar schilderachtige eilanden waar het leven stil lijkt te staan. Er rijden geen of weinig auto's, de dorpen zijn klein en authentiek en de natuur is adembenemend. In het tweede deel van de reis leggen we aan in levendige kustplaatsen zoals Sibenik en Primosten. Hier kun je je onderdompelen in cultuur en historie. Kleine straatjes, oude forten en vestingen, konoba's en taveernes en uitzichten op de heuvels en de blauwe zee.

Zeilavontuur voor de kinderen, ontspanning voor de ouders

Snorkelen, vissen, strandwandelingen – alles mag en niets hoeft. Geniet van een hapje en drankje aan het voordek of op een terrasje, terwijl je kinderen zich samen met hun nieuwe vriendjes uit de vloot vermaken op het strand. Ga met je gezin op een culinaire ontdekkingsreis en probeer elke avond een ander lokaal gerecht of ga heerlijk barbecueën samen met de andere gezinnen uit de vloot.


Voor iedereen, met of zonder zeilervaring

Zeilervaring is niet nodig voor deze vakantie. De schipper en flottieljeleider kunnen het zeiljacht varen. Natuurlijk vragen we jullie af en toe te helpen bij het hijsen van de zeilen, het sturen en het aanleggen of wegvaren. En als je dat leuk vind kun je zelf ook héél véél zeilen. Maar het hoeft dus niet!

Ook voor éénoudergezinnen

De zeiljachten zijn geschikt voor gezinnen van 3 tot 6 personen. Ook voor éénoudergezinnen is dit dé manier om zeilvakantie mogelijk te maken. Je zeilt samen met de schipper en flottieljeleider en in de flottielje groep ontstaan makkelijk en als vanzelf contacten. Hartstikke gezellig voor ouder en kinderen.

boeken

Hieronder vind je de basisprijzen en verschillende vertrekdata van deze reis. Vul voor een goede berekening het juiste aantal personen en hutten in dat je wilt hebben (houd rekening met een hut voor de schipper van Amorgos). Is jouw gewenste vertrekdatum vol of staat deze niet op de lijst? Neem contact op om te overleggen welke alternatieven mogelijk zijn.

 • Once in a lifetime. Een geweldige vakantie voor iedereen
 • Zeilen, relaxen, samen zijn, ontdekken van mooie eilanden
 • Enthousiaste schippers, gastvrije bevolking, prachtige uitzichten
 • Zeilervaring is niet nodig, voor jong en oud
 • Bij code oranje gegarandeerd omboeken of je geld terug

Selecteer eerst aantal personen en gewenste type jacht. Kijk ook naar de 4 hutter!
(Beschikbaarheid en prijzen verschillen per type zeiljacht).

Inbegrepen

De reissom is inclusief:

 • accommodatie aan boord van het zeiljacht,
 • linnengoed en
 • een ervaren schipper.
 • Exclusief

  Bij de prijs is niet inbegrepen:

 • boekingskosten (€ 19,50),
 • SGR klantbijdrage (€ 5,00 p.p.),
 • calamiteitenfonds (€ 2,50),
 • toeristenbelasting (€ 1,50 p.p.p.d.),
 • vervoer of vliegtickets naar Kroatië,
 • reis- en/of annuleringsverzekeringen,
 • eindschoonmaak en transitlog (vergunningen) zeiljacht
 • bijdrage boordkas.
  Souvenirs, excursies en eventuele andere persoonlijke uitgaven zijn voor eigen rekening. De bijdrage aan de boordkas (zie praktisch) is voor deze reis gemiddeld € 40,00 p.p.p.d..
  We gaan er bij deze reis vanuit dat je met de auto naar Kroatië reist. Vlieg je liever? Informeer dan naar onze prijzen en mogelijkheden: Family Sailing in Kroatië bieden we ook inclusief vluchten.
 • Offerte op maat

  Als je een afwijkende vlucht en/of een andere bestemming wilt, regelen wij dit ook graag voor je. In overleg kijken we wat er mogelijk is. Waarschijnlijk zijn aan deze reis wel extra kosten verbonden.

  Wil je advies of heb je nog vragen over de mogelijkheden, neem dan gerust contact met ons op! E-mail ons of bel ons op telefoonnummer: 036-521 82 10.

  Verzekeringen

  Annuleringsverzekering
  Het is verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, ook bij een last minute reis. Amorgos kan een annuleringsverzekering bij Allianz Assistance voor je afsluiten. Wij bieden twee varianten, een Basis verzekering en een Dubbel-Zeker variant...
  Het is verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, ook bij een last minute reis. Amorgos kan een annuleringsverzekering bij Allianz Assistance voor je afsluiten. Wij bieden twee varianten, een Basis verzekering en een Dubbel-Zeker variant. De basisverzekering is een complete verzekering:
 • met hoge dekkingen;
 • verzekerd bij annulering en vertraging;
 • en aanvullende services zoals een eigen alarmcentrale en reisarts.
  Met Dubbel-Zeker speel je op safe: Moet je eerder huiswaarts, dan krijg je de volledige reissom terug, tot maximaal het verzekerde bedrag. Zelfs tot de voorlaatste dag van de vakantie. Met de Basis variant krijg je een vergoeding voor de niet genoten vakantiedagen.

  De premies zijn:
  Basis: 6,776% van de reissom (inclusief assurantiebelasting) + € 5,45 poliskosten
  Dubbel-Zeker: 7,865% van de reissom (inclusief assurantiebelasting) + € 5,45 poliskosten

  Op de informatiekaart van deze annuleringsverzekering lees je kort waar je wel en niet voor bent verzekerd.
 • Verzekeringen

  Reisverzekering Europadekking
  Een goede reisverzekering is van groot belang als je op vakantie gaat. Mocht er een onverwachte gebeurtenis voordoen, dan dekt een reisverzekering de bijkomende kosten en sta je niet voor onaangename verrassingen. Deelnemers aan onze zeilreizen zijn ...
  Een goede reisverzekering is van groot belang als je op vakantie gaat. Mocht er een onverwachte gebeurtenis voordoen, dan dekt een reisverzekering de bijkomende kosten en sta je niet voor onaangename verrassingen. Deelnemers aan onze zeilreizen zijn verplicht te beschikken over een reisverzekering met volledige dekking.

  Amorgos kan een reisverzekering voor je afsluiten bij Allianz Assistance wanneer je woonachtig in Nederland bent. Dit zijn complete verzekeringen met hoge dekkingen en aanvullende services:
 • Overal professionele hulp bij ziekte en ongeval.
 • Uitgebreide vergoeding van medische kosten, als aanvulling op de dekking van je zorgverzekering.
 • Snelle en eerlijke schadebehandeling bij verlies, diefstal en medische kosten.
 • Bij Allianz Assistance: kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

  Op de informatiekaart van deze reisverzekering lees je kort waar je wel en niet voor bent verzekerd.

  Premies Reisverzekering met Europadekking

  Pakket A: € 0,95 p.p.p.d.
  Pakket B: € 1,85 p.p.p.d.
  Pakket C: € 2,55 p.p.p.d.
  De poliskosten zijn € 5,45 per verzekeringsbewijs.
  Kijk in het dekkingsoverzicht van de reisverzekering voor de verschillen in dekking tussen de pakketten A, B en C.

  Woonachtig in België?

  Ben je woonachtig in België, dan kun je rechtstreeks bij Allianz Assistance een reisverzekering afsluiten. Kijk daarvoor op de website https://www.allianz-assistance.be.
 • De groep

  De flottieljes waar je deel van uit maakt tijdens deze vakantie, zijn echte gezinsflottieljes. De groepen bestaan uit maximaal 9 gezinnen waardoor kinderen makkelijk aansluiting vinden bij andere kids.

  Moet je kunnen zeilen?

  Nee, je hebt geen zeilervaring nodig om mee te gaan. We varen met gezinnen die nog nooit een voet aan boord hebben gezet tot gezinnen met zeilervaring, die hun handen op vakantie 'vrij' willen hebben.

  Dit is een gezinsvakantie voor ieder gezin dat zin heeft in een zeilvakantie, zich niet verantwoordelijk wil voelen voor het zeilen zelf en de gezelligheid van een groep gezinnen zoekt. Het is een vakantie voor beginnende zeilers, zonaanbidders, waterratten en iedereen die samen met anderen wil genieten van een mooie zeilvakantie.

  De reis

  Omdat Kroatië relatief dichtbij Nederland ligt is dit een reis die we zonder vlucht aanbieden. Je maakt de reis op eigen gelegenheid per auto of vliegtuig. Wellicht wil je je verblijf aan boord verlengen met een wandel-, strand- of cultuurvakantie in Kroatië. Wij kunnen ook de tickets voor je boeken. Vanaf de luchthaven van Zadar is de jachthaven goed te bereiken per taxi. Vanaf de luchthaven van Split regelen we desgewenst transfers naar de jachthaven.

  De boordkas

  Voor we het anker lichten, maken we een boordkas die wordt beheerd door de deelnemers. Hieruit worden de kosten aan boord betaald: boodschappen voor ontbijt, lunch, hapjes en drankjes, havengelden, diesel, water en schoonmaakkosten van het jacht. De schipper is vrijgesteld van betaling aan de boordkas. In onderling overleg kan ook het avondeten in taveernes uit de boordkas worden betaald. Aan wal betalen de schippers voor zichzelf. De kosten zijn in Kroatië gemiddeld € 40,00 p.p.p.d.. Dit is exclusief het avondeten, drankjes op de wal, souvenirs etc..

  De schippers en instructeurs

  Onze schippers en instructeurs zijn onze trots en dragen ieder jaar weer bij aan vele mooie vakanties! Onze collega’s zijn enthousiaste zeilers die hun ervaring hebben opgedaan op diverse (zee)zeilscholen. Voor ze bij Amorgos komen werken, krijgen ze een gedegen opleiding. Specifiek voor Amorgos is de uitgebreide aandacht voor communicatie en sociale vaardigheden. Met een open houding en goede communicatieve vaardigheden zorgen onze schippers voor een ontspannen, prettige, veilige en fijne vakantie. Onze schippers houden zoveel mogelijk rekening met de verschillende zeilniveau’s en wensen van de deelnemers. Door onze schippers niet langer dan vier tot zes weken achter elkaar in te zetten, blijven ook zij met veel plezier genieten van het zeilen.

  Zeilen op het moederschip

  Je gaat zeilen met een enthousiaste Amorgosschipper en een flottieljeleider op een zeiljacht in een vloot met Nederlandse gezinnen. Jullie zeiljacht is het moederschip van het flottielje. Dat heeft als voordeel dat je meer tijd hebt naast het zeilen. ’s Ochtends kun je heerlijk uitslapen terwijl het flottielje naar het palaver gaat en ´s middags zeil je als eerste de haven of baai binnen. Terwijl de andere jachten nog moeten aanleggen, heb je als gezin alle tijd om mooie plekken te ontdekken.

  Met andere zeilers en jachten

  We zeilen, als de omstandigheden het toelaten, minimaal vijf dagen per week met meerdere jachten van Amorgos. Het precieze verloop van een tocht ligt bij Amorgos niet vast: dat bepaal je deels zelf, afhankelijk van de wind, het jaargetijde en in overleg met je schipper. Zo is een zeiltocht nooit hetzelfde!

  Kajuitzeiljachten

  Ondanks dat we spreken over een ruime, comfortabele zeiljachten, moet je je realiseren dat de ruimte aan boord van een boot beperkt is. Je vaart met je gezin, een schipper en een flottieljeleider. De vrij nieuwe, moderne jachten zijn voorzien van koelkast, douche, toilet, keuken en navigatiehoek en douche op het achterdek.

  Slapen

  Je slaapt in een 2-persoonshut of in een kooi in de kajuit. Je kunt zelfs onder de sterren op het dek slapen. De Amorgosschipper en flottieljeleider delen samen een hut.

  Activiteiten

  Het hele gezin kan actief deelnemen aan het zeilen, sturen, navigeren, aanleggen en afvaren. Wanneer de kinderen en/of ouders dat willen, leren we je ook zelf zeilen. Naast het zeilen is er veel ruimte om samen met andere kinderen en gezinnen in het flottielje leuke activiteiten te ondernemen. Denk daarbij aan een hike op een onbewoond eiland, zwem- en snorkeltrips, samen eten of barbecueën of een watersportwedstrijd.

  Leven aan boord

  Je hoeft niet te kunnen zeilen. Natuurlijk vragen we jullie af en toe te helpen bij het hijsen, strijken en reven van de zeilen en het aanleggen en afvaren van het jacht. De schipper leert je graag het één en ander op zeilgebied! Daarnaast steek je af en toe de handen uit de mouwen met boodschappen doen, de lunch maken, afwassen en de boot opruimen. Gelukkig maken vele handen licht werk. Verder hoef je aan boord niets te doen, behalve genieten van de zon, het water en de eilanden!

  Bagage en linnengoed

  Koffers zijn moeilijk op te bergen aan boord, neem daarom een rugzak of weekendtas mee. Aan boord zijn lakens, kussens en kussenslopen aanwezig (1 set p.p. per periode). Dekens zijn er niet altijd, neem een slaapzak mee wanneer je graag op het dek slaapt. Neem ook handdoeken en theedoeken mee. Voor aan boord heb je schoenen nodig met rubber zolen die niet afgeven.

  Douchen en drinkwater

  Douchen kan aan boord. Er is een dekdouche zodat je je na het zwemmen kunt afspoelen. Uitgebreid douchen kan op veel plaatsen aan wal. Aan boord hebben we watertanks die ongeveer om de dag gevuld moeten worden. Dit water is geen drinkwater. Daar kopen we flessen water voor. Wij zorgen altijd voor voldoende drinkwater aan boord.

  Zon en zee

  Op het jacht zit een bimini (een zonnetent) voor extra schaduw aan boord. Neem ook een petje mee tegen de zon en vergeet je zonnebril en zonnebrandcrème niet. Het komt wel eens voor dat iemand, afhankelijk van het weer, last krijgt van zeeziekte. Je kunt dit voorkomen door op tijd en niet te vet te eten, alcohol en koffie met mate te gebruiken, goed te slapen, buiten (bezig) te blijven en naar de horizon te kijken. Er zijn ook pillen tegen zeeziekte verkrijgbaar bij de drogist.

  Reisbescheiden

  Amorgos stuurt je een week voor vertrek de contactgegevens van de schipper en vliegtickets (indien van toepassing).

  boeken
  hramina murter vk-min.jpgzeilvakantie kroatie primosten (2)sibenik -min.jpgvransko jezero 2 vk.jpgmurter hramina vk-min.jpg

  hramina murter vk-min.jpg

  Wij noemen deze regio voor het gemak “Midden Dalmatië”. Het ligt ten zuiden van de bekende routes vanuit Sukosan en Zadar en ten noorden van de grotere steden Sibenik, Split en Trogir. Je kunt je zeilvakantie hier starten of eindigen met een bezoek aan een mediterrane stad. De rijke cultuur en lange geschiedenis, maar ook de kleine steegjes, gezellige pleinen en ongedwongen zomerse sfeer maken deze steden absoluut de moeite waard!

  Murter: twee keer per dag eiland

  185327_10150276115204656_688084655_7460151_489351_n

  Murter is van oudsher een eiland met vissers, olijfgaarden en scheepsbouwers. Het behoort tot de Šibenik archipel en is daarvan het grootste bewoonde eiland. Murter is goed bereikbaar: geen lange wachttijden bij de ferry maar gewoon met de auto over een burg. Alleen om 9.00 en om 17.00 staat de brug open en is het eiland werkelijk een eiland...

  Op het eiland liggen vier dorpen. Het gelijknamige Murter is de grootste plaats. Het strekt zich uit van de beschutte Hramina baai aan de noordkant van het eiland tot de open Slanica baai aan de westzijde. De Hramina baai is door haar natuurlijke ligging een ideale plek voor de jachthaven en de bootwerf. Kleine groene eilanden en de heuvels van Murter beschermen de baai.

  Onze jachthaven ligt aan de rand van het dorp, vlakbij het centrum. Alles wat je nodig hebt is op korte afstand te vinden en wanneer je vroeg op de dag arriveert in Murter zul je je zeker vermaken. Voor de zonliefhebbers: aan de andere kant van de dorpskern liggen drie kleine baaien met de rotsstranden Čigrada, Podvrška en Slanica. Handdoekje mee en even bijkomen van de reis!

  Sibenik en Vodice

  sibenik -min.jpg

  Sibenik is het centrum van de regio. De steile straatjes in de binnenstad en vele kerkjes, waaronder de Sint Jacobuskathedraal zijn een bezichtiging zeker waard. Sibenik is de oudste, door Kroaten gestichte stad aan de Adriatische kust. Je vindt er veel historie en cultuur die wordt beschermd door vier forten. Eén daarvan is voor ons niet te missen: mooi gelegen in het midden van de ingang van de baai voor Sibenik.

  Waar Sibenik cultuur en historie heeft, ga je voor feest en vermaak naar Vodice. Deze plaats leeft dag en nacht. Er zij regelmatig festivals, sportwedstrijden, regatta's, volksfeesten of ander entertainment.

  Direct voor de kust van Vodice en Sibenik liggen pareltjes op ons te wachten. Zowel onbewoonde als bewoonde eilanden, al hebben die vaak niet meer dan 100 tot 500 inwoners. Er heerst een ontspannen rust in vergelijking met de vakantieoorden aan de kust. Geen campings, een eenvoudig hotel en af en toe een ferry vanuit Sibenik. De havens zijn echte dorpshaven: direct aan het plein, met uitzicht op kerk en slechts plaats voor klein flottielje.

  Kaprije: klein en authentiek

  zeilvakantie kroatie kaprije

  Kaprije is één van de bewoonde eilanden in de archipel. Er is één dorpje met ca. 150 bewoners, maar het heeft een supermarkt, postkantoor, pinautomaat, meerdere restaurants en een dokter!

  Op Kaprije vind je mooie verlaten baaien en een beschutte haven. De meeste bezoekers komen met hun eigen boot en zijn hier om te zwemmen of wat te eten. Het eiland is glooiend groen begroeid met struiken en olijfbomen. Een geweldige authentiek eiland weg van de bewoonde wereld.

  Primosten: bijzondere zonsondergang

  zeilvakantie kroatie primosten zonsondergang

  Primosten ligt prachtig op een schiereiland en behoort tot de meest pittoreske stadjes aan de Adriatische kust. Vooral ’s avonds bij zonsondergang is het uitzicht fotogeniek. Zoek een mooi ankerplekje voor het eiland en het is bijna zonde om 's avonds van boord te gaan! Dan liever ’s middags naar het dorp peddelen, een wandeling maken, even "bijkomen" in de schaduw op een terrasje en een fles lokale wijn (aanraders!) kopen om aan boord te genieten van dit geweldige uitzicht.

  De ligging maakt van Primosten een vruchtbare oase en het dorp staat bekend om de olijfolie en heerlijke rode wijn. De wijngaarden staan op de nominatielijst voor toelating tot de werelderfgoedlijst van UNESCO.

  Zirje: het échte eilandleven

  flottieljezeilen kroatie voor anker

  Wil je het eilandleven van vroeger meemaken, dan is dit de plek voor jou. Zirje heeft slechts 50 inwoners. In de zomer neemt dit aantal toe tot ca. 500. Dan komen de toeristen, maar ook inwoners uit Sibenik die er een tweede woning hebben (vaak een erfenis van ouders/grootouders die op het eiland woonden).

  Op Zirje zijn auto’s wel toegestaan, ze zijn meestal van de lokale bevolking en vaak zijn dit oude auto’s die niet eens een kenteken hebben. Bij Zirje houdt het eilandenrijk van Sibenik op: daarna is er lang niets tot Italië. Het lijkt erop dat dit eiland een beetje “vergeten” is. Zo was nog niet zo lang geleden geen internet, geen stromend water en is elektriciteit nog steeds beperkt. Het eiland heeft slechts één supermarktje en het aanbod aan verse producten is net als op de Kornati beperkt. Er wonen geen gezinnen en ondanks dat er wel auto’s rijden, is er geen tankstation. Een paar konoba’s en verder niets dan natuur.

  boeken

  Voorbeeldroute Murter

  In Midden Dalmatië wisselen we eilanden af met het vaste land. De route ligt niet volledig vast; we laten ons ook leiden door het weer, de wind, de mensen en de wensen aan boord of in het flottielje. Er zijn verschillende alternatieven mogelijk. De voorbeeldroute hieronder is één van de opties.

  Dag 1 Aankomst Murter

  Murter is goed bereikbaar met de auto en de haven heeft voldoende parkeerplekken. Kom je met het vliegtuig, dan brengt een taxibus je van Split of Zadar naar Murter. Deze dag gebruiken we -naast het reizen- om rustig op te starten: kennismaking met je medereizigers, de gezinnen uit het flottielje, de schipper en de flottieljeleider, boodschappen doen voor onderweg, bagage een plek aan boord geven en het jacht comfortabel inrichten. ‘s Avonds gaan we met z’n allen lekker uit eten in het dorp.

  Dag 2 Murter – Zut (16 mijl)

  Nu begint ons zeilavontuur echt. We laten de haven achter ons en zeilen het eilandenrijk rond Murter binnen, een mooi gebied met veel baaien. Een dag om te acclimatiseren: in de zon, wind door de haren, achter het roer of met een boekje op het dek... Het genieten is begonnen! De baaien zijn grotendeels alleen per boot bereikbaar en perfect om te ankeren voor een frisse duik of een uitgebreide lunch. Aan het eind van de dag leggen we aan in de moderne haven op het eiland Zut. Het eiland oogt prachtig: behalve het havenkantoor met restaurant is er niets dan natuur. Klim naar de top en je hebt een indrukwekkend uitzicht op de eilanden van de Kornati. Het ongerepte Zut heeft vele baaien en een aantal goede snorkelspots. ’s Avonds gaan we gezellig met z’n allen eten.

  Dag 3 Zut – Kaprije (22 mijl)

  We zetten koers richting het zuidoosten. In dit gebied waait vaak de Meastral, dat is een noordelijke wind en dat betekent dat we vandaag met een ruime wind naar Kaprije zullen zoeven. Ondertussen lekker zonnen, ontspannen, zeilen, beetje kletsen, genieten van de omgeving en op de uitkijk naar mooie eilanden. Daar hoef je niet naar te zoeken, links, rechts, overal! En dit zijn pareltjes met de meest prachtige “lunchbaaitjes”: de zuidzijde van Zut en Kornat of wat verder Kakan.

  Wanneer er voldoende wind is, en je zeilt graag wat verder, vaar dan eerst naar het noorden om Zut heen en vervolgens dwars door de Kornati archipel. Een bizar landschap en Nationaal Park... We eindigen ’s avonds in Nozdra Mala; een mooie baai op Kaprije met een kleine kade, een paar moorring boeien en een restaurant. Er is electriciteit, een toilet en een adembenemend uitzicht! Matteo, de restaurant eigenaar, helpt ons met het aanleggen en zorgt ervoor dat we ’s avonds met dat uitzicht genieten van een complete maaltijd met lokale wijn.

  Dag 4 Kaprije – Primosten (15 mijl)

  Heerlijk wakker worden van het kabbelende water en direct uit je bed een frisse duik! Wat een leven… ’s Ochtends nog een tochtje maken naar de bakker: 10 minuten lopen en je staat bovenop een heuvel met uitzicht op het charmante haventje van dit eiland. Heb je meteen ook alle huizen van de paar honderd bewoners op dit eiland gezien, meer is er niet... In Kaprije kun je noodzakelijke boodschappen doen, punt.

  Terwijl de zon aan de blauwe hemel staat, voert een warm briesje ons naar Primosten; een pittoreske plaatsje op een schiereiland. De omgeving is bekend om zijn wijngaarden en dankzij één van de tien mooiste stranden van Kroatië: Mala Radua. In een diepe baai liggen kleurige vissersbootjes aan de wal waar de krekels te keer gaan in de bomen. Er loopt een boulevard met kraampjes vol groente en fruit naar de poort van het kleine centrum. Daar vind je kronkelende steegjes die vanaf een centraal plein vol bloembakken en barretjes leiden naar de kerk bovenop de heuvel met een geweldig uitzicht.

  Dag 5 Primosten – Sibenik (12 mijl)

  We zetten koers richting het noordwesten. Halverwege ligt het eiland Zlarin. Het eiland oogt idyllisch: dichte dennenbossen, verschillende rotsstranden en talloze verborgen kleine en grotere baaien. Zlarin wordt het gouden eiland genoemd en heeft een aantal goede snorkelspots. Er is tijd genoeg om op een mooie plek het anker uit te gooien! Duik in het water, lees een boekje, relax in de zon of maak een overheerlijke maaltijd van al het lekkers dat je in Primosten kon vinden.. Einde van de middag varen we een klein stukje over de kronkelende rivier naar Sibenik. Hier genieten we van een avond ronddwalen in de historische binnenstad.

  Dag 6 Sibenik – Vodice (7 mijl)

  Langzaam worden we wakker en genieten we van een zonnig uitzicht. De vroege vogels nemen een ochtendduik of maken een wandeling door de kleine steegjes van Sibenik. Vandaag is een dag met verschillende mogelijkheden: we kunnen een flinke afstand zeilen, maar dat hoeft niet. Wil je iets op het land zien, een uitstapje maken, een dag zwemmen of een dagje chillen? Vandaag is je dag!

  Naast het oude centrum van Sibenik zijn in de direct omgeving de eilanden Kapranj, Zlarin, Prvic of het prachtige resort eiland Obonjan een bezoekje waard. Je kunt er ankeren in een baai of gewoon omheen zeilen. Het is ook mogelijk om vanuit Sibenik de rivier op te varen naar de Krka watervallen.

  Vanavond leggen we aan in Vodice. En dat belooft vermaak: Vodice is een levendige stad, met volop keus aan restaurants, barretjes en winkels. In de zomermaanden is er iedere week wel iets te doen. 's Avonds gezellig langs de boulevard slenteren en wat drinken in één van strandtenten of het centrum. Liefhebbers kunnen tot diep in de nacht naar bekende openlucht clubs.

  Dag 7 Vodice - Murter (15 mijl)

  De laatste dag alweer! De ochtend zit vol keuzes: in de kleine straatjes op zoek naar lokale lekkernijen, koffie drinken op één van de terrassen of de trossen los en ontbijten in alle rust in een baai van het mooie Privc of het stille Tijat? Als we met een groep jachten zijn, kunnen we deze dag een zeilwedstrijd organiseren. Wie kan het snelst zeilen? Leuk en spannend. De afsluitende avond in Murter gaan we lekker uit eten. Voor degene die nog energie over hebben, bouwen we daarna een feestje in een lokale konobo.

  boeken
  Hieronder een greep uit de ervaringen van andere deelnemers die meezeilden de afgelopen jaren.

  Anoniem

  Zeer geslaagde zeilweek in het mooie gebied van Murter. Fantastische baaitjes en mooie dorpjes. Amorgos heeft duidelijk grip op alle dingen waar je aan moet denken om het een releaxte weer te maken. Flottielje met schipper is voor ons de perfecte oplossing om een zorgeloze vakantie te hebben en toch een heel actieve zeilervaring op te doen.

  Chantal van Amsterdam , Abcoude

  'Wat een fantastische ervaring! Wij zijn geen zeilers. En maakten ons vooraf een klein beetje bezorgd of de kinderen (7,10 en 13) zich niet zouden vervelen aan boord. Maar dat is niet zo. Er valt genoeg te zien (dolfijnen!) te helpen en het is super te zien dat alle kinderen elkaar opzoeken zodra aan wal of ergens voor anker en samen zwemmen en varen met de Dinky’s. De omgeving waar je vaart is fantastisch mooi, de plaatsjes pittoresque en de vrijwel verlaten eilandjes met hun havens Lijken zo uit een boek te komen. Wij hadden de Schipper en de flottielje leider aan boord. Wij hebben dat zeker niet ervaren als vervelend, eerder gezellig en je kunt er veel van leren (hoeft niet, mag). Tip: neem een bodyboard mee om achter de boot te knopen en er aan kunt hangen of er op kunt staan! Al met al een niet te vergeten ervaring. Dus twijfel je nog.. doen!'

  Barbara, Utrecht

  'Ik ben net terug met mijn 3 zoontjes van een fantastische zeilvakantie in Kroatië.
  Heel veel geleerd en we hadden heerlijk weer en wind! ook veel plezier en gein gehad met de ander flottielje leden.
  Ik ga het volgend jaar zeker weer doen'

  Reninca , Barendrecht

  'Het was een heerlijke week onder begeleiding van Niels en Boris. Wij hebben erg gelachen en genoten! Lekker gegeten en dolfijnen gespot. Bovendien was het voor de kinderen superleuk omdat er 17(!) leeftijdsgenoten waren. Voor herhaling vatbaar. '

  Aimee Bentinck, Pruhonice Tsjechie

  'Wij hebben genoten van onze eerste zeilervaring als gezin. Thomas onze schipper heeft ons veel plezier en zelfvertrouwen in het zeilen gegeven. Hij was de perfecte animator voor alle kinderen van onze Flottielje en wist met zijn enthousiasme en charme de leukste plekjes en restaurantjes voor ons te regelen. Ook Mynke en Robbert hebben bijgedragen aan een super week. Veel dank hiervoor Aimée'

  boeken