Zeilvakantie in KroatiëErvaringstocht van Pula - Venetië - Pula

Al vanaf
prijs gebaseerd op:
- 8 dagen
p.p.excl.vlucht
boeken
grad pula-min.jpgzeilvakantie cycladen aan de lierumag-min.jpgvenetie-min.jpgzeilvakantie cycladen met z'n twee
Beoordeling deelnemers: 8,4

Mijlenmaken met cultureel hoogtepunt!

De tocht van Pula naar Venetië is een absolute mijlenmaker! Maar wat deze zeilvakantie echt bijzonder maakt is de combinatie met de culturele component: we bezoeken stuk voor stuk romantische plaatsen. Pula en Rovinj aan de ene kant van de Adriatische Zee en Venetië aan de andere kant!

Uitdagende oversteek

De plaatsen die we in een week tijd aandoen liggen op flinke afstand van elkaar. Per dag zeilen we 20 tot 60 mijl; dat maakt dit een uitdagende zeiltrip! Bij voldoende capaciteit aan boord vertrekken we voor het ochtendgloren en zeilen we met een wachtsysteem. Zo heb je ook tijdens "de oversteek" tijd om te chillen aan boord of een schoonheidsslaapje te doen en 's avonds weer piccobello over de kade te flaneren!

Hardcore zeilen

Tijdens de langere tochten kun je veel zeilervaring op doen. Daarbij leren we je graag meer op het gebied van navigeren, zeezeilen, veiligheid, planning en onvoorziene omstandigheden. Dit doe je met andere ervaren zeilers die ook willen genieten van veel wind, hoge golven, buiten zijn, zon en gezelligheid! Lange afstanden afleggen betekent ook dat je veel moois ziet. Vergezichten richting Italië, Slovenië en Istrië, diepe inhammen in de Kroatische kust, dolfijnen, stranden en steile kliffen.

Sfeervolle en romantische steden

Het hardcore zeilen wisselen we in deze ervaringstocht af met sfeervolle avonden in Rovinj, Novigrad en Pula (vergeet je fotocamera niet!). Voor Venetië nemen we extra tijd: hier blijf je een hele dag om zoveel mogelijk te zien van deze prachtige waterstad.

De haven is magnifiek gelegen tegenover het oude centrum met het Castello en vlakbij San Marco, San Polo en Cannaregio. Een dag lang om met onze zeebenen te slenteren door de straatjes en over bruggetjes, of blijf je op het water en ontdek de stad met een gondel? En zoals het hoort in Italië kunnen we 's avonds heerlijk uit eten bij een lokaal restaurant of trattoria (blijf weg bij de toeristenfuik met aanlokkelijk klinkende menu's!).

boeken

Hieronder vind je de prijzen en verschillende vertrekdata van deze reis. Is jouw gewenste vertrekdatum vol of staat deze niet op de lijst? Kijk dan in het overzicht van alle zeilcursussen of in het overzicht van alle meezeilvakanties welke reis wel vertrekt op jouw voorkeursdatum. Of neem contact op om te overleggen.

 • Unieke ervaring. Dit wil je ook een keer meegemaakt hebben
 • Enthousiaste schippers, geweldige eilanden en gezellige dorpjes
 • Zowel voor absolute beginners als gevorderde zeilers
 • Perfecte combinatie van zeilen en relaxen, op het water en aan wal
 • Boek gerust: tot acht weken voor vertrek kosteloos annuleren

Vertrek

Inbegrepen

De reissom is per persoon en inclusief:

 • accommodatie aan boord van het zeiljacht,
 • linnengoed en
 • een ervaren schipper.
 • Exclusief

  Bij de prijs is niet inbegrepen:

 • boekingskosten (€ 19,50),
 • SGR klantbijdrage (€ 5,00 p.p.),
 • calamiteitenfonds (€ 2,50),
 • toeristenbelasting (€ 1,50 p.p.p.d.),
 • vervoer of vliegtickets vanuit Nederland naar Pula
 • reis- en/of annuleringsverzekeringen,
 • bijdrage boordkas.

  Souvenirs, excursies en eventuele andere persoonlijke uitgaven zijn voor eigen rekening. De bijdrage aan de boordkas (zie praktisch) is voor deze reis gemiddeld € 40,00 p.p.p.d..

  Voor deze reis boek je zelf je vluchten bij Lufthansa, Croatia Airlines of Transavia of je reist met de auto. Overige informatie: Kroatisch verkeersbureau.
 • Offerte op maat

  Als je een afwijkende vlucht en/of een andere bestemming wilt, regelen wij dit ook graag voor je. In overleg kijken we wat er mogelijk is. Waarschijnlijk zijn aan deze reis wel extra kosten verbonden.

  Offerte op maat - Groep of Gezin

  Wil je zelf je vakantie samenstellen? Ben je met een groep vrienden of familie dan kun je een actieve zeilvakantie als groepsreis boeken. Jullie bepalen zelf waar de route heengaat en hoe de dagen eruit zien. Wij maken graag een offerte op maat op basis van een jacht dat we in overleg uitkiezen.

  Wil je advies of heb je nog vragen over de mogelijkheden, neem dan gerust contact met ons op! E-mail ons of bel ons op telefoonnummer: 036-521 82 10.

  zekerheid op slaapplaats in hut

  Vanaf: € 39,00 p.p

  2-persoons privéhut voor 1 persoon

  Vanaf: € 495,00 p.p

  Verzekeringen

  Annuleringsverzekering
  Het is verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, ook bij een last minute reis. Amorgos kan een annuleringsverzekering bij Allianz Assistance voor je afsluiten. Wij bieden twee varianten, een Basis verzekering en een Dubbel-Zeker variant...
  Het is verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, ook bij een last minute reis. Amorgos kan een annuleringsverzekering bij Allianz Assistance voor je afsluiten. Wij bieden twee varianten, een Basis verzekering en een Dubbel-Zeker variant. De basisverzekering is een complete verzekering:
 • met hoge dekkingen;
 • verzekerd bij annulering en vertraging;
 • en aanvullende services zoals een eigen alarmcentrale en reisarts.
  Met Dubbel-Zeker speel je op safe: Moet je eerder huiswaarts, dan krijg je de volledige reissom terug, tot maximaal het verzekerde bedrag. Zelfs tot de voorlaatste dag van de vakantie. Met de Basis variant krijg je een vergoeding voor de niet genoten vakantiedagen.

  De premies zijn:
  Basis: 6,776% van de reissom (inclusief assurantiebelasting) + € 5,45 poliskosten
  Dubbel-Zeker: 7,865% van de reissom (inclusief assurantiebelasting) + € 5,45 poliskosten

  Op de informatiekaart van deze annuleringsverzekering lees je kort waar je wel en niet voor bent verzekerd.
 • Verzekeringen

  Reisverzekering Europadekking
  Een goede reisverzekering is van groot belang als je op vakantie gaat. Mocht er een onverwachte gebeurtenis voordoen, dan dekt een reisverzekering de bijkomende kosten en sta je niet voor onaangename verrassingen. Deelnemers aan onze zeilreizen zijn ...
  Een goede reisverzekering is van groot belang als je op vakantie gaat. Mocht er een onverwachte gebeurtenis voordoen, dan dekt een reisverzekering de bijkomende kosten en sta je niet voor onaangename verrassingen. Deelnemers aan onze zeilreizen zijn verplicht te beschikken over een reisverzekering met volledige dekking.

  Amorgos kan een reisverzekering voor je afsluiten bij Allianz Assistance wanneer je woonachtig in Nederland bent. Dit zijn complete verzekeringen met hoge dekkingen en aanvullende services:
 • Overal professionele hulp bij ziekte en ongeval.
 • Uitgebreide vergoeding van medische kosten, als aanvulling op de dekking van je zorgverzekering.
 • Snelle en eerlijke schadebehandeling bij verlies, diefstal en medische kosten.
 • Bij Allianz Assistance: kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

  Op de informatiekaart van deze reisverzekering lees je kort waar je wel en niet voor bent verzekerd.

  Premies Reisverzekering met Europadekking

  Pakket A: € 0,95 p.p.p.d.
  Pakket B: € 1,85 p.p.p.d.
  Pakket C: € 2,55 p.p.p.d.
  De poliskosten zijn € 5,45 per verzekeringsbewijs.
  Kijk in het dekkingsoverzicht van de reisverzekering voor de verschillen in dekking tussen de pakketten A, B en C.

  Woonachtig in België?

  Ben je woonachtig in België, dan kun je rechtstreeks bij Allianz Assistance een reisverzekering afsluiten. Kijk daarvoor op de website https://www.allianz-assistance.be.
 • Specifiek Pula - Venetië: voor wie?

  Deze tocht is anders dan de andere meezeilvakanties in die zin dat we een paar lange dagafstanden zullen varen (en een twee nachten in Venetië blijven liggen...).

  Wanneer je langere afstanden gaat zeilen, is het handig dat je van je zelf weet, dat je dat ook leuk vindt. Wanneer je niet zeker weet of een zeilvakantie jouw ding is, raden we je aan te kiezen voor de andere meezeilvakanties of zeilcursussen vanuit Sukosan, Pula of Trogir.

  Moet je kunnen zeilen?

  Nee, je hoeft geen goede zeiler te zijn om mee te gaan. We hebben op deze reis deelnemers die goed kunnen zeilen, maar ook deelnemers die nog nooit een voet aan boord van een zeiljacht hebben gezet.

  De reis

  Omdat Pula relatief dichtbij Nederland ligt is dit een reis die we zonder vlucht aanbieden. Je maakt de reis op eigen gelegenheid per auto of vliegtuig. Wellicht wil je je verblijf aan boord verlengen met een wandel-, strand- of cultuurvakantie in Kroatië. Wij kunnen ook de tickets voor je boeken. Vanaf de luchthaven van Pula is de jachthaven goed te bereiken per taxi.

  De boordkas

  Voor we het anker lichten, maken we een boordkas die wordt beheerd door de deelnemers. Hieruit worden de kosten aan boord betaald: boodschappen voor ontbijt, lunch, hapjes en drankjes, havengelden, diesel, water, transitlog (vergunningen) en schoonmaakkosten van het jacht. De schipper is vrijgesteld van betaling aan de boordkas. In onderling overleg kan ook het avondeten in taveernes uit de boordkas worden betaald. Aan wal betalen de schippers voor zichzelf. De kosten zijn in Kroatië gemiddeld € 40,00 p.p.p.d.. Dit is exclusief het avondeten, drankjes op de wal, souvenirs etc..

  boeken
  novigrad1-min.jpgp7250366-min.jpggrad pula-min.jpgst_man op roeibootjelim fjord-min.jpg

  Noordelijke Adriatische Zee

  novigrad1-min.jpg

  Aan de noordelijke Adriatische Zee liggen de Italiaanse lagunes, Sloveense uitlopers van de Alpen en het Kroatisch schiereiland Istrië. Het hele gebied behoorde lange tijd toe aan Italië en kent met Venetië, Triëst, Rovinj en Pula een aantal prachtige steden. Mede door de geografische ligging staat Istrië in Kroatië nog steeds onder sterke culturele invloed van het buurland. Naast de steden zijn ook de kleinere plaatsen als Vrsar en Novigrad in Kroatië of Piran en Izola in Slovenië een bezoek waard. Qua aantrekkingskracht spant Venetië natuurlijk de kroon in deze regio.

  Pula: Romeinse architectuur

  De stad Pula dankt zijn bekendheid onder andere aan het Romeinse amfitheater. Dit grote antieke bouwwerk kon 20.000 toeschouwers huisvesten en behoort tot één van de zes grootste Romeinse amfitheaters ter wereld. Voor cultuurliefhebbers is er meer Romeinse architectuur te ontdekken zoals de stadspoorten van Hercules en de Tempel van Augustus.

  De omgeving van Pula wordt verfraaid door een 190 km lange grillige kustlijn en het Nationaal Park Brijuni. Het park bestaat uit veertien eilanden. Brijuni is een wonderbaarlijke samensmelting van natuur en cultuur met een uitzonderlijke pracht aan flora en fauna, een safaripark en resten van Romeinse zomerhuizen en forten.

  Rovinj: terug in de tijd

  rovinj3-min.jpg

  Het oude Rovinj ligt tegen een heuvel op een schiereiland. De middeleeuwse bebouwing loopt door tot aan de zee, zonder een boulevard. Dat maakt de aanblik van de oude stad over het water werkelijk schitterend. In het autovrije centrum raak je al snel verzeild in een netwerk van oude straatjes die als een doolhof door het stadje lopen. In de omhooglopende straatjes naar de Sint-Eufemiakerk kun je heerlijk dwalen, terwijl je op Trg Marsala Tita bij de haven aan de zuidkant van de oude stad je cappuccino drinkt met een uitzicht op de horizon. Hier vind je stukjes autenthiek Istrië waarbij je het gevoel hebt dat je even terug gaat in de tijd.

  Venetië: sprookjesachtige stad aan een lagune

  venetie_aangepast-min.jpg

  Venetië is eigenlijk meer een eilandenrijk in een lagune dan een stad. Met 118 eilanden, 150 kanalen, 400 bruggen en bruggetjes en duizenden straten, steegjes en pleintjes is het voor de meeste bezoekers één groot doolhof.

  Van de prachtige San Marco-basiliek tot de Brug der Zuchten, van de beroemde Rialtobrug tot de schitterende schilderingen van Titiaan in de Santa Maria della Salute. Je vraagt je bijna af of je nog wel verder moet zeilen....

  Venetië is een autovrije stad zonder bussen, taxi’s of trams. Er is wel een busboot: de 'Vaporetto'. Of je stapt in één van de Venetiaanse Gondels en laat je rondvaren door de stad. Op verschillende plekken liggen 'Traghetti's': een gondel die je voor een klein bedrag naar de overkant brengt.

  boeken
  amfitheater pula-min.jpglim fjord-min.jpgvenetie_aangepast-min.jpgrovinj3-min.jpgrovinj 5-min.jpg

  Voorbeeldroute Pula - Venetië

  Vanuit Pula het noordelijk gedeelte van de Adriatische Zee op. Je zou meteen over kunnen steken naar Venetië en dan met de klok mee terug zeilen. We kiezen voor een rustige start en halverwege een dagje sightseeing Venetië. Het is een route langs prachtige stadjes waar je jezelf af en toe een paar honderd jaar terug in de tijd waant... Er zijn vele alternatieven mogelijk en de voorbeeldroute hieronder is één van de vele mogelijkheden.

  Dag 1 Aankomst - Pula

  Marina Veruda in Pula is relatief dichtbij: op 1400 km vanaf Utrecht zit je middenin een heerlijke Mediterraan zeilgebied. Pula ligt op het schiereiland Istrië en is een gezellig stadje om te beginnen: oude romeinse gebouwen gecombineerd met gezellige terrassen en restaurants. Onze vertrekhaven ligt ten zuiden van de stad aan een diepe beschutte baai. In de haven zijn alle faciliteiten aanwezig (supermarkt, restaurant, watersportzaak). Afhankelijk van je aankomsttijd kun je deze dag gebruiken om Pula te verkennen en het Romeinse amfitheater te bezichtigen, je boot in te richten en kennis te maken met je schipper of flottieljeleider en medereizigers. ’s Avonds gaan we met z’n allen uit eten, als het even kan, buiten de haven.

  Dag 2 Pula – Rovinj (20 mijl)

  De eerste echte zeildag! We zeilen vandaag door het Brijuni National Park: 14 eilanden voor de kust. Ze zijn populair als natuurgebied en als een archeologische vindplaats. Maar het is zeker ook een exclusief vakantieparadijs voor welgestelden. Na een verfrissende duik in het heldere water, zeilen we verder naar het noorden waar Rovinj ligt. Dit is het meest romantische stadje aan de kust van Istrië! Fotocamera's paraat... Het oude Rovinj met haar middeleeuwse huizen die waarvan de voeten in de zee staan ziet er schitterend uit. In de kleine steegjes dwalen we op zoek naar leuke winkeltjes of een bar met uitzicht op het water om na te genieten van deze eerste zeildag.

  Dag 3 Rovinj – Umag (23 mijl)

  Vandaag trekken we verder naar het meest noordelijke puntje van deze route. Al na een paar mijl passeren we het Lim Fjord: een beschermd natuurgebied met groene heuvels een waanzinnige uitzichten. Het Fjord is tien kilometer diep en een mooie plek om te relaxen met een uitgebreide brunch. Maar er is meer te zien: Vrsar, Porec en Novigrad zien we liggen voordat we Umag aanlopen. Umag is een vriendelijk mediterraan stadje met een moderne jachthaven. Neem de tijd om te slenteren door de smalle straatjes en steegjes van het oude centrum waar talloze restaurantjes, tavernen en café's zitten. 's Avonds nog lang chillen op één van de terrasjes of op het voordek terwijl de zon in de zee zakt: morgen vroeg op voor de oversteek!

  Dag 4 Umag – Venetië (49 mijl)

  We vertrekken vandaag voor zonsopkomst voor een lange tocht. Wanneer er voldoende ervaren bemanning aan boord is, maken we een wachtsysteem zodat je op afgesproken tijden eet, zeilt en een dutje kunt doen. Alles is aan boord! Als de Mistral uit het noordwesten blaast, wordt dit zeker 55 mijl ‘aan de wind’ zeilen en hebben we 10-12 uur nodig. Maar misschien hebben we geluk… en komt de wind uit het zuiden, dan gaan we halve wind als een speer naar de overkant! In de loop van de middag leggen we aan op Isola Certosa één van de eilanden in het hart van de Laguna Veneta met uitzicht op het Lido en het oude centrum. Dit is ons pied-à-terre in Venetië, zonder de chaos en de hoge prijzen uit het centrum!

  Dag 5 Venetië (rustdag)

  Een relaxdag op een prachtige plek. De dag begint met een heerlijk ontbijt in de ochtendzon. Terwijl je geniet van je kopje thee (of Italiaanse espresso) kijk je uit op de kleurrijke oude gebouwen van het Castello met daarachter de Campanile en de Basiliek van San Marco op het Piazza San Marco. De toeristische highlights die zeker nu de moeite van een bezoek waard zijn! Venetië is autovrij, trouwens, hoe zou je met een auto naar de overkant gaan? Je kiest voor de "stadsboot" of een traditionele Gondel... en dan heerlijk dwalen op zoek naar de Rialtobrug (tussen al die andere bruggen), het Canal Grande en de Basilica dei SS. Giovanni e Paolo. 's Avonds op zoek naar een relaxed plekje om te eten, wat ons betreft een lokale trattoria op een verborgen eilandje die alleen bij de Venetianen bekend is!

  Dag 6 Venetië – Novigrad (52 mijl)

  Vroeg in de ochtend verlaten we Venetië. Met de ervaring van de heenreis op zak, kunnen we nu zeker elkaar aflossen zodat je ook alle tijd hebt om na te genieten en bij te slapen na de lange dag in Venetië. De mistral zou ons vandaag goed uitkomen: ruime wind terug naar Istrië. Tegen de avond komen we aan in Novigrad. Terug in de relatieve rust van een kleine middeleeuws kustplaatsje kunnen we rustig aan de kade liggen, nagenieten van een lange zeildag. Degene die hun benen willen strekken, maken een avondwandeling naar het oude fort met haar historische stadsmuren.

  Dag 7 Novigrad – Pula (35 mijl)

  De laatste dag kunnen we rustig beginnen met een koffie op één van de terrassen. Maar ook de tocht terug naar Pula is een lekker stuk zeilen, dus heel laat zullen we niet vertrekken! Naar het zuiden toe vind je steeds meer baaien om te stoppen voor een laatste duik in het water of een dutje op het dek. Daarna zeilen we verder richting Pula voor een afsluitende avond in het sfeervolle stadje. Voor degene die nog energie over hebben: dansen in de nachtclubs op de heuvel of nakletsen op één van de terrasjes aan de baai!

  boeken
  Hieronder een greep uit de ervaringen van andere deelnemers die meezeilden de afgelopen jaren.

  Pieter-Jan & Brigitte, Kerkdriel

  'Fantastische reis, waarbij we zowel de mooiste kustplaatsjes van Istrië aangedaan hebben, als ook het pittoreske Venetië. Met een supergezellige crew en een ervaren, zorgzame schipper was het goed toeven aan boord. Met recht een ervaringstocht: veel wind met golven tot 2,5 / 3 meter, als ook totale windstilte... (gelukkig zit er een motor op zo''n ding!). Aanleggen aan een steiger tegenover het San Marcoplein, maar ook voor anker gaan in de meest idyllische baai die je je kunt voorstellen. Samen in alle rust genieten van een ankerbiertje bij de ondergaande zon.... en om half 3 weer je nest uit omdat het anker gaat krabben in een storm. Lekkere restaurantjes, en zelfgebakken (dank JP!) heerlijke pannenkoeken aan boord!
  Ik geloof niet dat we iets gemist hebben!'

  Lieuwe, Emmeloord

  'Wat een geweldige reis, met een super leuke groep. Allemaal zeilliefhebbers. Kroatië is heel mooi met prachtige havens en stadjes. Afgewisseld met Venetië is wel heel bijzonder. Een paar grotere zeiltochten geeft wel extra ervaringen. '

  Pierre, Naarden

  'Een bijzonder ervaring! Zowel ter land, zee, en in de lucht?'

  Marco, Utrecht

  'fijne ''zeil''week gehad maar met zeilen heb je wind nodig en die stond er bijna niet, ik kies niet meer voor deze locatie als volgende bestemming.'

  Annette, Klazienaveen

  'Een prachtige ervaring met helaas een paar fikse regen- en onweersbuien in die éne week.
  De ligplaats in Venetië is echt helemaal te gek!
  Deze reis is zeker de moeite waard. Ook als je niet zoveel zeil-ervaring hebt!

  '

  Els Praast, Walsoorden

  'Fantastische Tocht vooral door de "super"Captain Peter van Asselt en zijn Mede Schipper Hiske Ruijs
  Nooit eerder zo''n fijne combinatie gehad van zeilen in groep.
  Bedankt Amorgos Team!!'

  Michel, Delft

  'Leuke zeilreis langs pitoresque stadjes in Istrië. Lekker eten, luieren in de mooringbaai en nog flink wat gezeild. Oversteek was een aparte ervaring met af en toe een dolfijn voor de boeg!

  Mooie ervaring om Venetië binnen te varen en daar in het centrum te liggen in prettig haventje. Prachtige stad verder. Dit alles weer onder uitstekende begeleiding van Amorgos schipper(s) en prettige medezeilers.'

  Ingrid Brekelmans, Amsterdam

  'Het hoogtepunt van deze tocht is het varen naar Venetië. Je ziet ruim van te voren de stad al liggen. Heel bijzonder om echt tegenover het St. Marco Plein aan te meren.
  Ook was het schitterend weer. Bijna alle havens hebben goede en schone sanitaire voorzieningen. Daardoor hoef je zelden te douchen op de boot. De buitendouche op het dek is ook goed bruikbaar. Jammer genoeg kwam ik daar pas na een paar dagen achter.
  Ondanks de drukte in de havens in Kroatië was iedereen (ook de mensen in bar en restaurants) heel vriendelijk en behulpzaam. Als je van vis houdt zit je in deze regio goed. Altijd vers en goed klaargemaakt.
  De schipper kent zijn vak, was zeer ervaren en flexibel, dat geeft een goed gevoel.
  Het is een bijzondere ervaring, waarbij rekening houden met de aanwezigheid en wensen van je medereizigers essentieel is. De boot is niet zo groot. Maar met een zon die bijna altijd schijnt is dat gelukkig niet zo moeilijk!
  Ik had mijn eigen hoofdkussen meegenomen. Een aanrader als je niet gewend bent te slapen op een klein kussen.


  '

  Paul Oudenbroek, Zeist

  'Een oversteek met een doel is hier heel leuk.'

  Jan-Peter Laribij, Soest

  'Een mooie en gezellige reis, Venetie binnenvaren en tegenover het San Marco plein in de jachthaven liggen was heel speciaal. Een aanrader voor wie nog nooit in Venetie is geweest. Rovinj in Kroatië is ook een heel mooi stadje.
  Wat mij betreft iets om nog een keer te gaan doen...'

  Annemiek Manni, Antwerpen

  'Het leuke aan de Pula-Venetie tocht waren de langere zeilafstanden samen met mensen die konden zeilen, en dat geeft toch een andere sfeer aan boord! Meestal mooi weer met steeds wisselende windsnelheden maken de tochten extra sportief! Koken tijdens een boot onder helling lukt de meesten wel, maar voor 8 man pannekoeken bakken...dat is ander (panne) koek en dat was dus urenlang smikkelen tijdens het varen.De aankomst in Venetie is onvergetelijk; precies tegenover Het San Marco plein, een top locatie om Venetie met zijn pittorseke straatjes en pleinen, kerken en musea te verkennen, en Murano/Burano te bezoeken!Ook Rovinji en Porec waren mooie authentieke stadjes waar het leuk aankomen is; jammer dat door omstandigheden Pula ontbrak!
  Een aanrader voor de cultuurminnende zeilers dus!


  '

  anoniem

  De titel van de ervaring tocht geeft de indruk dat Venetie de eindbestemming is; graag aanpassen naar Pula-Venetie-Pula!

  Milan, Utrecht

  'Wat was dit gaaf zeg! Op net geen twee uur vliegen een compleet nieuw avontuur binnenvaren met als hoogtepunt een bezoek aan Venetië. In een gezellige verenigingshaven tegenover de grote San Marco wakker worden, geeft toch wel een bijzonder gevoel. Tussen het zeilen en verwonderen door, heerlijk eten en je verbazen over culturele verschillen binnen de EU. Oh ja, ook nog eens nieuwe vrienden voor het leven gemaakt.'

  boeken