Zeilvakantie in GriekenlandSailing with Friends - Griekenland

Al vanaf: €1199
prijs gebaseerd op:
24-09-2022- 8dagen
p.p. incl. vlucht bij 4 pers.
Griekenland meezeilen in het waterst_griekenland zeilbootflottielje moederschipAthene - flippersmeezeilen op het dek
Beoordeling deelnemers:

Ontdekkingstocht met vrienden in Griekenland

Of je nu voor de eerste keer gaat zeilen of dat je dat al vaker hebt gedaan, Sailing-with-Friends kan altijd. Samen met je eigen vriendengroep stap je aan boord op het moederschip in een vloot van 2 tot 4 jachten. Dit is een zeiljacht dat ruim genoeg is voor 3 tot 5 personen en onze schipper. Hij of zij zeilt het jacht en zorgt dat jullie een geweldige tijd hebben. Mocht je zelf ook willen zeilen, dan kan dat altijd.

Gemakkelijk

Het is eigenlijk super eenvoudig: verzamel een clubje vrienden en lanceer het idee om met elkaar op een zeilboot de mooiste zonnige baaien te gaan zoeken. Kies voor Kroatië of Griekenland. En plan een week die voor jullie het beste werkt. Succes gegarandeerd! Je hoeft niet eens te kunnen zeilen.

We bieden dit overigens alleen aan in de weken buiten de schoolvakanties. Op die manier weet je zeker dat de deelnemers op de andere boten in vloot volwassenen zijn.

Betaalbaar

Volgens ons is zeilen voor iedereen. En zijn zeilvakanties toegankelijk en betaalbaar. In Griekenland zeil je vanaf ongeveer € 125 per persoon per dag een volle week met een professionele Nederlandse schipper op de Middellandse Zee. Daar zitten de vluchten vanaf Amsterdam naar Athene bij in.

In vergelijking met een hotelovernachting is dit niet alleen goedkoper, maar ook zoveel leuker! Je slaapt aan boord van het zeiljacht, ankert iedere nacht op een nieuwe plek, komt op te gekke eilanden en zwemt wanneer je maar wil.

Een voorbeelddag aan boord

De dag begint als je wakker wordt met het geluid van de zee. Afhankelijk van waar we zijn en waar je zin in hebt, kies je voor een ontbijt aan boord of op een terrasje aan de kade. Na een verfrissende duik in het water, begint de zeiltocht naar de volgende bestemming: een afgelegen baai, geheime grotten, een onbewoond eiland of bruisende steden. Met op de achtergrond de geluiden van je favoriete afspeellijst relaxen op het dek of achter het roer turen over de horizon. Ontspannen en feesten naar eigen inzicht.

Zeilen in Griekenland

We zeilen vanuit Athene in de Saronische Golf. Van april tot en met oktober heb je hier gegarandeerd zon! In de maanden april, mei en juni is het er groener en ruik je de bloesem. In de maanden september en oktober kun je nog lang genieten van lekker weer en heeft het water een prima temperatuur om te zwemmen. Buiten de schoolvakanties is het op de eilanden en de Peloponnisos gezellig, maar niet druk. De wind is, zeker in voor- en naseizoen, meestal gemiddeld tot goed. En de eilanden liggen ver genoeg uit elkaar voor mooie zeiltochten.

Afwisselende omgeving

Op de wal vind je in deze regio veel cultureel erfgoed (de Acropolis!). Het is bijvoorbeeld hartstikke leuk om in de ochtend per scooter vanuit Epidhavros het best bewaarde amfitheater van Griekenland te bezoeken of door de heuvels van Aegina te touren op zoek naar oude tempels. De eilanden hebben diep verscholen baaien waar je heerlijk kunt ontspannen of zwemmen. En de kans dat op zee dolfijnen een kijkje komen nemen bij de punt van ons zeiljacht is reëel! Alle ingrediënten voor een prachtig avontuur met vrienden zijn dus aanwezig.

Bruisende plaatsen

Poros, Aegina en natuurlijk Athene zijn plaatsen waar altijd wat te beleven valt. Hier kun je feesten tot in de kleine uurtjes. De sfeer is mediterraan en de mensen zijn vrolijk. Dwaal door de nauwe steegjes met blauw-witte huizen en terracotta daken. Of breng een bezoek aan een lokale vismarkt.

Sfeer op kleinere eilanden

In de kleinere dorpen en eilanden vind je vissershaventjes, prachtige baaien en kleurrijke lome kades die in de namiddag tot leven komen. De eilanden hebben stille vulkanen, pijnboombossen, imponerende rotskusten en mooie stranden. Plaatsen als Korfos, Angistri, Perdika en Vathi zijn nauwelijks bekend bij het grote publiek. Hierdoor zijn ze nog authentiek. Elk eiland heeft een eigen karakter en sfeer. Dit maakt deze eilandengroep een aantrekkelijke zeilbestemming!
boeken

Hieronder vind je de basisprijzen en verschillende vertrekdata van deze reis. Vul voor een goede berekening het juiste aantal personen en hutten in dat je wilt hebben (houd rekening met een hut voor de schipper van Amorgos). Is jouw gewenste vertrekdatum vol of staat deze niet op de lijst? Neem contact op om te overleggen welke alternatieven mogelijk zijn.

 • Once in a lifetime. Een geweldige vakantie voor iedereen
 • Zeilen, relaxen, samen zijn, ontdekken van mooie eilanden
 • Enthousiaste schippers, gastvrije bevolking, prachtige uitzichten
 • Zeilervaring is niet nodig, voor jong en oud
 • Inclusief alle zekerheden van een pakketreis

Selecteer eerst aantal personen en gewenste type jacht. Kijk ook naar de 4 hutter!
(Beschikbaarheid en prijzen verschillen per type zeiljacht).

Inbegrepen

De reissom is inclusief:

 • vlucht en luchthavenbelasting* (exclusief ruimbagage),
 • accommodatie aan boord van het zeiljacht,
 • een ervaren schipper en
 • linnengoed.

 • Exclusief

  Bij de prijs is niet inbegrepen:

 • boekingskosten (€ 19,50),
 • SGR klantbijdrage (€ 5,00 p.p.),
 • calamiteitenfonds (€ 2,50),
 • reis- en/of annuleringsverzekeringen,
 • eindschoonmaak en transitlog (vergunningen) zeiljacht
 • ruimbagage vlucht,
 • transfer vliegveld – jachthaven,
 • bijdrage boordkas.
  Souvenirs, excursies en eventuele andere persoonlijke uitgaven zijn voor eigen rekening. Voor deze reis zijn de kosten van de transfer vliegveld – jachthaven Athene per bus: € 6,00 p.p en per taxi: € 35,00 per rit. De bijdrage aan de boordkas (zie praktisch) is voor deze reis gemiddeld € 25,00 p.p.p.d..
 • Offerte op maat

  Als je een afwijkende vlucht en/of een andere bestemming wilt, regelen wij dit ook graag voor je. In overleg kijken we wat er mogelijk is. Waarschijnlijk zijn aan deze reis wel extra kosten verbonden.

  Wil je advies of heb je nog vragen over de mogelijkheden, neem dan gerust contact met ons op! E-mail ons of bel ons op telefoonnummer: 036-521 82 10.

  Verzekeringen

  Annuleringsverzekering
  Het is verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, ook bij een last minute reis. Amorgos kan een annuleringsverzekering bij Allianz Assistance voor je afsluiten. Wij bieden twee varianten, een Basis verzekering en een Dubbel-Zeker variant...
  Het is verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, ook bij een last minute reis. Amorgos kan een annuleringsverzekering bij Allianz Assistance voor je afsluiten. Wij bieden twee varianten, een Basis verzekering en een Dubbel-Zeker variant. De basisverzekering is een complete verzekering:
 • met hoge dekkingen;
 • verzekerd bij annulering en vertraging;
 • en aanvullende services zoals een eigen alarmcentrale en reisarts.
  Met Dubbel-Zeker speel je op safe: Moet je eerder huiswaarts, dan krijg je de volledige reissom terug, tot maximaal het verzekerde bedrag. Zelfs tot de voorlaatste dag van de vakantie. Met de Basis variant krijg je een vergoeding voor de niet genoten vakantiedagen.

  De premies zijn:
  Basis: 6,776% van de reissom (inclusief assurantiebelasting) + € 5,45 poliskosten
  Dubbel-Zeker: 7,865% van de reissom (inclusief assurantiebelasting) + € 5,45 poliskosten

  Op de informatiekaart van deze annuleringsverzekering lees je kort waar je wel en niet voor bent verzekerd.
 • Verzekeringen

  Reisverzekering Europadekking
  Een goede reisverzekering is van groot belang als je op vakantie gaat. Mocht er een onverwachte gebeurtenis voordoen, dan dekt een reisverzekering de bijkomende kosten en sta je niet voor onaangename verrassingen. Deelnemers aan onze zeilreizen zijn ...
  Een goede reisverzekering is van groot belang als je op vakantie gaat. Mocht er een onverwachte gebeurtenis voordoen, dan dekt een reisverzekering de bijkomende kosten en sta je niet voor onaangename verrassingen. Deelnemers aan onze zeilreizen zijn verplicht te beschikken over een reisverzekering met volledige dekking.

  Amorgos kan een reisverzekering voor je afsluiten bij Allianz Assistance wanneer je woonachtig in Nederland bent. Dit zijn complete verzekeringen met hoge dekkingen en aanvullende services:
 • Overal professionele hulp bij ziekte en ongeval.
 • Uitgebreide vergoeding van medische kosten, als aanvulling op de dekking van je zorgverzekering.
 • Snelle en eerlijke schadebehandeling bij verlies, diefstal en medische kosten.
 • Bij Allianz Assistance: kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

  Op de informatiekaart van deze reisverzekering lees je kort waar je wel en niet voor bent verzekerd.

  Premies Reisverzekering met Europadekking

  Pakket A: € 0,95 p.p.p.d.
  Pakket B: € 1,85 p.p.p.d.
  Pakket C: € 2,55 p.p.p.d.
  De poliskosten zijn € 5,45 per verzekeringsbewijs.
  Kijk in het dekkingsoverzicht van de reisverzekering voor de verschillen in dekking tussen de pakketten A, B en C.

  Woonachtig in België?

  Ben je woonachtig in België, dan kun je rechtstreeks bij Allianz Assistance een reisverzekering afsluiten. Kijk daarvoor op de website https://www.allianz-assistance.be.
 • De groep

  De flottieljes waar je deel van uit maakt tijdens deze vakantie, zijn in het voorjaar en oktober meestal kleine flottieljes met 2 tot 4 jachten. Begin september zijn de vloten vaak groter. 's Avonds gaan we vaak met z'n allen uit eten. Maar dat hoeft niet: vrijheid, blijheid. Afhankelijk van de 'klik' wordt er meer of minder samen gedaan.

  Moet je kunnen zeilen?

  Nee, je hebt geen zeilervaring nodig om mee te gaan. We varen met deelnemers die nog nooit een voet aan boord hebben gezet, maar ook vrienden groepen met (redelijk veel) zeilervaring, die op vakantie 'vrij' willen zijn of de verantwoording voor een zeiljacht net iets te spannend vinden.
  Dit is een zeilvakantie voor echt iedereen die samen met zijn vrienden zin heeft in avontuur en ultieme vrijheid, maar niet verantwoordelijk wil of kan zijn voor het zeilen van een zeiljacht.

  Activiteiten

  Iedereen kan actief deelnemen aan het zeilen, sturen, navigeren, aanleggen en afvaren. Wanneer jullie dat willen, leren we je ook zelf zeilen. Naast het zeilen is er veel ruimte om leuke activiteiten te ondernemen. Denk daarbij aan een hike op een onbewoond eiland, zwem- en snorkeltrips, samen eten of barbecueën, omgeving verkennen, feesten en veel relaxen.

  De reis

  De reis maak je op eigen gelegenheid of met de andere deelnemers wanneer zij dezelfde vlucht. De vertrek- en aankomsttijden van de vluchten liggen tussen 6.00 uur en 22.00 uur. Voor vliegreizen die buiten deze tijden liggen, overleggen we met je. Vanaf de luchthaven in Athene rijd je in 30-45 minuten met de bus of taxi naar de jachthaven Alimos Marina Kalamaki in Athene.

  Verdere informatie:
  Buslijnen Athene: www.athensinfoguide.com

  De boordkas

  Voor we het anker lichten, maken we een boordkas die jullie zelf beheren. Hieruit worden de kosten aan boord betaald: boodschappen voor ontbijt, lunch, hapjes en drankjes, havengelden, diesel, water en schoonmaakkosten van het jacht. De schipper is vrijgesteld van betaling aan de boordkas. Je kunt ook het avondeten in taveernes uit de boordkas betalen, daar betalen de schippers voor zichzelf. De kosten zijn in Griekenland gemiddeld € 25,00 p.p.p.d.. Dit is exclusief het avondeten, drankjes op de wal, souvenirs etc..

  De schippers en instructeurs

  Onze schippers en instructeurs zijn onze trots en dragen ieder jaar weer bij aan vele mooie vakanties! Zij zijn allemaal enthousiaste zeilers die hun ervaring hebben opgedaan op diverse (zee)zeilscholen. Voor ze bij Amorgos gaan werken, krijgen ze een gedegen opleiding. Specifiek voor Amorgos is de uitgebreide aandacht voor communicatie en sociale vaardigheden. Met een open houding en goede communicatieve vaardigheden zorgen onze schippers voor een ontspannen, prettige, veilige en fijne vakantie. Onze schippers houden zoveel mogelijk rekening met de verschillende zeilniveau’s en wensen van de deelnemers. Door onze schippers niet langer dan vier tot zes weken achter elkaar in te zetten, blijven ook zij met veel plezier genieten van het zeilen.

  Met andere zeilers en jachten

  We zeilen, als de omstandigheden het toelaten, minimaal vijf dagen per week. in het voor- en naseizoen zeilen vaak 2 tot 4 jachten van Amorgos samen. In september zijn het er meestal 4 tot 8. Het schip waar je op vaart is het moederschip voor de vloot. Het precieze verloop van een tocht ligt bij Amorgos niet vast: dat bepaal je deels zelf, afhankelijk van de wind, het jaargetijde en in overleg met je schipper. Zo is een zeiltocht nooit hetzelfde!

  Kajuitzeiljachten

  Sailing with Friends zeilen we op ruime, comfortabele kajuitzeiljachten. Ondanks dat we spreken over een ruime boot, moet je je realiseren dat de ruimte aan boord van een jacht beperkt is. Je vaart meestal met 4 tot 6 personen en één of twee schippers. Bij Amorgos zeil je op grotere jachten met minder mensen aan boord! De vrij nieuwe, moderne jachten zijn voorzien van koelkast, douche, toilet, keuken en navigatiehoek en douche op het achterdek. Je slaapt aan boord in een tweepersoonshut of in een kooi in de kajuit. Wie liever onder de sterrenhemel slaapt, kan een slaapplaats vinden aan dek.

  Leven aan boord

  Je hoeft niet te kunnen zeilen. Het is wel fijn als jullie mee helpen bij het hijsen, strijken en reven van de zeilen en het aanleggen en afvaren van het jacht. De schipper leert je graag het één en ander op zeilgebied! Daarnaast zorgen jullie voor boodschappen, lunch en de afwas. Gelukkig maken vele handen licht werk. Verder hoef je aan boord niets te doen, behalve genieten van de zon, het water en de eilanden!

  Bagage en linnengoed

  Koffers zijn moeilijk op te bergen aan boord, neem daarom een rugzak of weekendtas mee. Aan boord zijn lakens, kussens en kussenslopen aanwezig (1 set p.p. per periode). Dekens zijn er niet altijd, neem een slaapzak wanneer je graag op het dek slaapt. Neem ook zelf handdoeken en theedoeken mee. Voor aan boord heb je schoenen nodig met (licht gekleurde) rubber zolen die niet afgeven.

  Douchen en drinkwater

  Douchen kan aan boord. Er is een dekdouche zodat je je na het zwemmen kunt afspoelen. Uitgebreid douchen kan op veel plaatsen aan wal. Aan boord hebben we watertanks die ongeveer om de dag gevuld moeten worden. Dit water is geen drinkwater. Daar kopen we flessen water voor. Wij zorgen altijd voor voldoende drinkwater aan boord.

  Zon en zee

  Op het jacht zit een bimini (een zonnetent) voor extra schaduw aan boord. Neem ook een petje mee tegen de zon en vergeet je zonnebril en zonnebrandcrème niet. Het komt wel eens voor dat iemand, afhankelijk van het weer, last krijgt van zeeziekte. Je kunt dit voorkomen door op tijd en niet te vet te eten, alcohol en koffie met mate te gebruiken, goed te slapen, buiten (bezig) te blijven en naar de horizon te kijken. Er zijn ook pillen tegen zeeziekte verkrijgbaar bij de drogist.

  Reisbescheiden

  Amorgos stuurt je alle benodigde informatie een week voor vertrek. Hierin staan de vluchtgegevens en de naam van het zeiljacht en de havenplek. Je kunt onze jachten herkennen aan de lichtblauwe Amorgosvlag in de mast.

  boeken
  st_vissersbotenst_acropolisst_groentekraamst_oude manst_anker met schip op achtergrond

  Athene - Saronische Golf

  st_vissersboten

  De Saronische eilanden liggen in de Egeïsche zee, net ten zuiden van Athene, ten oosten van de Peloponnissos en ten westen van de Cycladen. Al jaren is het een vertrouwde bestemming voor onze zeezeilcursus, meezeilvakanties en flottieljes.

  De eilanden zijn deels groen en bosrijk. De cipressen op de heuvels zijn kenmerkend voor het gebied, evenals de uit natuursteen opgetrokken huizen met rode pannendaken. Doordat de eilanden niet bekend zijn bij het grote publiek zijn ze nog authentiek. Elk eiland heeft een eigen karakter en sfeer. Van de negen eilanden in de Saronische Golf zijn Aegina, Poros, Hydra en Spetses de belangrijkste.

  Aegina: kleurrijke vissersboten

  st_vissersboten

  Aegina ligt in het midden van de Saronische Golf. De stad Aegina heeft een bedrijvige haven met een kleurrijk vissersgedeelte. Achter de schaduwrijke terrassen aan de kade liggen smalle straatjes. De winkeliers verkopen hier de voor het eiland specifieke waterkruiken en pistachenootjes. Weg uit de drukte in Athene is het hier goed toeven op het strand.

  Het heuvelachtige landschap toont drie gezichten: pijnboombossen in het oosten, roodgekleurde rotspartijen in het zuiden en het droge noorden. Op het hoogste punt van het eiland staat een kapel waar de eilandbewoners de god Zeus smeekten om regen. Verspreid over het eiland zijn kleine olijfboomgaarden en pistachebomen. Het eiland herbergt een aantal overblijfselen van wat vroeger zeer imposante gebouwen geweest moeten zijn.

  Poros: witte klokkentoren

  poros saronisch

  Poros is een klein, rustig vulkanisch eiland dicht tegen de Peloponnissos aan. Pijnbomen, olijf- en citrusboomgaarden bedekken de heuvels van het eiland. De grillige rotsachtige kustlijn heeft vele inhammen en geïsoleerde baaitjes, waar je heerlijk kunt zwemmen of kunt overnachten op vrij anker.

  Porosstad is tegen een heuvel gebouwd en heeft een levendige haven met veel taveernes en gezellige terrassen. De blauw-witgekalkte huizen blinken in de zon en zijn een voorbeeld van de Griekse eilandarchitectuur. Vanaf de boulevard leiden er vele trapstraatjes naar het hoogste punt alwaar de witte klokkentoren De Roloi staat, een populaire bezienswaardigheid.

  Hydra: veel ezeltjes

  IMG_0571

  Hydra is een klein bergachtig eiland met internationale allure en staat bekend om haar mooie kloosters en kerken. Tot haar bewonderaars behoren veel kunstenaars en artistiekelingen die hier voor korte of langere tijd verblijven. Auto's zijn er verboden. Alles wordt vervoerd met ezels of per boot. De hoofdplaats ligt in een beschutte baai en heeft een gezellige haven met veel terrassen, visrestaurantjes, juweliers en galeries. Het eiland heeft ook een museum over de Onafhankelijkheidsoorlog. Opvallend zijn de fraaie 'herenhuizen' die getuigen van de Griekse vlootbasis die hier ooit was.

  Spetses: een rijke historie

  Griekenland - Hydra

  Dit is het meest zuidelijk gelegen eiland van de Saronische Archipel. De kleine hoofdstad Spetses ligt rond een drukke haven. Bij aankomst merk je direct dat het eiland ‘leeft’. Er zijn allerlei gezellige terrasjes en pleintjes en in de smalle straatjes zijn veel winkeltjes te vinden. Het centrum is autovrij; wel zie je -voor dit eiland kenmerkende- paardenkoetsen. Een wandeltocht richting de vuurtoren is de moeite waard. De fraai versierde huizen in Aristocratische stijl en de met kiezelstenen gedecoreerde straatjes herinneren aan de glorie van weleer. Ondanks de geringe grootte is het een heerlijk eiland voor een dagje fietsen of wandelen.

  Peloponnessos: onverwachte rust en schoonheid

  diepe baai

  Dit schiereiland is een bergachtig gebied met veel ravijnen, ruige rotsen, groene rivierdalen, prachtige bossen en rustige stranden. De Peloponnessos heeft een boeiende geschiedenis. De talrijke archeologische vondsten zijn daar het bewijs van. De havens en baaitjes aan de kust van de Peloponnessos zijn de moeite waard. Bijvoorbeeld Epidhavros. In de oudheid bloeide hier het “Asklepieion”, het belangrijkste kuuroord van de oude Grieken. Dit is samen met het gelijknamige amfitheater een belangrijk monument in goede staat. Het theater is bekend om haar perfecte akoestiek.

  Nafplion: verborgen ver in de Argolische golf

  Zonsopkomst - Ormos Palai__s Epidh__vrou 1

  De grootste stad in dit stukje Peloponnissos is Nafplion. Het is één van de meest oorspronkelijke en best bewaard gebleven Griekse steden. Mooie monumentale gebouwen, marmeren pleinen, straatjes met taveernes, verschillende kerken en twee oude Turkse moskeeën bieden een gezellige sfeer. Hoog boven Nafplion staat de imposante “Palamidi” burcht. Beklim de lange trap met 1000 treden voor een fantastisch uitzicht over de Argolisch Golf.

  boeken
  Griekenland - HydraGriekenland 2007 186Griekenland 2007 213IMG_0480poros saronisch

  We zeilen verschillende routes in de Saronische- en Argolische Golf. Daarbij laten we ons deels leiden door het weer, de wind, de mensen en de wensen aan boord of in het flottielje en de drukte. Er zijn altijd rustigere alternatieven, onontdekte baaien, of juist havens met extra vertier of beschutting, dus een route ligt nooit van te voren vast. Er is een eenweekse route Athene - Athene en tweeweekse tocht Athene - Nafplion - Athene. De voorbeeldroutes hieronder zijn enkele van de vele mogelijkheden.

  Route Athene – Athene (Saronische golf)
  Route Athene – Nafplion - Athene (Saronisch- en Argolische golf)

  Voorbeeldroute Athene – Athene (Saronische golf)

  Dag 1 Nederland - Athene

  Vanuit Nederland aankomen in Athene is voor velen een feest, voor sommigen een kleine cultuur omslag. Vanuit de lucht heb je een prachtig zicht op het grote Peloponnisos of Evia en vlakbij Athene ook op de eilanden Aegina, Salamis, Hydra en Kea. Je ziet de stad, de havens en ferries op het water. De vakantie is begonnen… Vanaf het vliegveld ben je in 45 minuten op de jachthaven Alimos Marina Kalamaki. Het wordt een dag om je verblijf voor de komende week gezellig en comfortabel in te richten: kennismaking met je medereizigers of de gezinnen uit flottieljes, kennismaking met schipper, flottieljeleider of de lokale verhuurder, inkopen doen en de bagage en boodschappen een plek aan boord geven. ’s Avonds lekker uit eten op het strand of in een gezellige straatje achter de haven. Voor wie nog energie over heeft, is de openluchtdisco in het hoogseizoen tot vroeg in de ochtend open. Voor alle anderen: oordopjes in (openluchtdisco(!)) en lekker in slaap wiegen aan boord.

  Dag 2 Athene – Korfos (28 mijl)

  De eerste dag steken we over naar de rust van de Peloponnisos. Een mooie tocht waarbij we Athene achter ons laten liggen, de scheepvaartroutes naar Pireas oversteken en dan zeilen tussen de eilanden Aegina, Lagouses en Angistri naar Korfos. Korfos is een klein, authentiek vissersdorpje dat op het einde van de middag niets dan rust uitstraalt. Restaurant eigenaar George helpt de Amorgos jachten bij het aanleggen en zorgt ervoor dat we ’s avonds met uitzicht op zee genieten van Griekse voorgerechtjes, een groot bord vlees en vis en lokale wijn.

  Dag 3 Korfos – Epidavros (11 mijl)

  De eerste ochtend wakker worden in het Griekse eilandenrijk. Het is lastig kiezen: eerst een stuk zwemmen of snorkelen of een frappé op een terras en genieten van de ochtendzon of een Griekse yoghurt met vers fruit op het voordek? We hebben een korte tocht voor de boeg: vanmiddag willen we in Ephidhavros zijn. Met de taxi(bus) kun je hier naar het indrukwekkende gelijknamige theater, het best bewaarde amfitheater van Griekenland. Er zijn alternatieven: op het schiereiland bij Epidhavros vind je tussen de subtropische boomgaarden een klein amfitheater op een prachtige plek. En een stukje verder in de baai kun je snorkelend de ruïnes van een verzonken stad vinden!

  Dag 4 Epidavros – Poros (22 mijl)

  Vandaag zeilen we naar Poros, een stadje met winkeltjes, een vismarkt, taveernes, cafés en disco’s. We zeilen om het schiereiland Methana heen en hebben meerdere mogelijkheden om te ankeren voor een lunch of frisse duik in het blauwe water. Als je houdt van terrasjes, flaneren en Griekse taveernes ziet je goed op Poros! Het is niet groot, maar het is er echt gezellig. Je kunt een kleine klim maken naar de opvallende witte klokkentoren die boven het dorp uitsteekt of je archeologische hart ophalen bij het Heiligdom van Poseidon. En ‘s avonds bouwen we -voor wie daar zin in heeft- een feestje in één van de bars.

  Dag 5 Poros – Hydra (14 mijl)

  Van Poros naar Hydra is geen lange tocht. Je hebt de mogelijkheid om uit te slapen of juist de ochtend te gebruiken om meer te zien van het eiland. Door een smalle zeestraat zeilen we naar het zuiden richting Hydra. Het plaatsje Hydra heeft een kenmerkende haven waar de huizen als een amfitheater om de baai zijn gebouwd. Het is een populaire plek en wanneer we laat aanleggen, liggen we vaak in de “derde of vierde laag”. De sfeer is een tikkeltje mondain, met prachtige steegjes en achteraf taveernes. Vlakbij de haven is een stuk water afgezet met boeien: hier springen de durfals in het lage zonlicht van de hoge rotsen en de anderen dalen via een trap af om te spelen in de golven.

  Dag 6 Hydra – Aegina (26 mijl)

  Een lekker stuk zeilen. Afhankelijk van hoe je de dag indeelt, kunnen we onderweg stoppen in verschillende baaien: Mandraki, het kikkereiland, nisos Spathia, Russian Bay of nisos Moni. En ondertussen lekker zeilen, relaxen en zonnen aan boord! Aegina is een levendig stadje op het gelijknamige eiland. De oude haven met haar kade ligt er in de avondzon prachtig bij. Eén van de beste Amorgos geheimen is de taveerne waar we al jarenlang eten. De eigenaar Petros heeft geen menu kaart, maar toont ons aan tafel zijn menu “live”. Iedere dag weer anders en altijd om te watertanden!

  Dag 7 Aegina – Athene (18 mijl)

  De ochtend zit weer vol keuzes: een toeristische bustrip, per scooter naar de tempel van Aphaia, slenteren door de straatjes op zoek naar lokale lekkernijen, of koffie drinken op één van de terrasjes? Als we met een groep jachten zijn, kunnen we vandaag de zeiltocht gebruiken om een wedstrijd te organiseren. Wie kan het snelst zeilen? Leuk en spannend. De afsluitende avond in Alimos Marina Kalamaki genieten we van het strand of vermaken ons in één van de bars.

  Wanneer je de volgende dag later op de dag terugvliegt, heb je de mogelijkheid om ’s ochtends naar het oude centrum van Athene te gaan voor een bezoek aan de Akropolis. Een absolute aanrader!

  Voorbeeldroute Athene – Nafplion – Athene (Saronisch- en Argolische golf)

  Dag 1 Nederland – Athene

  Vanuit Nederland aankomen in Athene is voor velen een feest, voor sommigen een kleine cultuur omslag. Vanuit de lucht heb je een prachtig zicht op het grote Peloponnisos of Evia en vlakbij Athene ook op de eilanden Aegina, Salamis, Hydra en Kea. Je ziet de stad, de havens en ferries op het water. De vakantie is begonnen… Met de bus gaan we naar de jachthaven Alimos Marina Kalamaki. Vandaag gebruiken we om de rest van de vakantie gezellig en comfortabel in te richten: kennismaken, het zeiljacht van binnen en buiten bekijken, inkopen doen, en de spullen een plek aan boord geven. ’s Avonds lekker uit eten op het strand of in een gezellig straatje achter de haven. En voor wie wil, kan in de openluchtdisco in het hoogseizoen tot in de vroege ochtend gedanst worden. Voor alle anderen: oordopjes in (openluchtdisco(!)) en lekker in slaap wiegen aan boord.

  Dag 2 Athene – Korfos (28 mijl)

  De eerste dag steken we over naar de rust van de Peloponnisos. Een mooie tocht waarbij we Athene achter ons laten liggen, de scheepvaartroutes naar Pireas oversteken en dan zeilen tussen de eilanden Aegina, Lagouses en Angistri naar Korfos. Korfos is een klein, authentiek vissersdorpje dat op het einde van de middag niets dan rust uitstraalt. Restaurant eigenaar George helpt de Amorgos jachten bij het aanleggen en zorgt ervoor dat we ’s avonds met uitzicht op zee genieten van Griekse voorgerechtjes, een groot bord vlees en vis en lokale wijn.

  Dag 3 Korfos – Aegina (14 mijl)

  Vandaag verlaten we het vaste land. We zeilen tussen de eilandjes door, langs Angistri naar 'pistache-eiland' Aegina. Onderweg is er alle tijd om te relaxen, te zonnen en veel te zeilen. Aegina is een levendig stadje op het gelijknamige eiland. De oude haven met haar kade ligt er in de avondzon prachtig bij. Eén van de beste Amorgos geheimen is de taveerne waar we al jarenlang eten. De eigenaar Petros heeft geen menukaart, maar toont ons aan tafel zijn menu “live”. Iedere dag weer anders en altijd om te smullen!

  Dag 4 Aegina – Poros (17 mijl)

  De tweede ochtend wakker worden in het Griekse eilandenrijk. Na een heerlijk ontbijt met Griekse yoghurt, vers fruit, honing en muesli kun je het stadje verkennen, winkelen, op de kade genieten van de ochtendzon of een cultureel uitstapje maken naar de tempel van Aphaia, midden op het eiland. Vandaag zeilen we naar het kleine maar gezellige Poros, een stadje met een levendige boulevard en haven. We zeilen om het schiereiland Methana heen en kunnen op verschillende mooie plekken ankeren voor een lunch of frisse duik. Poros is fantastisch, zeker als je van terrasjes, flaneren, taveernes, cafés en dansen houdt. Het is niet groot, maar het is er echt gezellig. Je kunt hier ook de trapstraatjes naar boven klimmen naar de bekende witte klokkentoren staat of je archeologische hart ophalen bij het Heiligdom van Poseidon. En ‘s avonds bouwen we -voor wie wil- een feestje in één van de bars.

  Dag 5 Poros – Hydra (14 mijl)

  Je kan vanochtend invullen op jouw manier; juist lekker uitslapen, parasailen, het stadje of eiland verkennen. Van Poros naar Hydra is het namelijk een korte, maar mooie zeiltocht. Door een smalle zeestraat zeilen we naar het zuiden richting Hydra. Dit plaatsje ligt in een beschutte baai en heeft een kenmerkende haven; de huizen als een amfitheater om de baai zijn gebouwd. Het is een populaire plek en wanneer we laat aanleggen, liggen we vaak in de “derde of vierde laag”. De sfeer is een tikkeltje mondain, met prachtige steegjes, achteraf taveernes, visrestaurants, galeries en juweliers. En dat terwijl op dit autoloze eiland alles met ezeltjes wordt vervoerd

  Dag 6 Hydra – Dhokos (8 mijl)

  Ook deze ochtend alle tijd om nog wat te ontdekken op Hydra. Bezoek één van de vele prachtige kloosters of galeries. We kopen vlees, calamares en andere lekkere vis in om op Dhokos te barbecueën. De tocht door de “straat van Hydra” naar dit eiland gaat eigenlijk altijd gepaard met lekkere zeilwind. Dhokos is een klein eiland, nauwelijks bewoond, met alleen een baai en een strand, dat we helemaal voor onszelf hebben. Een mooie avond onder de sterren. Lekker eten en ’s nachts zwemmen.

  Dag 7 Dhokos – Spetses (12 mijl)

  Vandaag zeilen we naar Spetses. Het is een korte afstand, dus voldoende tijd om onderweg te zwemmen of te snorkelen. Wanneer je een cursus volgt, vaar je vaak wel op tijd uit. Je kunt zo'n ochtend dan goed gebruiken om bijvoorbeeld in het plaatsje Ermioni de havenmanoeuvres te oefenen. En voor flottielje schepen die hun tijd het liefst volledig zeilend doorkomen zijn er alternatieve “lussen” in iedere dagtocht te maken waardoor je meer ziet en langer kunt zeilen. In de middag komen we aan in de oude historische haven. Het is een stukje lopen naar het centrum, maar dat kan ook met de watertaxi of een paardenkoets… Aan de prachtige straatjes liggen veel leuke terrassen, pleintjes en winkeltjes. Wanneer je gaat eten in restaurant Orlof heb je de kans dat Willem-Alexander en Maxima aanschuiven. Je kan ook het eiland verkennen per fiets of scooter.

  Dag 8 Spetses – Nafplion (26 mijl)

  Een heerlijk stuk zeilen de Argolische Golf op. Afhankelijk van hoe je de dag indeelt, kunnen we onderweg voor ontbijt, lunch of een duik stoppen in verschillende baaien: Porto Kheli, de kippenbaai, nisos Korakonisia, nisos Ipsili, Ak Iria of de stranden bij Tolo. En ondertussen lekker zeilen, relaxen en zonnen aan boord! Nafplion heeft veel te bieden: de boulevard om te flaneren, veel mooie huizen en historische gebouwen, een prachtig centraal plein, chillen in lounge bars met natuurlijke zwembaden en andere leuke plekjes om te eten, dansen of een biertje te drinken. Vanuit Nafplion kun je met de bus in 20 minuten naar de opgravingen van de Koninklijke tombes in Mycene. In Nafplion vind je drie forten en twee musea: allemaal bekijken is wat veel, maar stuk voor stuk de moeite waard!

  Dag 9 Nafplion – Astrous (11 mijl)

  We zakken de kustlijn van de Peloponnisos af richting Astrous. We kunnen veel zeilen, maar er is ook voldoende tijd om een boekje te lezen of te zonnen aan boord. Als de wind goed is, kunnen we een extra lus zeilen naar de zandstranden bij Tolo (enige zandstranden in deze omgeving) en het eilandje dat daar vlak voor de kust ligt. Leuk om te snorkelen en als lunchplek. In de buurt van Astrous trekt de wind vaak aan. Hier kunnen we ook nog een paar extra slagen maken. Rond de haven vind je terrassen en restaurants. Je kunt goed zwemmen aan de buitenkant van de pier en bovenop de rots waartegen Astrous is gebouwd, staat een kasteel met mooi uitzicht op de Argolische Golf.

  Dag 10 Astrous – Leonidhion (19 mijl)

  Als we op tijd vertrekken, zijn we in de middag in Leonidhion. Dit is een onbedorven klein Grieks plaatsje: de ferry komt er wegens bezuinigingen niet meer en de haven, het strand en de terrasjes ademen een prettige rust. Op 30 minuten rijden, tegen een hoge, steile bergrug ligt een bijzonder mooi klein klooster. Van een afstand ziet het er spectaculair uit en lijkt tegen de rotsen aangeplakt. ’s Avonds kunnen we naar de plaatselijke discotheek om met de Grieken te dansen. Gegarandeerd feest!

  Dag 11 Leonidhion – Ermioni (26 mijl)

  We zeilen vandaag naar Ermioni. Afhankelijk van het tijdstip dat we uitvaren, kunnen we onderweg voor ontbijt, lunch of een snorkelstop in verschillende baaien voor anker gaan: Porto Kheli, de kippenbaai, baaien ten noorden van Spetses, Ay Nikolaos op Hydra of bij het eiland Dhokos. Allemaal prachtige plekjes met helder water! Eenmaal in Ermioni aangekomen, leggen we aan de kade aan om te genieten van een ankerbiertje met op de achtergrond het dorp dat op een heuvel is gebouwd en strak blauwe lucht… misschien vandaag met de Grieken een spelletje Tavli (een soort Back Gammon) spelen?

  Dag 12 Ermioni - Russian Bay (21 mijl)

  Het is een flinke tocht richting de Saronische Golf. Maar het is lekker zeilen met meestal goede wind rond het eiland Hydra! We kunnen de hele dag genieten van zeilen, zon, zee, zwemmen en relaxen… Afhankelijk van de wensen kunnen we kiezen uit een aantal opties: een terrasje pakken op de gezellige kades van Poros, de stilte en rust van een avondje aan boord voor een inni-mini eilandje in de Russian Bay of aanschuiven bij de barbecue van Dimitris (aanrader!) in de Love Bay, terwijl we overnachten in de Russian Bay.

  Dag 13 Russian Bay - Perdika (11 mijl)

  De te varen afstand is niet groot vandaag. We varen rond een uur of elf uit en gaan eerst langs Methana, het Griekse kuuroord waar zwavelhoudend water uit de rotsen komt. We nemen een bad, tussen de bejaarde Grieken, in het badhuis. Na de lunch gaan we richting Perdika. De laatste bestemming voor Athene. Onderweg komen we dolfijnen tegen! Perdika ligt op Aegina en is een leuk, klein dorp met een paar restaurantjes en koffietentjes aan de kade. De vissers verkopen je graag verse vis (voor nog een barbecue), maar wij laten dat deze keer over aan Claudia die er in haar restaurant iets heerlijks van maakt.

  Dag 14 Perdika – Athene (21 mijl)

  ’s Ochtends hebben we nog even tijd: een frappé op het terras, een wandeling in de omgeving, de “Camera Obscura” bezoeken, zwemmen, of heel rustig wakker worden en genieten van een ontbijtje met vers fruit en Griekse yoghurt… Als we met een groep jachten zijn, kunnen we de laatste zeildag gebruiken voor een wedstrijdje: wie zeilt het snelst? Leuk en spannend. Tegen de avond zeilen we de jachthaven in Athene binnen. Na het eten blijven we misschien heel lang op het terras zitten of we belanden in één van de bars in de haven. Voor wie nog energie over heeft, gaat de openluchtdisco in het hoogseizoen tot in de late uurtjes door. Voor alle anderen: oordopjes in (openluchtdisco(!)) en lekker slapen.

  Wanneer je de volgende dag later op de dag terugvliegt, kan je ’s ochtends het oude centrum van Athene bezichtigen en een bezoek brengen aan de Akropolis. Een absolute aanrader!

  boeken
  Hieronder een greep uit de ervaringen van andere deelnemers die meezeilden de afgelopen jaren.

  Nieuwe reis!

  Voor deze reis hebben we nog reviews. We zeilen dit jaar voor het eerst Sailing with Friends op deze manier. De reviews hieronder zijn reviews van meezeilvakanties 'individueel' vanuit Athene.

  Wvan Winkoop Mulderij, Nijkerk

  'het was een heerlijke vakantie ,een geweldige schipper alles was er,Zon ,Water,Wind en veel gezelligheid en ook nog Dolfijnen,en heerlijk eten.in een woord geweldig'

  Maartje, Utrecht

  'Heerlijke week gehad in Griekenland met amorgos. We hadden een hele leuke flottielje en een relaxte en kundige schipper. Ik zou zo weer boeken!'

  Geert Bouman, De Wilgen.

  'We hebben het reuze naar ons zin gehad. Veel aandacht voor zwemmen, in baaitjes of snorkelen bij een wrak. Geweldig. Er was voldoende wind, we hebben zelfs een tijdje met dubbel gereefd zeil gevaren. Na een zeildag was het gezellig toeven in een lokale eet gelegenheid gezamenlijk met de bemanning van de flottielje schepen. Het was wederom een super vakantie op een fijn schip.'

  Bert, Leuven

  'Ondanks matig weer en wispelturige wind, maakten we met schipper Peter en de rest van de groep er een fantastische week van. Wie weet hebben we zelfs (zeil)vrienden voor het leven gevonden! Dankjewel!'

  Toon en Ilse, Gent

  'Dit was voor ons de 3e zeilvakantie met Amorgos. In tegenstelling tot de vorige 2 reizen (in Kroatië en de Caraïben) gingen we deze keer ''meezeilen''(aangezien er geen zeilcursus was de week dat we wensen te gaan) in de Saronische Golf.
  Ook deze keer hebben we enorm genoten van onze vakantie! Leuk gezelschap aan boord. Een leuke en gemotiveerde schipper. Een nette en goed onderhouden boot. Een activiteitenprogramma (zowel tijdens het zeilen als tijdens de vrije momenten aan wal) aangepast aan de wensen van de deelnemers, met voor elk wat wils.
  We kunnen eigenlijk bijna niet wachten om een volgende de zeiltrip te boeken...'

  Jan Wegkamp, Almelo

  'Een fantastische ervaring en ontspannend tegelijk.'

  Peter Gielen, Tilburg

  'Weekje meegezeild vanuit Athene 13 juni jl. Heerlijke week, hele leuke groep en een perfecte enthousiaste instructeur. (Peter) Zeil zelf al 8 jaar actief maar veel bijgeleerd deze week. Zeker voor herhaling vatbaar. '

  Mirjam vd Klij, Den Haag

  'Wat een heerlijke week! Peter is een geweldige schipper, relaxt en met zeer veel kennis en enthousiasme. De groep was erg gezellig en het klikte snel. Al gauw pakte iedereen aan als dat nodig was; boodschappen halen, de lekkerste lunches werden bereidt, de afwas. Het was een superweek en de batterij is weer helemaal opgeladen. Bedankt Peter en deelnemers!'

  boeken