Zeilvakantie in CaribbeanMeezeilen vanuit Martinique

Al vanaf
prijs gebaseerd op:
- 15 dagen
p.p.incl.vlucht
boeken
vissen6-059423-0573711-06398aan boord
Beoordeling deelnemers: 8,6

Mis deze bijzondere kans niet, Martinique en de Grenadines roepen je NU!

Stel je eens voor: je zeilt in de warme zon onder een blauwe hemel. In het heldere water om je heen zie je walvissen, dolfijnen, reuzenschildpadden en vliegende vissen zwemmen. Je komt niet alleen bounty-eilanden met vele prachtige baaien tegen, maar ook regenwouden, bananenplantages en kilometers witte palmstranden. Je proeft de unieke keuken en de 'don’t worry, be happy' sfeer. En iedere dag beleef je weer als een nieuw avontuur.

Zie je het voor je? En zal ik je eens wat vertellen? Dit is allesbehalve een droom. Dit is het Caribisch gebied. Eén van de mooiste tropische zeilgebieden van de wereld. Wie weet zit jij daar komend najaar!

Perfect zeilklimaat

De meezeilvakantie in de Caribbean is een tweeweekse tocht vanuit Martinique richting het zuiden. Daar vind je de eilanden St. Lucia, St. Vincent en de Grenadines. Er zitten een paar langere zeildagen tussen. Maar de sommige eilanden liggen op een steenworp van elkaar vandaan liggen. En op die dagen hebben we alle tijd om af te wisselen in zeilen, lol maken en ontspanning.

De zeilcondities zijn super: een zeer aangename temperatuur en er staat bijna iedere dag wind. De verkoelende bries en het opspattende water zijn heerlijk tijdens het zeilen. De Caribbean kent echt prachtige wolkenpartijen waaruit soms een tropische regenbui valt. Maar na zo'n korte verfrissende douche schijnt altijd weer de zon!

Lekker zeilen en heel veel relaxen

Als je dat wil, kun je onder begeleiding van de schipper actief mee zeilen: jij bent dan degene die navigeert, het roer en de zeilen bedient en mooie ankerplaatsen uitzoekt. Maar niets moet, dus heel veel relaxen mag ook!
Onderling overleggen we wat we op de kortere dagen doen: gaan we zwemmen, snorkelen, duiken, een trip over een eiland maken, een kleurrijk dorp bezoeken? Of hebben we zin om een uurtje onder een palmboom op een hagelwit strand te liggen? Zeg jij het maar.

Aan het einde van de middag leggen we onze zeiljacht aan in een haven of voor anker in een tropische baai. Op de grotere eilanden heerst een levendige sfeer en op de kleinere eilanden vind je het paradijs op aarde… Op de bewoonde eilanden vind je fantastische restaurants en leuke barretjes waar je heerlijk kunt eten. En zo niet, dan organiseren we zelf een barbecue. Op dat punt komen we in ieder geval ook niets te kort!

Kortom, zie je jezelf al zitten: op het dek of aan het water met een fruitige cocktail in onze hand genieten we van een mooie zonsondergang... Ga je mee?

boeken

Hieronder vind je de prijzen en verschillende vertrekdata van deze reis. Is jouw gewenste vertrekdatum vol of staat deze niet op de lijst? Kijk dan in het overzicht van alle zeilcursussen of in het overzicht van alle meezeilvakanties welke reis wel vertrekt op jouw voorkeursdatum. Of neem contact op om te overleggen.

 • Unieke ervaring. Dit wil je ook een keer meegemaakt hebben
 • Enthousiaste schippers, geweldige eilanden en gezellige dorpjes
 • Zowel voor absolute beginners als gevorderde zeilers
 • Perfecte combinatie van zeilen en relaxen, op het water en aan wal
 • Boek gerust: tot acht weken voor vertrek kosteloos annuleren

Vertrek

Inbegrepen

De reissom is per persoon en inclusief:

 • vlucht en luchthavenbelasting* (inclusief ruimbagage),
 • transfer vliegveld – jachthaven,
 • accommodatie aan boord van het zeiljacht,
 • schoonmaakkosten,
 • transitlog,
 • linnengoed en
 • een ervaren schipper
  *Als de vluchtprijzen sterk afwijken van de gebruikelijke tarieven, vragen we je een meerprijs te betalen.
 • Exclusief

  Bij de prijs is niet inbegrepen:

 • boekingskosten (€ 19,50),
 • SGR klantbijdrage (€ 5,00 p.p.),
 • calamiteitenfonds (€ 2,50),
 • reis- en/of annuleringsverzekeringen,
 • bijdrage boordkas.

  Souvenirs, excursies en eventuele andere persoonlijke uitgaven zijn voor eigen rekening. De bijdrage aan de boordkas (zie praktisch) is voor deze reis gemiddeld € 50,00 p.p.p.d..
 • Offerte op maat

  Als je een afwijkende vlucht en/of een andere bestemming wilt, regelen wij dit ook graag voor je. In overleg kijken we wat er mogelijk is. Waarschijnlijk zijn aan deze reis wel extra kosten verbonden.

  Offerte op maat - Groep of Gezin

  Wil je zelf je vakantie samenstellen? Ben je met een groep vrienden of familie dan kun je een actieve zeilvakantie als groepsreis boeken. Jullie bepalen zelf waar de route heengaat en hoe de dagen eruit zien. Wij maken graag een offerte op maat op basis van een jacht dat we in overleg uitkiezen.

  Wil je advies of heb je nog vragen over de mogelijkheden, neem dan gerust contact met ons op! E-mail ons of bel ons op telefoonnummer: 036-521 82 10.

  zekerheid op slaapplaats in hut

  Vanaf: € 78,00 p.p

  2-persoons privéhut voor 1 persoon

  Vanaf: € 790,00 p.p

  Verzekeringen

  Reisverzekering Wereld
  Een goede reisverzekering is van groot belang als je op vakantie gaat. Mochten zich onverwachte gebeurtenissen voordoen, dan dekt een goede verzekering de bijkomende kosten en sta je niet voor nog meer onaangename verrassingen. Deelnemers aan onze ze...
  Een goede reisverzekering is van groot belang als je op vakantie gaat. Mochten zich onverwachte gebeurtenissen voordoen, dan dekt een goede verzekering de bijkomende kosten en sta je niet voor nog meer onaangename verrassingen. Deelnemers aan onze zeilreizen zijn verplicht te beschikken over een reisverzekering met volledige dekking.

  Amorgos kan een reisverzekering voor je afsluiten bij Allianz Assistance wanneer je woonachtig in Nederland bent. Dit zijn complete verzekeringen met hoge dekkingen en aanvullende services:
 • Overal professionele hulp bij ziekte en ongeval.
 • Uitgebreide vergoeding van medische kosten, als aanvulling op de dekking van je zorgverzekering.
 • Snelle en eerlijke schadebehandeling bij verlies, diefstal en medische kosten.
 • Bij Allianz Assistance: kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

  Zo ben je goed verzekerd tegen eventuele risico's!

  Je kunt kiezen uit pakket A, B of C met wereld- of Europadekking afhankelijk van je bestemming. De poliskosten zijn € 5,45 per verzekeringsbewijs.

  Premies Reisverzekering met Werelddekking


  Pakket A: € 2,40 p.p.p.d.
  Pakket B: € 3,40 p.p.p.d.
  Pakket C: € 4,50 p.p.p.d.

  Woonachtig in België?


  Ben je woonachtig in België, dan kun je rechtstreeks bij Allianz Assistance een reisverzekering afsluiten. Kijk daarvoor op de website https://www.allianz-assistance.be.
 • Verzekeringen

  Annuleringsverzekering
  Het is verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, ook bij een last minute reis. Amorgos kan een annuleringsverzekering bij Allianz Assistance voor je afsluiten. Wij bieden twee varianten, een Basis verzekering en een Dubbel-Zeker variant...
  Het is verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, ook bij een last minute reis. Amorgos kan een annuleringsverzekering bij Allianz Assistance voor je afsluiten. Wij bieden twee varianten, een Basis verzekering en een Dubbel-Zeker variant. De basisverzekering is een complete verzekering:
 • met hoge dekkingen;
 • verzekerd bij annulering en vertraging;
 • en aanvullende services zoals een eigen alarmcentrale en reisarts.
  Met Dubbel-Zeker speel je op safe: Moet je eerder huiswaarts, dan krijg je de volledige reissom terug, tot maximaal het verzekerde bedrag. Zelfs tot de voorlaatste dag van de vakantie. Met de Basis variant krijg je een vergoeding voor de niet genoten vakantiedagen.

  De premies zijn:
  Basis: 6,776% van de reissom (inclusief assurantiebelasting) + € 5,45 poliskosten
  Dubbel-Zeker: 7,865% van de reissom (inclusief assurantiebelasting) + € 5,45 poliskosten

  Op de informatiekaart van deze annuleringsverzekering lees je kort waar je wel en niet voor bent verzekerd.
 • De groep

  De samenstelling van de groepen zijn breed en veelzijdig. Diverse opleidingen, verschillend in zeilervaring, man, vrouw, jong en oud. Wat we delen is de zin in zeilen!

  De meeste deelnemers zijn tussen 25 en 60 jaar oud. Alle meezeilvakanties en zeilcursussen zijn voor deelnemers vanaf 18 jaar.

  De praktijk leert dat 60% van de deelnemers alleen boekt; je bent nooit de enige alleengaande tussen 'stelletjes'. Daarbij is iets meer dan de helft vrouw en iets minder man.

  Je hebt geen zeilervaring nodig om mee te gaan. We hebben deelnemers die goed kunnen zeilen, maar ook deelnemers die nog nooit een voet aan boord hebben gezet.

  Van 9 juli tot en met 13 augustus zeilen we in een groep jachten met alleen actieve zeilvakanties of zeilcursussen. In het voor- en naseizoen zeilt er daarnaast een klein groepje flottielje jachten mee. Op die manier ben je eigenlijk altijd verzekerd van een groep met minimaal 10 deelnemers.

  Moet je kunnen zeilen?

  Nee, je hebt geen zeilervaring nodig om mee te gaan. We hebben op deze reis deelnemers die goed kunnen zeilen, maar ook deelnemers die nog nooit een voet aan boord hebben gezet. Let op: we varen langere dagafstanden en dan is het wel prettig wanneer je al eerder hebt gezeild. Dan weet je van te voren of je het leuk vindt langere tijd aan boord te zijn.

  De reis

  De reis maak je op eigen gelegenheid of met de andere deelnemers wanneer zij dezelfde vlucht hebben. Afhankelijk van de beschikbare vliegtickets vertrek je of vanaf Schiphol naar Paris-Charles de Gaulle. Daar krijg je een gratis transfer naar Paris Orly, waar je op het vliegtuig stapt naar Fort-de-France op Martinique.

  De vertrek- en aankomsttijden van de vluchten liggen tussen 6.00 uur en 22.00 uur. Voor vliegreizen die buiten deze tijden liggen, overleggen we met je. Vanaf de luchthaven op Martinique rijd je met de taxi naar de jachthaven in Le Marin.

  De boordkas

  Voor we het anker lichten, maken we een boordkas die wordt beheerd door de deelnemers. Hieruit worden de kosten aan boord betaald: boodschappen voor ontbijt, lunch, hapjes en drankjes, havengelden, diesel en water. De schipper is vrijgesteld van betaling aan de boordkas. In onderling overleg kan ook het avondeten in de strandrestaurants uit de boordkas worden betaald. Aan wal betalen de schippers voor zichzelf. De kosten zijn in de Caribbean gemiddeld € 50,00 p.p.p.d.. Dit is exclusief het avondeten, drankjes op de wal, souvenirs etc..

  boeken
  zeilvakantie caribbean zeilboot in baaizeilvakantie caribbean school vissenzeilvakantie caribbean groot schipfruitbootroeiboot

  Martinique

  zeilvakantie caribbean zeilboot in baai

  Martinique is een eiland in de Caribische Zee en ligt ten zuiden van Dominica en ten noorden van St. Lucia en St. Vincent & de Grenadines. Het eiland behoort tot de Bovenwindse Eilanden van de Kleine Antillen. Martinique is een Frans eiland, de overige eilanden zijn voormalige Engelse koloniën. Je merkt deze invloeden, maar de Latijns-Amerikaanse invloeden voeren de boventoon. De eilanden zijn omgeven door turkoois blauw water en hebben een prachtige onderwaterwereld.

  Martinique: bloemeneiland

  zeilvakantie caribbean martinique baai mount pelee

  Martinique is een vulkaaneiland met palmstranden, regenwouden, dorpjes en stadjes. De hoogste punten zijn de vulkaan Mont Pelée (1397 meter) in het noorden en Les Pitons du Carbet in het centrale deel. De oostelijke kustlijn is rotsachtig, terwijl in het westen fijne zandstranden liggen. Over het hele eiland vindt je suikerriet en bananenvelden. Het eiland is bezaait met orchideeën en wordt ook wel ‘het eiland der bloemen’ genoemd.

  St. Lucia: tropisch regenwoud

  zeilen caribbean st lucia, marigot bay-1

  St. Lucia heeft prachtige zandstranden en tropische regenwouden. Tijdens een jungletocht kan je badderen in warme natuurlijke mineraalbaden, douchen onder klaterende watervallen en genieten van kleurrijke bloemen en heel veel verschillende oerwoud geluiden. Dit eiland biedt nog meer: duiken, snorkelen, bergbeklimmingen, paardrijden, schilderachtige dorpjes vol houten huisjes in allerlei kleuren, waterskiën, windsurfen en zonsondergang met een cocktail op het strand.

  St. Vincents: per boot bereikbaar

  schipper op strand

  St. Vincent & de Grenadines is een eilandengroep die alleen te bereiken is via een ander Caribisch eiland, zoals Barbados of Martinique. St. Vincent is het hoofdeiland dat nauwelijks door het toerisme is ontdekt. Het eiland is indrukwekkend door de 1000 meter hoge La Soufrière-vulkaan, welke voor het laatst uitbrak in 1979. De Falls van Baleine zijn spectaculaire watervallen en de botanische tuinen in de hoofdstad Kingstown zijn ook een bezoek waard.

  De Grenadines: bounty-eilanden

  zeilvakantie caribbean tobago cays

  De Grenadines is een groep van ongeveer 30 kleine eilandjes, zoals Bequia, Baliceaux island, Mustique, Savan Island, Canouan en Tobago Cays, Op de relatief grotere Grenadines tref je kleurrijke dorpjes en hoge bergen aan. De kleinere eilanden hebben niet meer dan een parelwit strand, palmbomen en een koraalrif: werkelijk magnifieke ankerplaatsen. Tobago Cays is een verzameling 'bounty-eilanden', die omgeven zijn door een hoefijzervormig rif. Het is een absolute aanrader om hier een extra dag te blijven en te kunnen genieten van de paradijselijke sfeer en adembenemende onderwaterwereld.

  Op het walviseiland Bequia komen zeilers die de wereld rond gaan samen tijdens de feesten bij de strandtenten. Er wordt de Soca gedanst, er is veel reggea en een relaxte sfeer en het feest gaat voor de liefhebbers tot in de kleine uurtje door!

  boeken

  Voorbeeldroute Martinique - Grenadines

  Dag 1 Amsterdam - Martinique

  Afhankelijk van de beschikbare vliegtickets vertrek je of vanaf Schiphol naar Paris-Charles de Gaulle of reis je vanaf Amsterdam of Rotterdam met de Thalys naar Paris Nord. In Parijs neem je een taxi naar Paris Orly, waar je op het vliegtuig stapt naar Fort de France op Martinique. Neem samen met je reisgenoten een taxi naar de jachthaven in Le Marin. In de laatste informatie van Amorgos vind de ligplaats van ons jacht dat te herkennen is aan de blauwe Amorgos vlag.

  Dag 2 Le Marin - Rodney Bay

  Vandaag moet er veel gebeuren: jacht inchecken, uitklaren en inkopen doen. Rond het middaguur varen we uit richting de eerste bestemming Rodney bay op St. Lucia.

  St. Lucia is het grootste Engelstalige bovenwindse eiland. Het heeft prachtige zandstranden en tropische regenwouden. De eerste stop is Rodney Bay, vooral een nuttige plek. Hier kun je geld wisselen en we klaren weer opnieuw in. Op Pigeon Island, een soort schiereiland bij Rodney Bay, kun je wandelen in schaduwrijke tuinen en een klim maken naar een oud, deels gerestaureerd, fort.
  Afstand: 31 zeemijlen..

  Dag 3 Rodney Bay - Soufriere

  Van Rodney Bay naar Soufriere is het maar 13 zeemijl varen. Soufriere is een prachtige baai met palmstranden tegenover de slapende vulkaan Petit Piton. Op zee komen de bootjes ons al tegemoet om te vragen of ze een lijn naar de kant mogen brengen als we voor anker gaan.

  In Soufriere kun je met een lokale gids een tocht maken door het regenwoud en de Petit Piton beklimmen. Je kunt er ook voor kiezen om de onderwaterwereld te verkennen. Met name aan de noordkant van de baai kun je prachtig snorkelen.
  Afstand: 13 zeemijlen.

  Dag 4 Soufriere st. Lucia - Cumberland Bay, st. Vincent

  St. Vincent is het volgende eiland dat we aandoen. Het is een eiland dat nauwelijks door het toerisme is ontdekt. Ook hier zijn weer regenwouden en voor de echte klimmers onder ons kan men de 1000 meter hoge vulkaan Soufriere beklimmen. De eerste stop is Cumberland bay.

  Deze baai is omgeven door een prachtig zandstrand waar met name "local kids" uitbundig gebruik van maken. Vandaag eten we aan boord van de groente, vis en het fruit dat ons wordt aangeboden door op surfplanken ronddobberende locals.
  Afstand: 45 zeemijlen.

  Dag 5 Cumberland Bay - Bequia

  Voor we vertrekken kun je nog een tocht maken naar de watervallen en een duik nemen in het water. Vervolgens zetten we koers naar het meest noordelijke eiland van de Grenadines, Bequia. Dit is een echt zeilers- en zeemanseiland. Er worden nog steeds boten gebouwd onder de palmbomen.

  Bequia kent drie baaien. De Admiralty Bay, met het stadje Port Elizabeth, biedt de meeste gelegenheid om uit te gaan. Hier kunnen we veilig ankeren of aan een mooringboei liggen.
  Afstand: 17 zeemijlen.

  Dag 6 Bequia - Mayreau

  In Bequia kun je bij de plaatselijke duikschool een duikuitrusting huren en met een divemaster de onderwaterwereld bewonderen. Er is tijd genoeg want de te zeilen afstand naar Mayreau, de volgende bestemming is niet groot.

  Daar gaan we in Salt Wishtle Bay voor anker. Let op, bij de zuidkant van de baai bevindt zich een koraalrif waar menig jacht op vast is gelopen. In het dorpje zijn enkele restaurants waar je heerlijk versgevangen kreeft kunt eten.
  Afstand: 20 zeemijlen.

  Dag 7 Mayreau - Tobago Cays

  Tobago Cays is werkelijk prachtig. Een hoogtepunt van je reis vanwege de verzameling 'bounty-eilanden', die omgeven zijn door een hoefijzervormig rif. Hier komt het aan op je navigatiekennis. Via een smalle, ondiepe doorgang varen we het rif binnen en gaan voor anker tussen de eilandjes. De zee om ons heen is volkomen vlak. Een geweldige plek om te snorkelen, zwemmen en aan het strand te liggen. We kunnen overnachten in de baai en barbecuen op het strand. We kunnen in onderling overleg ook 's avonds weer terug naar het nabij gelegen Mayreau waar we voor anker gaan in Saline Bay.
  Afstand: 13 zeemijlen.

  boeken
  Hieronder een greep uit de ervaringen van andere deelnemers die meezeilden de afgelopen jaren.

  Anne, Boxmeer

  'Meezeilen met Amorgos in de Carribean is een absolute aanrader. Met ervaren begeleiding zeil je op een lekkere zeilwind naar mooie baaien en leuke plaatsen. De sfeer is relaxt en onderweg kun je schildpadden en dolfijnen spotten en snorkelen. Het eten is uitstekend, de mensen zijn vriendelijk. Mis vooral de lobster dinner op Tobago keys niet. Ik heb ervan genoten.'

  Philip Schamp, Belgie Zingem

  'Reis was supertof, met een ervaren en verantwoordelijk nemende skipper Olga kon het niet beter.
  Veel kunnen zeilen en Olga deelde ook graag haar ervaringen met ons, ze is de vrouwelijke Peter Van Asselt. :)
  In de toekomst zie ik mezelf nog reizen te maken met Amorgos, maar dan ga ik wel beter communiceren i.v.m. de kostprijs. '

  Rick, Werkhoven

  'Een schitterende zeilreis! Betoverende omgeving, mooi constant zeilweer en een top schipper van Amorgos (Peter). '

  Fred de Vries, Culemborg

  'De 15 daagse zeilreis Martinique is een absolute aanrader. Het is een mooi gebied om in te zeilen met veel afwisseling. Als je lekker ontspannen weg wilt moet je zeker deze reis op je keuzelijst zetten'

  Michael en Lenie, Zoetermeer

  'Zeilen in het Caribische gebied is een mooie belevenis. Er staat een constante stevige wind en er zijn flinke golven. De eilandjes waar we stopten zijn als plaatjes uit een reisgids. De luxe van de aanleg/ankerplaatsen varieert van zeer luxe tot vrij primitief. Het overnachten in een baai waar je voor anker ligt is een geweldige ervaring. Overal zijn de lokale bewoners heel erg vriendelijk. '

  Johan Hengst, Schildwolde

  '2 weken super fijne zeilvakantie gehad met Amorgos in de Caribian. Geweldige wind zon en op zijn tijd een vette tropische bui. Genoten van de dolfijnen die speelden om onze boot. Eten op bijna verlaten eilandjes. Overnachten in Blue Lagoon. Aanrader'

  C.M. van der Leij., Beverwijk.

  'Afgezien van het oponthoud door reparaties en mankementen was het een uitstekende zeilvakantie, steeds een stevige wind, prachtig weer, mooie ankerplaatsen en veel bijgeleerd over stuurmanskunst en omgang met een dingy.Goed gegeten en gedronken en de omgang met de plaatselijk bevolking was heel plezierig.'

  Liz Marquart Scholtz, Breda

  'Als je altijd al gedroomd hebt over zeilen op de felblauwe Caribische wateren, snorkelen tussen schildpadden en het bezoeken van mooie kleine Caribische stadjes? Dan is deze reis wat je zoekt! Ik boekte deze reis alleen en vond gelijk aansluiting bij het merendeel van de andere deelnemers. Als meezeiler informeerde de schipper ons over de dagelijkse etappe en over procedures en zeilmanoeuvres op de boot. In de Carib staat altijd een stevige wind, dus kwamen we prima aan onze trekken. De reis zelf voert je langs prachtige eilanden als Martinique, St Lucia, St Vincent, Bequia, Mustique, de Tobago Keys en Union Island. Ieder eiland heeft zijn eigen sfeer en bezienswaardigheden. Er is altijd wel tijd voor een maaltijd en cocktail op het land, maar we hebben ook onwijs heerlijke maaltijden aan boord gehad. Denk aan verse moten tonijn op de bbq op het achterdek. De schippers en bemanning van de reis werden samen al snel een grote familie, waarbij je het natuurlijk soms met de een wat beter kan vinden dan met de ander. Ik denk met smart terug aan de fantastische 2 weken die wij samen in de Carib hebben gehad. Een echte aanrader dus!'

  Anthony, Arnhem

  'Een mooier gebied om te leren zeilen bestaat naar mijn mening niet; golven van 3 meter hoog, windkracht 7, zon, 28C en ongerepte tropische eilanden. De schipper kende het gebied en de locals goed. Hij heeft ons veel bijgebracht over het zeilen. Wij hebben havenmaneuvres geoefend in een prachtig haventje genaamd Marigot bay in St. Lucia. Er was ook tijd om zelfstandig of in een groep de eilandjes te ontdekken, te snorkelen of een andere hobby op te pakken zoals kiten, windsurfen of gewoon een boek te lezen op het strand. De beklimming van de berg de Piton in St. Lucia is echter alleen weggelegd voor ervaren bergbeklimmers. Voor mij was dit een van mijn mooiste vakanties, een perfecte combinatie van actief zeilen, zon en ontspanning. '

  Peter Krommenhoek, Almere

  'Zo''n zonvakantie hartje winter naar de Carieb klinkt zeer aanlokkelijk. We hadden dan ook zeer hoge verwachtingen. Uiteindelijk bleek het allemaal nog veel mooier dan we hadden verwacht. Fantastisch zeilen, prachtige eilenden met enorm leuke , vriendelijke mensen, de sfeer aan boord, het eten, de zon, de temperatuur van het water, veel geleerd, veel gezien en enorm genoten. Foto''s sturen we jullie op.'

  Anoniem, Amsterdam

  'Het zeezeilen in het caribisch gebied was in één woord fantastisch. Van Martinique voeren we naar het groene Saint Lucia waar we onder andere in de baai lagen van Soufriere met oogverblindend uitzicht op de "Pitons" en een vleermuizengrot. Na Saint Lucia voeren we via Bequia naar Tobago cays, een rif met een prachtige onderwaterwereld! Tijdens het snorkelen zagen we grote zeeschildpadden, roggen en zelfs een haai! Na twee dagen Tobago cays deden we onder andere Union Island, Petit Saint Vincent en Mustique aan. Tijdens het varen kwamen we een grote groep dolfijnen en zelfs een walvis tegen. Naast de prachtige omgeving veel geleerd over het voorbereiden van tochten en het navigeren op een zeiljacht. Een echte aanrader dus! '

  Corine van den Berg, Vlaardingen

  'Op een geheel ontspannen wijze, in een waanzinnig mooi gebied, leren zeilen met Amorgos schippers die in staat zijn te verbinden en verblijden.'

  Ewoud, Amsterdam

  'Een geweldige manier om vakantie te vieren: iedere dag van eiland naar eiland zeilen in tropische sferen.

  Er is daar altijd wind, dus je kunt veel leren met het zeilen. Eenmaal afgemeerd in een haven of baai, gaat de boord-barbecue aan voor je vers gevangen vis, of ga je de wal op voor een lokale specialiteit. En dat twee weken lang..!

  Alles is flexibel tijdens de reis en wordt bepaald door de wensen vanuit de groep. Niet alleen over wat je wilt leren, maar ook qua eten, of excursies op eilanden. Of dat je simpelweg met lunchtijd het anker wilt uitgooien om even te kunnen zwemmen in de oceaan. Alles kan.

  Ik zou niet langer twijfelen of je het wel moet doen..! '

  Maaike, Nijmegen

  'Nog redelijk onervaren op zeilgebied meegeweest met een reis van Amorgos naar de Caribbean om daar te leren zeilen en zeker een heel stuk wijzer terug gekomen. Ontzettend veel geleerd en een zeer leuke tijd gehad aan boord. Van mij hadden die 2 weken nog veel langer mogen duren. Oftewel: een aanrader voor iedereen die wat wil leren op zeilgebied en tegelijkertijd wil genieten van heerlijk weer op een prachtige locatie'

  dennis van Wonderen, amsterdam

  'Deze 2 weekse zeilcursus in de caribean is een uniek ervaring. De combinatie van zon, zee, zeilen en lekker eten maakt een ieder een rijker mens, om dit te mogen ervaren'

  boeken