Zeilvakantie in CaribbeanErvaringstocht oneway Martinique - Sint Maarten

Al vanaf:
prijs gebaseerd op:
- 15 dagen
boeken
pizzahut bequia.jpgdingy op strand carieb.jpgonder water caribbean.jpgfotograferen carieb.jpgschelpdiertje carieb.jpg
Beoordeling deelnemers: 8,0

Unieke 15-daagse one-way zeilvakantie van Martinique naar Sint Maarten

Een zeiltocht door het hart van de Caribbean; van Martinique naar Sint Maarten. Onderweg doen we verschillende mooie eilanden aan. Lijkt je dat wat? Ga dan met ons mee op deze unieke 15-daagse one-way zeilvakantie.

Uniek omdat we niet heen en terug zeilen, maar van de ene mooie bestemming naar de volgende. Onderweg geniet je van tropische regenwouden, kleurrijke straten, Rastafari, barretjes op parelwitte stranden, kleine boten met vers fruit, wuivende kokospalmen en een rijke onderwaterwereld. Als het een beetje meezit, zwemmen dolfijnen of walvissen ook nog een stukje met ons mee. Het Caribisch gebied heeft een heleboel moois te bieden en tijdens deze zeilvakantie kun je daarvan genieten...

Perfecte zeilomstandigheden

Deze zeilvakantie is uniek omdat je een ‘enkele reis’ zeilt. Hierdoor kunnen we in 15 dagen meer eilanden zien dan wanneer we halverwege weer terug zeilen.

De zeilcondities zijn uitstekend. Tussen de eilanden in zeilen we op de Atlantische Oceaan. Hier profiteren we van een constante wind en een lange oceaandeining. Iets waar dolfijnen en walvissen ook gek op zijn. Er is dus een kans dat we die onderweg spotten.

In totaal leggen we 250 mijl af. Dat is net zoveel als tijdens een 2-weekse tocht in Griekenland of Kroatië. Er zitten een aantal dagen tussen waarop we langere afstanden afleggen, bijvoorbeeld 45 mijl. Die dagen wisselen we af met rustdagen. Dan heb je tijd voor excursies op de eilanden en ontspanning.

Iedere dag een nieuw avontuur

We zeilen met 16 personen verdeeld over 2 grote zeiljachten. Als je dat wil, kun je onder begeleiding van de schipper actief mee zeilen: jij bent dan degene die navigeert, het roer en de zeilen bedient en mooie ankerplaatsen uitzoekt. Maar niets moet, dus heel veel relaxen mag ook!

Voor deze tocht hoef je zelf niet te kunnen zeilen, maar het is wel aan te raden om eerder al een andere zeiltocht te hebben gemaakt. Delen van de etappes die we afleggen gaan namelijk over open zee. Dan is het fijn vooraf te weten dat je dit ook geweldig vindt.

Een tocht voor zeilers en tegelijkertijd een tocht waarbij je iedere dag een nieuw eiland aandoet. Elke dag weer een nieuwe tropische verrassing! De eilanden die we tussen Martinique en Sint Maarten aandoen, hebben zowel Creoolse als Afrikaanse invloeden. In het verleden waren het veelal koloniën van Engeland, Frankrijk of Nederland. Het zijn eilanden met een rijke historie, prachtige natuur en boeiende cultuur. Tijdens rustdagen is er volop tijd om daar heerlijk van te genieten.

Door de diversiteit aan prachtige bestemmingen durven we dit bijna een wereldreis te noemen! Ga jij met ons mee op ontdekkingstocht?

boeken

Hieronder vind je de prijzen en verschillende vertrekdata van deze reis. Is jouw gewenste vertrekdatum vol of staat deze niet op de lijst? Kijk dan in het overzicht van alle zeilcursussen of in het overzicht van alle meezeilvakanties welke reis wel vertrekt op jouw voorkeursdatum. Of neem contact op om te overleggen.

Vertrek

Inbegrepen

De reissom is per persoon en inclusief:

 • vlucht en luchthavenbelasting* (exclusief ruimbagage),
 • accommodatie aan boord van het zeiljacht,
 • schoonmaakkosten,
 • transitlog
 • linnengoed en
 • een ervaren schipper
  *Als de vluchtprijzen sterk afwijken van de gebruikelijke tarieven, vragen we je een meerprijs te betalen.
 • Exclusief

  Bij de prijs is niet inbegrepen:

 • boekingskosten (€ 19,50),
 • calamiteitenfonds (€ 2,50),
 • reis- en/of annuleringsverzekeringen,
 • ruimbagage vlucht,
 • transfer vliegveld – jachthaven,
 • bijdrage boordkas.

  Souvenirs, excursies en eventuele andere persoonlijke uitgaven zijn voor eigen rekening. De bijdrage aan de boordkas (zie praktisch) is voor deze reis gemiddeld € 50,00 p.p.p.d..
 • Herboekkortingen

  Wanneer je de afgelopen 5 jaar bij ons een meerdaagse zeilcursus of zeilvakantie hebt geboekt, ontvang je 5% korting op de reissom.

  Offerte op maat

  Als je een afwijkende vlucht en/of een andere bestemming wilt, regelen wij dit ook graag voor je. In overleg kijken we wat er mogelijk is. Waarschijnlijk zijn aan deze reis wel extra kosten verbonden.

  Offerte op maat - Groep of Gezin

  Wil je zelf je vakantie samenstellen? Ben je met een groep vrienden of familie dan kun je een actieve zeilvakantie als groepsreis boeken. Jullie bepalen zelf waar de route heengaat en hoe de dagen eruit zien. Wij maken graag een offerte op maat op basis van een jacht dat we in overleg uitkiezen.

  Wil je advies of heb je nog vragen over de mogelijkheden, neem dan gerust contact met ons op! E-mail ons of bel ons op telefoonnummer: 036-521 82 10.

  2-persoons privéhut voor 1 persoon

  Vanaf: € 975,00 p.p

  Verzekeringen

  Annuleringsverzekering
  Het is verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, ook bij een last minute reis. Amorgos kan een annuleringsverzekering bij Allianz Assistance voor je afsluiten. Wij bieden twee varianten, een Basis verzekering en een Dubbel-Zeker variant...
  Het is verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, ook bij een last minute reis. Amorgos kan een annuleringsverzekering bij Allianz Assistance voor je afsluiten. Wij bieden twee varianten, een Basis verzekering en een Dubbel-Zeker variant. De basisverzekering is een complete verzekering:
 • met hoge dekkingen;
 • verzekerd bij annulering en vertraging;
 • en aanvullende services zoals een eigen alarmcentrale en reisarts.
  Met Dubbel-Zeker speel je op safe: Moet je eerder huiswaarts, dan krijg je de volledige reissom terug, tot maximaal het verzekerde bedrag. Zelfs tot de voorlaatste dag van de vakantie. Met de Basis variant krijg je een vergoeding voor de niet genoten vakantiedagen.

  De premies zijn:
  Basis: 6,776% van de reissom (inclusief assurantiebelasting) + € 5,45 poliskosten
  Dubbel-Zeker: 7,865% van de reissom (inclusief assurantiebelasting) + € 5,45 poliskosten

  Op de informatiekaart van deze annuleringsverzekering lees je kort waar je wel en niet voor bent verzekerd.
 • Verzekeringen

  Reisverzekering Wereld
  Een goede reisverzekering is van groot belang als je op vakantie gaat. Mochten zich onverwachte gebeurtenissen voordoen, dan dekt een goede verzekering de bijkomende kosten en sta je niet voor nog meer onaangename verrassingen. Deelnemers aan onze ze...
  Een goede reisverzekering is van groot belang als je op vakantie gaat. Mochten zich onverwachte gebeurtenissen voordoen, dan dekt een goede verzekering de bijkomende kosten en sta je niet voor nog meer onaangename verrassingen. Deelnemers aan onze zeilreizen zijn verplicht te beschikken over een reisverzekering met volledige dekking.

  Amorgos kan een reisverzekering voor je afsluiten bij Allianz Assistance wanneer je woonachtig in Nederland bent. Dit zijn complete verzekeringen met hoge dekkingen en aanvullende services:
 • Overal professionele hulp bij ziekte en ongeval.
 • Uitgebreide vergoeding van medische kosten, als aanvulling op de dekking van je zorgverzekering.
 • Snelle en eerlijke schadebehandeling bij verlies, diefstal en medische kosten.
 • Bij Allianz Assistance: kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

  Zo ben je goed verzekerd tegen eventuele risico's!

  Je kunt kiezen uit pakket A, B of C met wereld- of Europadekking afhankelijk van je bestemming. De poliskosten zijn € 5,45 per verzekeringsbewijs.

  Premies Reisverzekering met Werelddekking


  Pakket A: € 2,40 p.p.p.d.
  Pakket B: € 3,40 p.p.p.d.
  Pakket C: € 4,50 p.p.p.d.

  Woonachtig in België?


  Ben je woonachtig in België, dan kun je rechtstreeks bij Allianz Assistance een reisverzekering afsluiten. Kijk daarvoor op de website https://www.allianz-assistance.be.
 • De groep

  De leeftijd van onze deelnemers varieert van 20 tot 60 jaar, waarbij de meesten tussen de 30 en 50 jaar oud zijn. Alle meezeilvakanties en zeilcursussen zijn voor deelnemers vanaf 18 jaar.

  De praktijk leert dat 70% van de deelnemers alleen boekt; je bent nooit de enige alleengaande tussen 'stelletjes'. Daarbij is iets meer dan de helft vrouw en iets minder man. Je hebt geen zeilervaring nodig om mee te gaan. We hebben deelnemers die goed kunnen zeilen, maar ook deelnemers die nog nooit een voet aan boord hebben gezet.

  Ben je met een groep vrienden dan kun je met ons een eigen zeilvakantie samenstellen. Jullie bepalen waar de route heengaat en hoe de dagen eruit zien. Wij maken graag een offerte op maat voor de hele groep op basis van een jacht dat we in overleg uitkiezen.

  Moet je kunnen zeilen?

  Nee, je hoeft niet te kunnen zeilen, maar het is wel aan te raden om eerder al een andere zeiltocht te hebben gemaakt. Delen van de etappes die we afleggen gaan namelijk over open zee en er zitten een paar lange dagafstanden tussen. Dan is het prettig wanneer je al eerder mee hebt gezeild, zodat je een beetje weet waar je aan begint.

  De reis

  De reis maak je op eigen gelegenheid of met de andere deelnemers wanneer zij dezelfde vlucht hebben. Afhankelijk van de beschikbare vliegtickets vertrek je of vanaf Schiphol en vlieg je via Parijs naar Sint Maarten of Martinique.

  De vertrek- en aankomsttijden van de vluchten liggen tussen 6.00 uur en 22.00 uur. Voor vliegreizen die buiten deze tijden liggen, overleggen we met je. Vanaf de luchthaven op Sint Maarten of Martinique rijd je met de taxi naar de jachthaven (ter plaatse betalen).

  De boordkas

  Voor we het anker lichten, maken we een boordkas die wordt beheerd door de deelnemers. Hieruit worden de kosten aan boord betaald: boodschappen voor ontbijt, lunch, hapjes en drankjes, havengelden, diesel en water. De schipper is vrijgesteld van betaling aan de boordkas. In onderling overleg kan ook het avondeten in de strandrestaurants uit de boordkas worden betaald. Aan wal betalen de schippers voor zichzelf. De kosten zijn in de Caribbean gemiddeld € 50,00 p.p.p.d.. Dit is exclusief het avondeten, drankjes op de wal, souvenirs etc..

  boeken
  zeilvakantie caribbean school vissenzeilvakantie caribbean watervalzeilvakantie caribbean bloemzeilen caribbean duiken bij het rifzeilen caribbean inheemse man 2

  Martinique - Sint Maarten

  zeilvakantie caribbean school vissen

  In het hart van de Caribbean vinden we de Bovenwindse Eilanden van de Kleine Antillen. Hier zeilen we van Martinique naar Sint Maarten of omgekeerd, van Sint Maarten naar Martinique. Een 15-daagse one-way zeiltocht waarbij we in totaal 250 mijl afleggen. Op sommige dagen leggen we wat langere afstanden af, bijvoorbeeld 45 mijl. Die dagen wisselen we af met rustdagen. Onderweg komen we langs tal van prachtige eilanden met zowel Creoolse, Afrikaanse als Europese invloeden. Ondertussen genieten we van aangename temperaturen en een constante wind van 4 tot 6 Beaufort.

  De eilanden die we onderweg aandoen, zijn relatief onbekend, maar daardoor zeker niet minder mooi! We vertellen je graag meer over een aantal eilanden waar we onderweg stoppen, als de tijd en de weersomstandigheden dat toelaten.

  Guadeloupe: Jacques Cousteau

  zeilen caribbean zeeleven

  Het eiland Guadeloupe is onderdeel van de Franse Antillen en de Franse cultuur zie je dan ook overal terugkomen. Je geniet er van croissants, baguettes en franse kaasjes. Dat is natuurlijk al een goede reden om het eiland te bezoeken. Toch dankt Guadeloupe zijn populariteit vooral aan de mogelijkheid om te gaan snorkelen. Het Jacques Cousteau National Park is hiervoor de ideale plek. Daar geniet je van een betoverend mooie onderwereld en spot je vissen in alle kleuren!

  Saint Kitts en Nevis

  Saint Kitts en Nevis, twee eilanden die samen een onafhankelijk land vormen met Koningin Elizabeth II als staathoofd. Grotendeels bedekt met dichte bossen en regenwoud. Bekend van een prima rum, kleurrijke straten, belastingvoordelen en één van de langste stranden in de Caraïben.

  Terre-de-Haut: per boot bereikbaar

  zeilvakantie caribbean guadeloupe vissersboot

  Terre-de-Haut is een klein eiland ten zuiden van Guadeloupe. Veel toeristen op Guadeloupe vertrekken voor een dagtrip per ferry naar Terre-de-Haut. Hierdoor kan het er overdag erg druk zijn. Daarom leggen wij aan het einde van de dag aan, als de ferry’s het eiland allemaal weer verlaten hebben. Dan kan het ware genieten beginnen! Het water op Terre-de-Haut is blauw en de temperaturen zijn er tropisch. En dan moet het beste nog komen, want het uitzicht is er echt waanzinnig mooi!

  Dominica: groener dan groen

  zeilvakantie caribbean waterval

  Domica is het groenste eiland van het Caribisch gebied. Voor strandliefhebbers is het niet de ideale plek, maar avonturiers zullen dit geweldig vinden. Je vindt er veel bergen, maar liefst 6 slapende vulkanen en ongerepte natuur. Het is dé plek om te genieten van regenwouden, natuurparken en vulkanische hot springs. In de felgekleurde straten op het eiland word je begroet door vrolijke mensen.

  Martinique: bloemeneiland

  zeilvakantie caribbean martinique baai mount pelee

  Martinique is een vulkaaneiland met palmstranden, regenwouden, dorpjes en stadjes. De hoogste punten zijn de vulkaan Mont Pelée (1397 meter) in het noorden en Les Pitons du Carbet in het centrale deel. De oostelijke kustlijn is rotsachtig, terwijl in het westen fijne zandstranden liggen. Over het hele eiland vindt je suikerriet en bananenvelden. Het eiland is bezaait met orchideeën en wordt ook wel ‘het eiland der bloemen’ genoemd.

  boeken

  Voorbeeldroute Martinique - Sint Maarten

  Dag 1 Amsterdam - Martinique

  Aankomst op het tropische en Frans-creoolse Martinique. Neem samen met je reisgenoten een taxi naar de jachthaven in Le Marin. In de laatste informatie van Amorgos vind de ligplaats van ons jacht dat te herkennen is aan de blauwe Amorgos vlag.

  Dag 2 en 3 Le Marin - St. Pierre

  Vandaag moet er veel gebeuren: jacht inchecken, uitklaren en inkopen doen. Rond het middaguur varen we uit richting de eerste bestemming. 15 mijl naar het noorden ligt aan de voet van de vulkaan Mt. Pelee het pittoreske dorpje St. Pierre.

  Voor de uitbarsting van deze vulkaan in 1903 was dit de bruisende hoofdstad van Martinique. Midden in het dorp, tussen de kanonnen op hoge verdedigingsmuren, bevindt zich een klein museum. Het bevat fascinerende voorwerpen en foto' s van de tijd voor en na de uitbarsting waarbij 30.000 mensen de dood vonden.

  Een auto huren en een bezoek aan de krater brengen is mogelijk. De hele omgeving van de vulkaan is ruig bergterrein met uitbundige tropische vegetatie. Een bezoek aan de rumfabriek Depaz, aan de klassieke en nog altijd werkende La Plantation de Leyritz en aan de fabuleuze rivierkloof Les Georges de la Falaise is de moeite waard. Wanneer we besluiten dat allemaal te doen is een dag extra verblijf hier zeker nodig.

  Afstand: 15 zeemijlen.

  Dag 4 St. Pierre - Dominica

  Vroeg uit de veren voor de overtocht naar het geïsoleerde Dominica. Dit eiland is net als St. Lucia, St. Vincent en Grenada voormalig Engels. Het is groener dan groen met bergen, kratermeren en relatief weinig toerisme. Dominica is zonder twijfel het ruigste en minst ontdekte eiland van de hele Caribbean. Steile bergen vol rivieren en een uitbundig wildgroei van bomen, slingerplanten, struiken en varens maken het ontoegankelijk.

  Het noordoosten van Dominica was lang zo geïsoleerd dat alleen hier de oorspronkelijke Carib indianen nog voorkomen. Dit volk van gevreesde krijgers zou oorlog voor hun plezier hebben gevoerd en werd tijdens de kolonialisatie op de andere eilanden uitgeroeid. Lang sluik haar en met bronskleurige huidkleur zijn dit de enige overlevenden van de bewoners waar het gebied haar naam aan te danken heeft.

  Het vlechten van fijne manden en gebruiksvoorwerpen hebben de Carib indianen tot een kunst verheven. Het zijn ook kundige botenbouwers, zij hakken traditionele kano’s uit dikke boomstammen.

  Afstand: 34 zeemijlen.

  Dag 5 Dominca - Portsmouth

  Een tour door het binnenland is een must op Dominica: Valley of Desolation, Boiling Lake, Trafalgar Falls, de Carib Reserve en nog veel meer... Cullinair is de mountain-chicken, een kolossale pad, een merkwaardige specialiteit van dit eiland.

  Afhankelijk van de keuzes die we maken varen we 's ochtends of juist laat op de dag naar de prachtige 3 km lange baai waaraan Portsmouth gelegen is in het noorden van Dominica.

  Afstand: 19 zeemijlen.

  Dag 6 Portsmouth - Les Saintes

  Ontwaken met een tropenzon en een lekker ontbijt. Daarna proviand inslaan in de plaatselijke supermarkt en klaarmaken voor de volgende etappe naar Les Saintes.

  Les Saintes is een kleine eilanden‑archipel tussen Dominica en Guadeloupe. Op het eiland Terre de Haut vormen een keur aan winkels en restaurantjes een mooi decor voor een prettig verblijf. De eilanden staan flink in contrast met het veel armere Dominica. Het meest in het oog springt hier echter de bevolking: een mooie mix van creools en bretons bloed schept een bronzen huid, blond kroeshaar en blauwe ogen! Aanrader: snorkelen bij Pain Sucre, een rots in de vorm van en suikerbrood.

  Afstand: 21 zeemijlen.

  Dag 7 Les Saintes - Pigeon Island

  Pigeon Island ligt halverwege Basse Terre, het westelijke en bergachtige deel van Guadeloupe. Hier kun je bij de plaatselijke duikschool een duikuitrusting huren en met een divemaster de onderwaterwereld van het het Cousteau National Park bewonderen. Er is tijd genoeg want de te zeilen afstand valt zowel vandaag als morgen mee.

  Afstand: 21 zeemijlen.

  Dag 8 Pigeon Island - Deshaies

  Deshaies is een uiterst charmant vissersdorpje aan de noordwestpunt van Guadeloupe. Het ligt direct aan het strand. De goed beschutte baai is diep en omringd door groene heuvels en bergen. Deshaies is een uitstekende plek om te genieten van een prima lokale keuken, vooral verse vis van zee is een specialiteit.

  Afstand: 8 zeemijlen.

  Dag 9 Deshaies - Montserrat

  Montserrat is het volgende eiland dat we aandoen. Dit is een flinke zeildag die ons een kijkje in de keuken van een levende vulkaan brengt... 20 jaar geleden verwoestte een uitbarsting van de Soufrière het zuidelijk gedeelte van het eiland. De hoofdstad Plymouth is nu onder een aslaag bedolven. Afhankelijk van de activiteit van de vulkaan leggen we aan op het noordelijk deel.

  Afstand: 44 zeemijlen.

  Dag 10 Montserrat - Nevis

  Saint Kitts en Nevis, twee eilanden die samen een onafhankelijk land vormen met Koningin Elizabeth II als staatshoofd. Grotendeels bedekt met dichte bossen en regenwoud. Bekend van een prima rum, kleurrijke straten, belastingvoordelen en één van de langste stranden in de Caraïben.

  Nevis ziet er vanuit zee uit als een sombrero, met Nevis Peak als 1000 meter hoge punt in het midden. Er wonen slechts 12000 mensen en het is er vredig en rustig. Aardige mensen, pittoreske huizen en goed bewaarde typisch Caribische architectuur maken het allemaal zeer de moeite waard.

  Afstand: 34 zeemijlen.

  Dag 11 Nevis - St. Kitts

  St. Kitts is erg groen en de hoge hellingen van de 1200 meter hoge Mt. Limuiga zijn met regenwoud bedekt. Er leven duizenden apen in de dichte begroeiing.

  De lagere hellingen zijn bedekt met uitgestrekte suikerrietvelden en uiteraard wordt er een prima rum gemaakt. Er loopt een spoorlijntje over het hele eiland, aangelegd om het suikerriet naar de fabriek te vervoeren. Baron Edmond de Rothschild Distilleries maakte er een zijn rum, CSR, even proeven.

  Afstand: 13 zeemijlen.

  Dag 12 St. Kitts - Sint Eustatius

  Er wonen nog geen 3.000 mensen. Maar in de Gouden Eeuw was dit één van de grootste handelshavens. Soms lagen er wel honderden schepen op de rede en nog steeds is een klein deel van de oude havenkade te zien. Al snorkelend langs de walkant in Oranjebaai zijn muurtjes uit bakstenen zichtbaar.

  Nu is het een klein en authentiek droomeiland.

  Afstand: 8 zeemijlen.

  Dag 13 Sint Eustatius - St. Barths

  Saint Bartélemy is een beetje jet-set. Mooie stranden en opvallend veel prachtige anker baaien. Rond 'Saint Barths' vind je rustieke ini-mini eilandjes waar chillen héél makkelijk wordt.

  Afstand: 25 zeemijlen.

  Dag 14 St. Barths - Sint Maarten

  Relaxed opstaan en nog één dag maximaal genieten! Dat kan op de eilandjes rond Saint Barthélemy met veel snorkelen en lekker niets doen. Of we zetten de zeilen en in plaats van rechtstreeks met halve wind door te zeilen naar Sint Maarten, maken we er nog één lange tocht van! Fort Amsterdam ligt op ongeveer 12 mijl, vaar je om Sint Maarten heen, reken dan 20 mijl extra. Live slow, sail fast!

  Afstand: 15 zeemijlen.

  boeken
  Hieronder een greep uit de ervaringen van andere deelnemers die meezeilden de afgelopen jaren.

  Nieuwe reis!

  Voor deze reis hebben we nog reviews. We zeilen hem dit jaar voor het eerst.

  boeken