Zeilvakantie in KroatiëFamily Sailing vanuit Zaton

Al vanaf: 0
prijs gebaseerd op:
- 8dagen
p.p. excl. vlucht bij 4 pers.
brac - zlatni rat.jpg300628_10150284763319656_1533708_n299671_10150284763804656_688084655_7549520_6951729_ncorfu flottielje 3st_kornati baai
Beoordeling deelnemers:

Vanaf de Krka rivier het avontuur tegemoet

Starten op de Krka rivier met haar prachtig steile bergwanden en dan samen zeilen naar de helderblauwe open zee waar kleine paradijsjes wachten om door jullie ontdekt te worden... Dit wordt genieten! Zon en zee. Baaien om te snorkelen, zwemmen en relaxen.

We zeilen tussen de zuidelijke Kornati-eilanden en Trogir nog verder naar het zuiden. De route gaat via kleinere eilanden als Kaprije, Prvice, Drvenik, Kakan en Zirje en plaatsen als Rogoznica en Primosten. Dit gebied is relatief onbekend en hierdoor minder druk dan het iets noordelijker gelegen Sukosan. Maar wel met veel mooie eilanden, anker baaien, inhammen en voldoende haventjes, prachtige uitzichten met bijbehorende zonsondergang.

Zeilavontuur voor de kinderen, ontspanning voor de ouders

Snorkelen, vissen, strandwandelingen – alles mag en niets hoeft. Geniet van een hapje en drankje aan het voordek of op een terrasje, terwijl je kinderen zich samen met hun nieuwe vriendjes uit de vloot vermaken op het strand. Ga met je gezin op een culinaire ontdekkingsreis en probeer elke avond een ander lokaal gerecht of ga heerlijk barbecueën samen met de andere gezinnen uit de vloot.

Voor ieder gezin met weinig of geen zeilervaring

Voor gezinnen die geen of weinig zeilervaring hebben en onder begeleiding van een enthousiaste schipper een zonnige zeilvakantie willen meemaken.

Ook voor éénoudergezinnen

De zeiljachten zijn geschikt voor gezinnen van 3 tot 6 personen. Ook voor éénoudergezinnen is dit een toegankelijke manier om zeilend op vakantie te gaan. In een flottielje zeil je samen met andere gezinnen. Hier ontstaan makkelijk nieuwe vriendschappen en het is dan ook hartstikke gezellig voor ouder en kind.

Verschillende bestemmingen in Kroatië, Griekenland en Denemarken

Family Sailing kan vanuit Sukosan, Pula en Trogir (Split) in Kroatië, vanuit Athene, Levkas en Corfu in Griekenland en in Denemarken op de Oostzee. Je zeilt naar pittoreske havens op kleine eilanden. De reizen hebben een avontuurlijk maar ontspannen karakter.

Zeilen op het moederschip

Je zeilt met je eigen gezin, een enthousiaste Amorgosschipper en een flottieljeleider op een zeiljacht in een vloot met andere Nederlandse gezinnen. Jullie zeiljacht is het moederschip van het flottielje. Dat heeft als voordeel dat je meer tijd hebt naast het zeilen. ’s Ochtends kun je heerlijk uitslapen terwijl het flottielje naar het palaver gaat en ´s middags zeil je als eerste de haven of baai binnen. Terwijl de andere jachten nog moeten aanleggen, heb je als gezin alle tijd om mooie plekken te ontdekken.

Slapen

Je slaapt in een hut of in een kooi in de kajuit. Je kunt zelfs onder de sterren op het dek slapen. Buiten de Amorgosschipper gaat er ook een flottieljeleider mee. Zij delen samen een hut.

boeken

Hieronder vind je de basisprijzen en verschillende vertrekdata van deze reis. Vul voor een goede berekening het juiste aantal personen en hutten in dat je wilt hebben (houd rekening met een hut voor de schipper van Amorgos). Is jouw gewenste vertrekdatum vol of staat deze niet op de lijst? Neem contact op om te overleggen welke alternatieven mogelijk zijn.

Selecteer eerst aantal personen en gewenste type jacht. Kijk ook naar de 4 hutter!
(Beschikbaarheid en prijzen verschillen per type zeiljacht).

Inbegrepen

De reissom is inclusief:

 • accommodatie aan boord van het zeiljacht,
 • linnengoed en
 • een ervaren schipper.
 • Exclusief

  Bij de prijs is niet inbegrepen:

 • boekingskosten (€ 19,50),
 • calamiteitenfonds (€ 2,50),
 • vervoer of vliegtickets naar Kroatië,
 • reis- en/of annuleringsverzekeringen,
 • eindschoonmaak en transitlog (vergunningen) zeiljacht
 • bijdrage boordkas.
  Souvenirs, excursies en eventuele andere persoonlijke uitgaven zijn voor eigen rekening. De bijdrage aan de boordkas (zie praktisch) is voor deze reis gemiddeld € 40,00 p.p.p.d..
  We gaan er bij deze reis vanuit dat je met de auto naar Kroatië reist. Vlieg je liever? Informeer dan naar onze prijzen en mogelijkheden: Family Sailing in Kroatië bieden we ook inclusief vluchten.
 • Herboekkortingen

  Wanneer je eerder bij ons een meerdaagse zeilcursus of zeilvakantie hebt geboekt, ontvang je 5% korting op de reissom.

  Offerte op maat

  Als je een afwijkende vlucht en/of een andere bestemming wilt, regelen wij dit ook graag voor je. In overleg kijken we wat er mogelijk is. Waarschijnlijk zijn aan deze reis wel extra kosten verbonden.

  Wil je advies of heb je nog vragen over de mogelijkheden, neem dan gerust contact met ons op! E-mail ons of bel ons op telefoonnummer: 036-521 82 10.

  Verzekeringen

  Annuleringsverzekering
  Het is verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, ook bij een last minute reis. Amorgos kan een annuleringsverzekering bij Allianz Assistance voor je afsluiten. Wij bieden twee varianten, een Volledige verzekering en een Dubbel-Zeker var...
  Het is verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, ook bij een last minute reis. Amorgos kan een annuleringsverzekering bij Allianz Assistance voor je afsluiten. Wij bieden twee varianten, een Volledige verzekering en een Dubbel-Zeker variant. De basisverzekering is een complete verzekering:
 • met hoge dekkingen;
 • verzekerd bij annulering en vertraging;
 • en aanvullende services zoals een eigen alarmcentrale en reisarts.
  Met Dubbel-Zeker speel je op safe: Moet je eerder huiswaarts, dan krijg je de volledige reissom terug, tot maximaal het verzekerde bedrag. Zelfs tot de voorlaatste dag van de vakantie. Met de Volledige variant krijg je een vergoeding voor de niet genoten vakantiedagen.

  De premies zijn:
  Volledig: 6,776% van de reissom (inclusief assurantiebelasting) + € 5,45 poliskosten
  Dubbel-Zeker: 7,26% van de reissom (inclusief assurantiebelasting) + € 5,45 poliskosten
 • Verzekeringen

  Reisverzekering Europadekking
  Een goede reisverzekering is van groot belang als je op vakantie gaat. Mocht er een onverwachte gebeurtenis voordoen, dan dekt een reisverzekering de bijkomende kosten en sta je niet voor onaangename verrassingen. Deelnemers aan onze zeilreizen zijn ...
  Een goede reisverzekering is van groot belang als je op vakantie gaat. Mocht er een onverwachte gebeurtenis voordoen, dan dekt een reisverzekering de bijkomende kosten en sta je niet voor onaangename verrassingen. Deelnemers aan onze zeilreizen zijn verplicht te beschikken over een reisverzekering met volledige dekking.

  Amorgos kan een reisverzekering voor je afsluiten bij Allianz Assistance. Dit zijn complete verzekeringen met hoge dekkingen en aanvullende services:
 • Overal professionele hulp bij ziekte en ongeval.
 • Uitgebreide vergoeding van medische kosten, als aanvulling op de dekking van je zorgverzekering.
 • Snelle en eerlijke schadebehandeling bij verlies, diefstal en medische kosten.
 • Bij Allianz Assistance: kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

  Premies Reisverzekering met Europadekking


  Pakket A: € 0,95 p.p.p.d.
  Pakket B: € 1,85 p.p.p.d.
  Pakket C: € 2,55 p.p.p.d.
  De poliskosten zijn € 5,45 per verzekeringsbewijs.
 • De groep

  De flottieljes waar je deel van uit maakt tijdens deze vakantie, zijn meestal echte gezinsflottieljes. De groepen bestaan uit maximaal 9 gezinnen waardoor kinderen makkelijk aansluiting vinden bij andere kids.

  Moet je kunnen zeilen?

  Nee, je hebt geen zeilervaring nodig om mee te gaan. We varen met gezinnen die nog nooit een voet aan boord hebben gezet tot gezinnen met zeilervaring, die hun handen op vakantie 'vrij' willen hebben.
  Dit is een gezinsvakantie voor ieder gezin dat zin heeft in een zeilvakantie, zich niet verantwoordelijk wil voelen voor het zeilen zelf en de gezelligheid van een groep gezinnen zoekt. Het is een vakantie voor beginnende zeilers, zonaanbidders, waterratten en iedereen die samen met anderen wil genieten van een mooie zeilvakantie.

  Activiteiten

  Het hele gezin kan actief deelnemen aan het zeilen, sturen, navigeren, aanleggen en afvaren. Wanneer de kinderen en/of ouders dat willen, leren we je ook zelf zeilen. Naast het zeilen is er veel ruimte om samen met andere kinderen en gezinnen in het flottielje leuke activiteiten te ondernemen. Denk daarbij aan een hike op een onbewoond eiland, zwem- en snorkeltrips, samen eten of barbecueën of een watersportwedstrijd.

  De reis

  Omdat Kroatië relatief dichtbij Nederland ligt is dit een reis die we zonder vlucht aanbieden. Je maakt de reis op eigen gelegenheid per auto of vliegtuig. Wellicht wil je je verblijf aan boord verlengen met een wandel-, strand- of cultuurvakantie in Kroatië. Wij kunnen ook de tickets voor je boeken. Vanaf de luchthaven van Zadar is de jachthaven goed te bereiken per taxi. Vanaf de luchthaven van Split regelen we desgewenst transfers naar de jachthaven.

  De boordkas

  Voor we het anker lichten, maken we een boordkas die wordt beheerd door de deelnemers. Hieruit worden de kosten aan boord betaald: boodschappen voor ontbijt, lunch, hapjes en drankjes, havengelden, diesel, water en schoonmaakkosten van het jacht. De schipper is vrijgesteld van betaling aan de boordkas. In onderling overleg kan ook het avondeten in taveernes uit de boordkas worden betaald. Aan wal betalen de schippers voor zichzelf. De kosten zijn in Kroatië gemiddeld € 40,00 p.p.p.d.. Dit is exclusief het avondeten, drankjes op de wal, souvenirs etc..

  De schippers en instructeurs

  Onze schippers en instructeurs zijn onze trots en dragen ieder jaar weer bij aan vele mooie vakanties! Onze collega’s zijn enthousiaste zeilers die hun ervaring hebben opgedaan op diverse (zee)zeilscholen. Voor ze bij Amorgos komen werken, krijgen ze een gedegen opleiding. Specifiek voor Amorgos is de uitgebreide aandacht voor communicatie en sociale vaardigheden. Met een open houding en goede communicatieve vaardigheden zorgen onze schippers voor een ontspannen, prettige, veilige en fijne vakantie. Onze schippers houden zoveel mogelijk rekening met de verschillende zeilniveau’s en wensen van de deelnemers. Door onze schippers niet langer dan vier tot zes weken achter elkaar in te zetten, blijven ook zij met veel plezier genieten van het zeilen.

  Met andere zeilers en jachten

  We zeilen, als de omstandigheden het toelaten, minimaal vijf dagen per week. Vaak zeilen meerdere jachten van Amorgos samen. Het schip waar je op vaart kan dienen als moederschip voor flottieljes. Het precieze verloop van een tocht ligt bij Amorgos niet vast: dat bepaal je deels zelf, afhankelijk van de wind, het jaargetijde en in overleg met je schipper. Zo is een zeiltocht nooit hetzelfde!

  Kajuitzeiljachten

  Onze zeilcursussen en meezeilvakanties zeilen we op ruime, comfortabele kajuitzeiljachten. Ondanks dat we spreken over een ruime boot, moet je je realiseren dat de ruimte aan boord van een jacht beperkt is. Je vaart met maximaal zeven deelnemers en één of twee schippers. Bij Amorgos zeil je op grotere jachten met minder mensen aan boord! De vrij nieuwe, moderne jachten zijn voorzien van koelkast, douche, toilet, keuken en navigatiehoek en douche op het achterdek. Je slaapt aan boord in een tweepersoonshut of in een kooi in de kajuit. Wie liever onder de sterrenhemel slaapt, kan een slaapplaats vinden aan dek.

  Leven aan boord

  Je hoeft niet te kunnen zeilen. Wel wordt verwacht dat je meehelpt bij het hijsen, strijken en reven van de zeilen en het aanleggen en afvaren van het jacht. De schipper leert je graag het één en ander op zeilgebied! Daarnaast steek je af en toe de handen uit de mouwen met boodschappen doen, de lunch maken, afwassen en de boot opruimen. Gelukkig maken vele handen licht werk. Verder hoef je aan boord niets te doen, behalve genieten van de zon, het water en de eilanden!

  Bagage en linnengoed

  Koffers zijn moeilijk op te bergen aan boord, neem daarom een rugzak of weekendtas mee. Aan boord zijn lakens, kussens en kussenslopen aanwezig (1 set p.p. per periode). Dekens zijn er niet altijd, neem een slaapzak wanneer je graag op het dek slaapt. Neem ook zelf handdoeken en theedoeken mee. Voor aan boord heb je schoenen nodig met (licht gekleurde) rubber zolen die niet afgeven.

  Douchen en drinkwater

  Douchen kan aan boord. Er is een dekdouche zodat je je na het zwemmen kunt afspoelen. Uitgebreid douchen kan op veel plaatsen aan wal. Aan boord hebben we watertanks die ongeveer om de dag gevuld moeten worden. Dit water is geen drinkwater. Daar kopen we flessen water voor. Wij zorgen altijd voor voldoende drinkwater aan boord.

  Zon en zee

  Op het jacht zit een bimini (een zonnetent) voor extra schaduw aan boord. Neem ook een petje mee tegen de zon en vergeet je zonnebril en zonnebrandcrème niet. Het komt wel eens voor dat iemand, afhankelijk van het weer, last krijgt van zeeziekte. Je kunt dit voorkomen door op tijd en niet te vet te eten, alcohol en koffie met mate te gebruiken, goed te slapen, buiten (bezig) te blijven en naar de horizon te kijken. Er zijn ook pillen tegen zeeziekte verkrijgbaar bij de drogist.

  Reisbescheiden

  Amorgos stuurt je alle benodigde informatie een week voor vertrek. Hierin staan de vluchtgegevens, namen en e-mailadressen van de medereizigers (indien bij ons bekend) en de naam van het zeiljacht en de havenplek. Je kunt onze jachten herkennen aan de lichtblauwe Amorgosvlag in de mast.

  boeken
  zeilvakantie kroatie krka brug (2)zeilvakantie kroatie krka brugzeilvakantie kroatie krkazeilvakantie kroatie primosten (2)zeilvakantie kroatie krka (3)

  Midden Dalmatië

  zeilvakantie kroatie krka brug (2)

  Wij noemen deze regio voor het gemak “Midden Dalmatië”. Het ligt ten zuiden van de bekende routes vanuit Sukosan en Zadar en ten noorden van de grotere steden Split en Trogir. Je kunt je zeilvakantie dus starten of eindigen met een bezoek aan een mediterrane stad. De rijke cultuur en lange geschiedenis, maar ook de kleine steegjes, gezellige pleinen en ongedwongen zomerse sfeer maken deze steden absoluut de moeite waard!

  Zaton: relatieve rust

  Zaton ligt aan de Krka rivier een stukje stroomopwaarts voorbij Sibenik. Een klein vissersdorp, in een heuvelachtige landschap op ongeveer 10 kilometer van de zee. Hier heerst in de zomer rust. Restaurants en terrassen zijn op één hand te tellen. Jetskies, waterscooters en parasailing vind je hier niet.

  Net buiten Zaton ligt de jachthaven. Geen mega complexen met grote parkeerterreinen zoals in Sukosan en Split, maar een kleine haven die als uitvalsbasis dient voor een stuk of 5 Gulets en onze zeiljachten. Toch is alles wat je nodig hebt op korte afstand te vinden: in de haven is water, elektra, schoon sanitair, parkeergelegenheid, een werkplaats en er zit zelfs een restaurant! Even verderop in het dorp kun je bij 2 supermarkten boodschappen doen.

  Sibenik: aan een diepe baai vlakbij de eerste eilanden

  zeilvakantie kroatie prvic

  Sibenik is het centrum van de regio en de steile straatjes en vele kerkjes, waaronder de Sint Jacobuskathedraal, in de binnenstad zijn een bezichtiging waard. Direct voor de kust van Sibenik liggen pareltjes op ons te wachten. Prvic en Zlarin zijn de eerste bewoonde eilanden. Er heerst hier een ontspannen rust in vergelijking met de vakantieoorden aan de kust. Geen campings, een enkel eenvoudig hotel en af en toe een ferry vanuit Sibenik. De havens zijn echte dorpshaven: direct aan het plein, met uitzicht op kerk en slechts plaats voor kleine flottieljes.

  Primosten: bijzondere zonsondergang

  zeilvakantie kroatie primosten zonsondergang

  Primosten ligt prachtig op een schiereiland en behoort tot de meest pittoreske stadjes aan de Adriatische kust. Vooral ’s avonds bij zonsondergang is het uitzicht fotogeniek. Zoek een mooi ankerplekje voor het eiland en het is bijna zonde om 's avonds van boord te gaan! Dan liever ’s middags naar het dorp peddelen, een wandeling maken, even "bijkomen" in de schaduw op een terrasje en een fles lokale wijn (aanraders!) kopen om aan boord te genieten van dit geweldige uitzicht…

  De beschutte ligging maakt van Primosten een vruchtbare oase en het dorp staat bekend om de olijfolie en heerlijke rode wijn. De wijngaarden staan op de nominatielijst voor toelating tot de werelderfgoedlijst van UNESCO.

  Rogoznica: groen en authentiek

  zeilvakantie kroatie rogoznica

  Rogoznica ligt op een eiland in een diepe inham en is verbonden door een dam met het vaste land. Het centrum heeft smalle steegjes, een parochiekerk en een met palmen omringde wandelpromenade. Het is gezellig vertoeven, een goede plek om tot rust te komen en te genieten van de omgeving. Het eiland is glooiend groen door pijn- en dennenbomen. Het oude stadje staat bekend om zijn moderne, grote jachthaven. De kades waar we aanleggen liggen tegenover het eilandje. Je hebt opnieuw vanaf het zeiljacht een prachtig uitzicht op een authentiek Kroatisch stadje!

  Krka watervallen: het beste van Kroatië

  st_National Park Krka

  Een rivier door een diep uitgesleten kloof, waar je binnen enkele vierkante kilometers zo’n beetje al het natuurschoon vindt waar het vaste land van Kroatië bekend om staat: trapsgewijze watervallen, glasheldere meren, dicht loofbos, diepe kloven en heftige rotswanden. Dat alles verbonden door prachtpaden, sommige over vlonders pal langs de watervallen. Het nationale park is alleen bereikbaar per (taxi)boot. Dit is reden genoeg om in deze regio te willen zeilen.

  boeken
  zeilvakantie kroatie skradin marina (2)zeilvakantie kroatie sibenik havenzeilvakantie kroatie primostenzeilvakantie kroatie primosten zonsondergangzeilvakantie kroatie krka skradin brug

  In Midden-Dalmatië varen we richting Zuid-West. De route ligt niet volledig vast; we laten ons ook leiden door het weer, de wind, de mensen en de wensen aan boord of in het flottielje. Er zijn vele alternatieven mogelijk. De voorbeeldroute hieronder is één van de vele opties.

  Dag 1 Aankomst Zaton (Sibenik)

  Zaton is goed bereikbaar met de auto en de haven heeft voldoende parkeerplekken. Kom je met het vliegtuig, dan brengt een taxibus je van Split naar Zaton. Deze dag gebruiken we -naast het reizen- om rustig op te starten: kennismaking met je medereizigers, de gezinnen uit flottieljes, de schipper, flottieljeleider of de lokale verhuurder, boodschappen voor onderweg inkopen, bagage een plek aan boord geven en het jacht comfortabel inrichten. ‘s Avonds gaan we met z’n allen uit eten.

  Dag 2 Zaton – Zlarin (9 mijl)

  Vandaag beginnen we rustig. Een mooi tochtje over de Krka rivier. We passeren de oude stad Sibenik en verlaten de kronkelige rivier om de zee op te zeilen, richting Zlarin. Onderweg laten we het anker zakken voor een heerlijke, zelfgemaakte lunch in één van de diepe inhammen van de rivier. Wie durft neemt een frisse duik in het water bij het fort dat de toegang tot Sibenik bewaakt. Aan het eind van de dag leggen we aan in een klein dorpje in een diepe beschutte baai op het gelijknamige eiland Zlarin. Het eiland oogt idyllisch: dichte dennenbossen, verschillende stranden en talloze verborgen kleine en grotere baaien. ’s Avonds gaan we gezellig met z’n allen uit eten.

  Dag 3 Zlarin – Primosten (11 mijl)

  Langzaam worden we wakker en genieten we van een zonnig uitzicht. De vroege vogels nemen een ochtendduik of maken een wandeling over het eiland op zoek naar mooie uitzichten. Zlarin wordt -door haar ongerepte uitstraling- het gouden eiland genoemd. Het eiland heeft een aantal goede snorkelspots. Dat kunnen we combineren met het ontbijt door meteen uit te varen en voor anker te gaan in één van de baaien om de hoek. Terwijl de zon aan de blauwe hemel staat, voert een warm briesje ons naar Primosten; een prachtig pittoreske plaatsje op een schiereiland. De omgeving is bekend om zijn wijngaarden en van één van de tien mooiste stranden van Kroatië: Mala Radua. In een diepe baai liggen kleurige vissersbootjes aan de wal waar de krekels te keer gaan in de bomen. Er loopt een boulevard met kraampjes vol groente en fruit of souvenirs naar de poort van het kleine centrum. Daar vind je kronkelende steegjes die vanaf een centraal plein vol bloembakken en barretjes leiden naar de kerk bovenop de heuvel met een geweldig uitzicht.

  Dag 4 Primosten – Drvenik Veli (17 mijl)

  We zakken verder af naar het zuiden en varen naar Drvenik Veli. Onderweg laveren we tussen de kust en kleine eilanden door. Er is alle tijd om in een baaitje op een onbewoond eiland te lunchen, lekker te zonnen, te zwemmen of even weg te dromen bij het adembenemende uitzicht. Tegen het einde van de dag leggen we aan bij Drvenik Veli. De in totaal ongeveer 200 bewoners wonen allemaal in dit dorpje. De rest van het eiland bestaat voornamelijk uit zand- en kiezelstranden. Onder het genot van een drankje aanschouwen we het kleurenspel van de zon die langzaam in zee zakt. Daarna genieten we van de lokale gerechten in de plaatselijke taveerne.

  Dag 5 Drevenik Veli – Rogoznica (12 mijl)

  We draaien om! In dit gebied waait vaak de Meastral, dat is een noordelijke wind en dat betekent dat we vanaf vandaag gaan kruisen. We zeilen via open zee naar Rogoznica, weer zo’n stadje dat in een prachtige, bijna sprookjesachtige omgeving ligt…. We zeilen een diepe baai binnen met een eiland in het midden. Achter het eiland ligt Rogoznica en tegenover het eiland een luxe haven. Het is een typisch klein, rustige mediterrane stadje. Op de kleine boulevard palmbomen, winkeltjes en terrassen met schaduw en bloemen. Het wordt weer moeilijk kiezen: chillen in de zon op het voordek met een wijntje, een wandeling naar de kerk, gebouwd in de middeleeuwse Dalmatische architectuurstijl, een ijsje op de boulevard met goed uitzicht, zwemmen of misschien maak je liever een wandeling naar het Dragon Eye Lake achter de jachthaven… Voor wie zin heeft: in Rogoznica heb je een discotheek en een nachtclub!

  Dag 6 Rogoznia – Prvic (15 mijl)

  We maken ons na het ontbijt klaar voor een tocht naar het pittoreske, autoloze eiland Prvic. Zodra we kunnen, hijsen we de zeilen en zetten koers richting het noordwesten. Ondertussen lekker zonnen, ontspannen, zeilen, beetje kletsen, genieten van de omgeving en op de uitkijk naar mooie eilanden. Daar hoef je niet naar te zoeken, die zijn hier overal en hebben de meest prachtige “lunchbaaitjes”: Zirje, Kakan, Kaprije, Zmajan. Als iedereen weer aan boord is, vervolgen we onze koers om ’s avonds aan te leggen in een rustig baaitje en genieten we van een gezellige borrel in de haven of op het strand.

  Dag 7 Prvic – Skradin (Watervallen) - Zaton (20mijl)

  De laatste dag is aangebroken. Vandaag hebben we een veel te doen, dus vertrekken we vroeg. We zeilen niet rechtstreeks naar Zaton. We varen eerst verder de Krka rivier op naar het kleine eilandje Visovac. Hier staat een bekend klooster waar al eeuwen Franciscanen wonen. Hiervandaan gaat onze tocht verder door de rivierkloof onder een hoge brug door naar Skradin: een klein plaatsje naast de ingang van Nationaal Park Krka. Met de fiets of een (taxi)boot kun je hier een mooie excursie maken naar de watervallen van het nationaal park. Het natuurgeweld is overweldigend. Op de terugweg nog even naar de lokaal bekende wijnboer voor heerlijke prsut, kaas, olijfolie en een flesje wijn… Om vijf uur ’s middags zeilen we de haven van Zaton weer binnen. Hier genieten van een gezellige laatste avond samen. De volgende ochtend nemen we afscheid en vervolgen we onze eigen weg naar huis.

  boeken
  Hieronder een greep uit de ervaringen van andere deelnemers die meezeilden de afgelopen jaren.

  Barbara, Utrecht

  'Ik ben net terug met mijn 3 zoontjes van een fantastische zeilvakantie in Kroatië.
  Heel veel geleerd en we hadden heerlijk weer en wind! ook veel plezier en gein gehad met de ander flottielje leden.
  Ik ga het volgend jaar zeker weer doen'

  Reninca , Barendrecht

  'Het was een heerlijke week onder begeleiding van Niels en Boris. Wij hebben erg gelachen en genoten! Lekker gegeten en dolfijnen gespot. Bovendien was het voor de kinderen superleuk omdat er 17(!) leeftijdsgenoten waren. Voor herhaling vatbaar. '

  Aimee Bentinck, Pruhonice Tsjechie

  'Wij hebben genoten van onze eerste zeilervaring als gezin. Thomas onze schipper heeft ons veel plezier en zelfvertrouwen in het zeilen gegeven. Hij was de perfecte animator voor alle kinderen van onze Flottielje en wist met zijn enthousiasme en charme de leukste plekjes en restaurantjes voor ons te regelen. Ook Mynke en Robbert hebben bijgedragen aan een super week. Veel dank hiervoor Aimée'

  boeken